Gündem
  • 22.2.2024 01:10

İsraillilerin yüzde 55'i zaferden umudunu kesti

İsrail'de şok sonuç duyuruldu! 'Yüzde 55 dört ayda pes etti'

İsrail'de yapılan yeni bir anket, ülkedeki Yahudiler ve Arapların çoğunun Gazze'de Hamas'a karşı bir kesin zaferi mümkün görmediğini ortaya koydu.

 İsrail Demokrasi Enstitütüsü'nün anketine katılan Yahudilerin yüzde 51, Arapların ise yüzde 77,5'i devam eden savaşın kazanılacağına inanmıyor.

Ankette savaşta mutlak zaferin epey düşük ya da çok düşük olarak görenlerin toplam oranı yüzde 55 oldu. Savaşı İsrail'in kazanacağını düşünenler yüzde 39'da kalırken, yüzde 6'lık kesim yanıt vermedi.

 Siyasi yelpazenin solunda olduğunu söyleyenlerin yüzde 84'ü Gazze'deki savaşta kesin zaferi çok düşük ihtimal görüyor. Bu oran merkez partilere destek verenlerde yüzde 63, aşırı sağcılara oy verenlerde ise yüzde 55 çıktı.

 Özellikle İsrail tarihinin en sağcı hükümetinde yer alan aşırı sağcı parti destekçilerinin mutlak zaferden ümidini kesmesi, dikkat çekici. Zira, koalisyon hükümetinde Itamar Ben-Gvir ve Bezalel Smotrich gibi bakanlarla temsil edilen aşırı sağ Filistinlilerin Sina Çölü'ne sürülmesi ve Gazze Şeridi'ne İsraillilerin yerleşmesi gibi radikal çıkışlar yapıyor.

 İsrail medyası, söz konusu anketin Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Şubat ayı başında yaptığı İsrail'in mutlak zafere çok yakın olduğunu söylemesinin ardından gerçekleştiğini yazdı.

 Ankette göze çarpan bir diğer sonuç Yahudilerin yüzde 63'ünün bir Filistin devletinin kurulmasına karşı çıkması, İsrailli Arapların yüzde 73'ünün Filistin devletinin kurulmasına destek vermesi oldu.


 

 

 

Güncellenme Tarihi : 22.2.2024 01:22

İLGİLİ HABERLER