Gündem
  • 13.5.2021 11:21

İsrailliler sokakta yakaladığı Filistinliyi linç ediyor

İsrail sokakları karıştı! Linç etmeye çalıştılar... İç savaş çıkmak üzere! İşte 24 saatte yaşananlar...

İsrail dünya kamuoyunun gözü önünde adeta canlı yayında Filistinlileri katletmeye devam ediyor. Son saldırılarda 3 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 72''ye ulaştı. Hamas tarafından düzenlenen roket saldırılarında ise yedi kişi öldü. İsrail kamu yayın kuruluşu KAN, kalabalık bir yerleşimci grubunun Filistinli bir sürücüyü linç etmeye çalıştığı görüntüleri yayınladı. Bugüne kadar görülmemiş biçimde İsraillilerin İsrail vatandaşı Filistinlilere saldırdığı belirtiliyor.

Uzmanlar, İsrail'in saldırıları sürdürmesi durumunda olayların iç savaşa evrilebileceği değerlendirmesinde bulunuyor. İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin de ülkede iç savaş çıkabileceği uyarısında bulundu. Öte yandan İsrail güçleri, Gazze'de yine sivillerin yaşadığı çok katlı bir binayı hedef aldı. Bina yerle bir olurken ölü ya da yaralı olup olmadığı ise netleşmedi. BM yetkilisi Tor Wennesland "Tam ölçekli bir iş savaşa sürükleniyoruz" uyarısı yaparken, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, barış ve istikrarın tek bir şekilde sağlanabileceğini belirtti. ABD Başkanı Biden, Netanyahu ile görüşmesinin ardından skandal bir açıklamaya imza attı.

İsrail güçleri Gazze'ye yönelik yüzlerce hava saldırısı düzenlerken, meşru müdafa çerçevesinde hareket eden Filistin direniş örgütleri, İsrail'in güneyine ve orta bölgelerini roketlerle vuruyor.

Bölgede son dakika gelişmeleri peş peşe yaşanırken, Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Şeyh Zayid kentine gerçekleştirdiği saldırılarda yıkılan bir evin enkazında karı koca 2 Filistinlinin cansız bedenine ulaşıldı. Sivil savunma ekipleri, enkazdan çok sayıda kişiyi yaralı olarak çıkarmayı başardı.

İsrail'in 10 Mayıs Pazartesi gününden bu yana Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda, şehit olanların sayısı 17'si çocuk, 6'sı kadın olmak üzere 72'ye yükselirken, yaralı sayısının 400'e yaklaştığı aktarıldı. Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın pek çok kentinde Filistinlilere gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gazla gerçekleştirdiği müdahalede şehit olanların sayısının 3'e, yaralananların sayısının ise 51'e yükseldiği belirtildi.

10 KATLI BİNA VURULDU

10 KATLI BİNA VURULDU

Fransız AFP haber ajansı, İsrail'in Gazze'de 10 katlı bir binayı vurduğunu duyurdu. Saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor. AA'nın haberine göre İsrail, abluka altındaki Gazze'nin en işlek bölgelerinden birinde yer alan dairelerin ve ticari ofislerin bulunduğu 14 katlı Eş-Şuruk adlı binayı hava saldırısıyla yerle bir etti.

Vurulan binada sivillerin ikamet ettiği dairelerde, Gazze'de faaliyet gösteren şirket ve basın kuruluşlarının ofisleri bulunuyordu. Saldırının ayrıca çevre bölgelerde elektrik kesintisine neden olduğu aktarıldı.

MAHALLESİNİN DIŞINA ATILDI

Amerikan CNN televizyonu, Doğu Kudüs'teki Şeyh Cerrah mahallesinde yaşayan Muhammed el Kürd adlı bir genci yayına almıştı. Yazar olduğu ifade edilen genç İsrail güçleri tarafından bugün evinden zorla çıkarılarak mahallesinin dışına atıldı.

SÜRÜCÜYÜ LİNÇ ETMEYE ÇALIŞTILAR

İsrail kamu yayın kuruluşu KAN'ın paylaştığı videoda, İsrailli genç yerleşimcilerin Filistinli esnafın dükkanlarına saldırdığı ve camları kırdığı görüldü. Yerleşimcilerin, ırkçı sloganlar attığı dikkati çekti. Yine bir videoda, çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu kalabalık yerleşimci grubunun Filistinli bir sürücüye saldırarak linç etmeye çalıştığı görüntülere yansıdı. Sosyal medyada İsrailli fanatik Yahudilerin Arap sanarak linç etmeye çalıştığı şahsın Yahudi olduğuna yönelik bilgiler yer aldı. Ancak yaralanan gencin Filistinli olduğu ortaya çıktı.

Associated Press haber ajansının aktardığına göre; Tel Aviv'deki Ichilov Hastanesi'nde göre yapan Dr. Eyal Hashiva, linç girişiminden kurtulan adamın ağır yaralandığını fakat durumunun stabil olduğunu söyledi

İÇ SAVAŞ ÇIKMAK ÜZERE

İÇ SAVAŞ ÇIKMAK ÜZERE!

İsrail'ın saldırıları ülkede iç savaş atmosferi yaratmış durumda. Bugüne kadar görülmemiş biçimde İsrail vatandaşı Filistinliler ile İsrailliler arasında çatışmalar yaşanıyor. Uzmanlar, İsrail'in saldırıları sürdürmesi durumunda olayların iç savaşa evrilebileceği değerlendirmesinde bulunuyor.

LİD'DE SOKAKLAR YENİDEN HAREKETLENDİ

İsrail'in yaşanan olaylar üzerine olağanüstü hal ilan ettiği ve 21.00-04.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı getirdiği Lid kentinde Filistinliler ve İsrailliler arasında yeniden çatışmaların başladığı bildirildi. Fanatik Yahudilerin, kentteki İsrail vatandaşı Filistinlilerin evlerine saldırdığı görüldü.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Bam Yat, Acre, Lid ve diğer kentlerde bu gece meydana gelen olayları "şok edici" ve "mide bulandırıcı" olarak niteleyerek "Gazze'deki savaşı kazanıp, evdeki (savaşı) kaybetmemeliyiz." açıklamasında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 13.5.2021 11:30

İLGİLİ HABERLER