Gündem
  • 5.10.2022 15:34

İstanbul Havalimanı dünyanın en iyisi seçildi

Bu yılın ilk 9 ayında ağırladığı 47 milyon yolcu ile Avrupa’nın zirvesinde yer alan  İGA İstanbul Havalimanı, New York ve Londra merkezli dünyaca ünlü seyahat dergisi Conde NASt Traveler okuyucuları tarafından 'Dünyanın En İyi Havalimanı' olarak seçildi.

Dünyada en fazla okunan seyahat ve gezi dergileri arasında bulunan Conde NASt Traveler dergisinin okurları arasında gerçekleştirdiği oylamalar sonucunda belirlediği 'Okuyucuların Seçimi Ödülleri' açıklandı.

Okuyucunun katıldığı ankette en iyi havalimanları, havayolları, şehirler, oteller, tatil köyleri gibi farklı kategorilerde beğendikleri hizmet ve uygulamaları oyladılar.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim 2018 tarihinde hizmete alınan ve açılışından 4 yıl gibi kısa bir sürede dünyanın en önemli küresel aktarma merkezi konumun gelen İGA İstanbul Havalimanı, bu yıl Singapur Havalimanı'nı geride bırakarak Conde NASt Traveler okuyucuları tarafından 'Dünyanın En İyi Havalimanı' olarak seçildi.

Listenin üçüncü sırasında Güney Kore'deki Seul Incheon Havalimanı yer alırken, dördüncü sırada bulunan İsviçre'deki Zürih Havalimanı'nı, Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Haneda Uluslararası Havalimanı takip etti.

ÇALIŞANLAR VE PAYDAŞLARLA KUTLANDI

Alınan ödül İGA İstanbul Havalimanı Terminalinde çalışanlar ve havalimanın paydaşlarının katıldığı bir etkinlikte açıklanarak kutlandı. İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amiri Sayın Mehmet İlker Haktankaçmaz havalimanın bugüne kadar bir çok uluslararası kuruluşlar tarafından denetlendiğini ve denetlemelerden geçtiğini belirterek okuyucu oyları ile dünyanın en iyi havalimanı seçilmiş olmanın ise ayrı bir önemi olduğunun altını çizdi.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNDE BÜYÜK ROL OYNAYACAK

Haktankaçmaz "IGA'nın. gerek bugün gerekse daha önce aldığı ödüller tesadüfen alınmış ödüller değil. Bu havalimanı özellikle yakın çevresiyle birlikte bu ülkenin vizyon projelerinden birisi. Bu ülkenin geleceğinde çok büyük rol oynayacak projelerden, işlerden birisi. Ben bu ödülün. havalimanımıza kazandırılmasında emeği geçen elbette ki bu havalimanındaki kamu kurum ve kuruluşlarında en alttan en üstte kalan bütün çalışanların emeği var. Onlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HEDEFLERİMİZE YÜRÜYORUZ

İGA CEO'su Kadri Samsunlu ise İstanbul Havalimanı'nın açılışından itibaren kusursuz bir operasyon yaparak yolcularına unutamayacakları bir deneyim yaşatarak liderlik hedeflediğini belirterek "Yaptığımız performansla, paydaşlarımızla beraber bu hedeflere doğru yürüdüğümüzü görüyoruz. Geçen sene ikinci olduğumuz listede bu sene 'Dünyanın en iyi havalimanı' statüsünü kazandık. Bundan dolayı çok mutluyuz" dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 5.10.2022 15:36

İLGİLİ HABERLER