Gündem
  • 22.2.2024 12:32

İsrailli asker aileleri ayaklandı.. Çocuklarımız Atış poligondaki ördekler gibi HAMAS'ın önüne atılıyor

Çocuklarımız Atış poligondaki ördekler gibi HAMAS'ın önüne atılıp ölüme yollanıyor..
Esir İsraillilerin ailelerinden sonra askerlerin aileleri de ayaklandı..
 İşgal ordusundaki elit askerlerin aileleri: Gazze'deki çocuklarımız hüsrana uğramış durumda ve operasyonel gerçeklik onları tehlikeye atıyor.

Seçkin askerlerin aileleri, Gazze'deki özel " Magellan " birliğinde çalışan oğullarının, onları "atış poligondaki ördekler gibi" Filistinli savaşçılar tarafından hedef alınmaya karşı savunmasız kılındı. 
aaretz gazetesi, “Aileler operasyonel gerçekler göz önüne alındığında, çocuklarının hüsrana uğradığını ve savaşma motivasyonunu kaybettiğini söyledi. ” diye yazdı.

Seçkin askerlerin aileleri, birliğin ait olduğu “98. Tümen” komutanı Yarbay Dan Goldfus ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevy'nin de aralarında bulunduğu bir dizi ordu komutanına bir mektup gönderdi.

İsrail işgal ordusu 4 aydan fazla bir süredir Gazze'de yıkıcı bir savaş yürütüyor ve en son ordu istatistiklerine göre Filistinli gruplarla 573 askerinin öldürüldüğü ve 2.918'inin yaralandığı çatışmalar yürütüyor.

Askerlerin ebeveynleri, "yeni operasyonel gerçeklik nedeniyle açık ve acil tehlike altında" olduklarını belirterek, çocuklarının güvenliğiyle ilgili endişelerini dile getirdiler.

Seçkin askerlerin aileleri, çocuklarının savaşma motivasyonunu kaybedeceği konusunda uyardı

Ayrıca çocuklarının "tıpkı atış poligondaki ördekler gibi çoğu zaman hareketsiz kaldıkları" için "kuvvetlerini ve dövüşme motivasyonlarını kaybettikleri" konusunda da uyardılar.

Onlara göre, çocukları Gazze Şeridi'ne girdiklerinden beri "zamanı ve görevleri yönetme konusunda güven kaybı, güvensizlik duygusu ve büyük operasyonel hayal kırıklığı gibi zor duyguları" ifade ettiler.

Mektuplarında askerlerin "bilgi almak ve geleceğe yönelik bir plan olup olmadığını anlamak için günlerce beklediklerini" kaydettiler.

Ayrıca çocuklarının "çaresizlik, belirsizlik ve hayal kırıklığı gibi zor duyguları ifade ettiklerini ve bu duyguların, ne yazık ki birliğin savaşçıları arasında ölüm ve yaralanmaları da içeren son dönemde yaşadıkları olaylardan sonra daha da yoğunlaştığını" ifade ettiler.

Mektubun sonunda ebeveynler, çocuklarının "hayal edilemeyecek bir süre boyunca yoğun mücadelelerin ön saflarında yer aldıklarını ve kendilerini bitkin hissettiklerini, bu nedenle iyileşmek ve tedavi olmak için zaman istediklerini" söyledi. ve mümkün olduğunca psikolojik yaralanma.İsrail'in 27 Ekim'de Gazze Şeridi'ne kara saldırısının başlamasından bu yana, savaş alanının derinliklerindeki belirli hedefleri yok etme konusunda uzmanlaşmış özel bir birim olan Maglan birimi, Filistinli gruplarla yapılan çatışmalarda birçok subay ve askerini kaybetti.

Güncellenme Tarihi : 22.2.2024 12:43

İLGİLİ HABERLER