Gündem
  • 26.4.2024 11:41

İsrailli esir Hersh Goldberg Bolin için papa devrede.. Netanyahu köşeye sıkıştı

Kassam'ın yayınladığı İsrailli esirin görüntüleri ve sözleri Netanyahu'yu köşe sıkıştırdı. Esirin sözlerine üzülen on binlerce İsrailli sokaklara döküldü.
Aktivistlerden İsrailli mahkumun videosuna tepki: Annesi onun hayatını kurtarmak için Papa ve Amerika'nın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi ile görüştü ..

Hersh Goldberg-Polin'in ailesinin bir fotoğrafı

Aktivistler, Hamas hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları tarafından 24 Nisan 2024 Çarşamba akşamı yayınlanan ve İsrailli bir mahkumun işgal hükümetinin başı Benjamin'e sert eleştiriler yönelttiğini gösteren videoyla sosyal medyada büyük olay oldu.
İsrail kamuoyu Netanyahu'nun ateşkes ilan edip esirlerin karşılıklı değişimi için büyük baskıya başladı.. 

Israel ישראל 🇮🇱 on X: "Hamas has released a video of hostage Hersh  Goldberg Polin. This is just another one of their attempts at psychological  terrorism. Don't help Hamas by watching the

Videoda, İsrailli tutuklu Hersh Goldberg Bolin (24 yaşında), Filistinli grupların 7 Ekim 2023'te Gazze çevresine düzenlediği saldırı sırasında esaret altında kalmasının öyküsünü anlattı.

Kendisi şunları söyledi: "Hizip saldırısı gerçekleşmeden önce birkaç arkadaşımla birlikte Gazze kuşatma bölgesindeki bir partiye kendimizi eğlendirmek için gittik ve kendimi vücudumun her yerindeki ciddi yaralanmalarla yaşam mücadelesi verirken buldum."

Hamas video of Gaza captive Hersh Goldberg-Polin triggers Israel protests |  Israel War on Gaza News | Al Jazeera

Kolu kesilmiş görünen mahkum, 7 Ekim'de Netanyahu ve hükümetine seslenerek şunları söyledi: "Binlerce vatandaşla birlikte bizi de ihmal ettiğiniz için kendinizden utanmalısınız".

Şöyle ekledi: "Onlar da utanmalı çünkü ordunun (tutukluları serbest bırakmaya yönelik) tüm çabaları başarısızlıkla sonuçlandı ve (İsrail) Hava Kuvvetlerinin saldırıları benim gibi 70 tutuklunun ölümüne bile neden oldu."

Hamas releases video of Hersh Goldberg-Polin — hostage with Chicago roots -  Chicago Sun-Times

Şöyle devam etti: “Sizden bekleneni yapın ve bizi hemen evinize gönderin, yoksa bu size çok mu geldi?” 

Videonun sosyal medyada geniş çapta yayılmasıyla aktivistler, bu mahkumun görünüş testinin rastgele olmadığına dikkat çekti. 

Bu mahkumun annesi son dönemde davasını küresel çapta tanıtmak için çalıştı ve bunu İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırganlığını desteklemek için de kullandı.

AİLESİ PAPA'DAN YARDIM İSTEDİ

İsrailli mahkumun annesi Rachel Goldberg, oğlunun davasına sempati ve uluslararası destek kazanmak ve İsrail'e yönelik saldırıyı desteklemek amacıyla, oğlunun 7 Ekim'de yakalandığı anı belgeleyen fotoğraf ve videolarla Vatikan Papası'nı gösterdi. 

İsrail yanlısı duruşuyla ve Gazze Şeridi'nde ateşkesi engellemek için defalarca veto kullanmasıyla tanınan ABD'nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield ile de birlikte göründü. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Arapça hesabında bir fotoğraf yayınlandı. birlikte çekilmiş bir resim. 

Bu mahkumun, annesi gibi çifte Amerikan ve İsrail vatandaşlığına sahip olması dikkat çekicidir. 

İşgalin benimsediği yoğun bombardımana, yok etme ve yakıp yıkma politikasına rağmen Gazze'deki direniş, işgalci işgal güçleriyle karşı karşıya gelme konusunda hala güçlü unsurlara sahip. 

Hamas hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde Salı akşamı yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'nde "sıkışıp kaldığını" ve 6 aydan uzun süredir devam eden ateşkes için arabuluculuk çabalarını engellediğini söyledi. .

Ebu Ubeyde'nin konuşması, Mescid-i Aksa Tufanı'nın 200'üncü günü dolayısıyla siyasi ve askeri mesajlar gönderdiği yaklaşık 20 dakika süren video konuşmasıyla geldi. yarım. 

Tel Aviv, cezaevlerinde en az 9.500 Filistinliyi tutuyor ve Gazze'de yaklaşık 134 İsrailli tutuklu bulunduğunu tahmin ederken, Hamas bunların 70'inin rastgele İsrail baskınlarında öldürüldüğünü açıkladı.


 


 

Güncellenme Tarihi : 26.4.2024 11:53

İLGİLİ HABERLER