Gündem
  • 16.5.2024 11:12

İsraill iki genç Biden’e mektup yazdı.. Bizi zorla askere götürüyorlar lütfen bizi kurtarın

En dikkat çekici reddedilme olayı, askerlik hizmetini reddettiği için cezaevinde bulunan  Tal Mitnick ve Sophia Orr isimli iki genç, ABD Başkanı Joe Biden'a, yetkisini kullanarak askerlik hizmetini durdurması için yalvardıkları bir mektup gönderdiler. 

18 yaşındayım ve İsrail için savaşmayacağım için hapse girme tehlikesiyle karşı karşıyayım

Sofia Orr. (Oren Ziv)

7 Ekim'den bu yana binlerce genç orduya katıldı ve bunu reddetmek yasa dışı. Sofia Orr muhtemelen o zamandan bu yana askerlik hizmetini reddettiği için hapse atılan ilk kadın olacak, ancak 'çocukları alıp askere almanın yanlış' olduğuna inanıyor

Israel's heroic conscientious objectors deserve our support | Fellowship  Magazine

'İnsanlar benim saf, antisemitik ve hain olduğumu söylüyor': İsrailli genç askere alınmayı reddettiği için hapse atıldı

Vicdani retçi Sofia Orr, İsrail'in savaş karşıtlarına yönelik baskılarına rağmen kararından neden hiç vazgeçmediğini açıklıyor.
Mektupta Gazze savaşı ve işgale askeri yardım gönderilmesine ilişkin koşulların belirlenmesini istediler…

İki asker , Netanyahu'nun savaşın başından beri izlediği yok etme politikasına koşulsuz destek verilmesinin, İsraillileri katliama ve insan hayatını hiçe saymaya alıştırdığını düşünüyordu. askeri gözlemciler atandı ve ordu tarafından tutuklandılar.

Pazar sabahı, 18 yaşındaki İsrailli vicdani retçi Sofia Orr, ordunun Tel Aviv yakınlarındaki asker toplama merkezine geldi ve İsrail'in Gazze'deki savaşını ve uzun süredir devam eden işgalini protesto etmek amacıyla zorunlu askerlik hizmetine katılmayı reddettiğini açıkladı. Aralık ayında bunu yapan Tal Mitnick'in ardından, 7 Ekim'den bu yana siyasi nedenlerle askere alınmayı alenen reddeden ikinci İsrailli genç, Orr , Neve Tzedek askeri hapishanesinde ilk 20 gün hapis cezasına çarptırıldı; eğer reddetmeye devam ederse bu süre muhtemelen uzatılacak.

I'm 18 — and facing jail because I won't fight for Israel

+972 ve Local Call'a verdiği bir röportajda "Mevcut atmosfer inançlarıma karşı çok daha şiddetli, bu yüzden açıkçası daha çok korkuyorum, ancak bu zamanlarda en önemli şeyin direnişin sesini ifade etmek olduğunu düşünüyorum" dedi. geçen hafta. “Reddetmeyi seçiyorum çünkü savaşta kazanan yoktur. Bunu artık her zamankinden daha fazla görüyoruz. Ürdün Nehri'nden Akdeniz'e kadar tüm insanlar bu savaştan acı çekiyor ve gerçek güvenliğe ancak barış, siyasi çözüm ve alternatifin sunulması yol açabilir."

Orr, "ordunun Batı Şeria'daki Filistinlilere karşı uyguladığı işgal ve baskı" nedeniyle savaş başlamadan çok önce zorunlu askerliği reddetmeye karar verdiğini açıkladı. Hamas liderliğindeki 7 Ekim saldırıları, "şiddetin yalnızca daha fazla şiddete yol açtığını ve bunu daha fazla şiddet yerine barışçıl bir şekilde çözmemiz gerektiğini bize bir kez daha gösterdi" dedi.

Askerlik yapmayı reddetme olgusunun tarihsel başlangıcı 1982 Lübnan Savaşı sırasında kurulan Sınırlar Var hareketine kadar uzanıyor ve her ne kadar askeri düzeni sarsmayı başaramamış olsa da son yıllarda bu olgu İsrail'i sıkıntıya soktu..
Kamuoyu elit birimlere ulaştıktan sonra hızla “merkeze” hücum etti... On yıllar boyunca solla sınırlı kalması devlet forumlarında kafa karışıklığına ve kaygıya neden oldu.

İsrail işgal ordusunda askerlik hizmetinden kaçma olgusu istikrarlı bir şekilde arttı ve askerlikten kaçanların yüzdesi artmaya başladı ve sayıları orduda endişelere yol açtı, çünkü beklentiler bu durumun önümüzdeki yıllarda da artmaya devam edeceğini gösteriyor.

Belki de bunun en tehlikeli boyutlarından biri, askerlerin orduya katılmasındaki en önemli inançlardan biri olan, yani onlara hayatta kalma, güvenlik ve huzurun artık garanti edilmediği yönündeki mevcut politikaların bir meydan okuması olarak görülen inancını yıkmasıdır. sağcı hükümet ve Filistinlilerle olan ilişkilerindeki vahşetin açığa çıkması.

 

Güncellenme Tarihi : 16.5.2024 11:30

İLGİLİ HABERLER