Gündem
  • 17.2.2012 00:35

İstanbul Sibirya'ya dönecek!.. Sakın dışarıya çıkmayın!..

Devlet Meteoroloji İşleri görevlileri vatandaşları uyararak, "Yarın çok şiddetli bir yağış ve fırtına var.Mecbur kalmadıkça evlerinizden çıkmayın" dedi.
Türkiye bu geceden itibaren yeni bir soğuk ve kar yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Sıcaklıklar 6-8 derece daha azalarak mevsim normallerinin altında seyredecek. Yoğun kar yağışı ve oluşacak fırtına hayatı olumsuz etkileyecek. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ise yayınladığı son uyarıyla Ankara’da bugün kar yağışının başlayacağını ve akşam saatlerinde kuvvetleneceğini bildirdi. THY ise önlem olarak 40 seferini iptal etti.Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayınladığı yoğun kar yağışı ve oluşacak fırtınanın hayatı olumsuz etkileyeceği şeklindeki son uyarı üzerine şimdiden bu önlemi aldıklarını belirten THY yetkileri kendi internet sitesinden yolcuları uyararak yarın uçacakları kente yapılacak sefer durumunu öğrenmeden evden çıkmamalarını bildirdi. Özellikle İç Hatlarda Ankara, Denizli, Trabzon, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, İzmir, Bodrum, Sivas, Erzincan, Sinop seferleriyle Dış Hatlarda ise Bakü, Cenevre, Hamburg gibi seferlerin şimdiden iptal edildiği açıklandı.

THY’nin bildirisinde şöyle denildi:

“Yurt genelini etkisi altına alan ağır kış koşulları nedeniyle havayolu ulaşımında aksamalar olabilmektedir. 17 Şubat 2012 itibariyle aşağıdaki bazı seferler iptal edilmiştir.

Havalimanına gelmeden önce uçuşunuzun güncel statüsünü Çağrı Merkezi’nden (444 0 849) veya web sitemiz üzerinden kalkış-varış uygulaması ile kontrol edebilirsiniz.

Eğer uçuşunuz iptal olmuş ise mağdur olmamanız için lütfen havalimanına gelmeden önce yeni bir uçuşla ilgili Çağrı Merkezi’nden (444 0 849) onay alınız. Uçuşlarla ilgili güncel statüye mobil cihazınızdan da mobil.thy.com adresini kullanarak erişebilirsiniz.

SÜRMELİ: "MECBUR KALMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN"

Meteoroloji Uzmanı Bünyamin Sürmeli, yaptığı açıklamada vatandaşları uyardı: ‘Yarın mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın ve araçlarınızı çıkarmayın.’

Sürmeli, yarın İstanbul'da etkili olacak kar yağışının daha önceki kar yağışı kadar etkili olmayacağını açıklarken, "Ancak, kar yağışı ile birlikte beklenen fırtına  deniz ulaşımını çok büyük oranda etkileyecek. Vatandaşlar bu konuda dikkatli olmalı" dedi.  

Sürmeli sözlerini şöyle sürdürdü:            

"Yarın fırtına bekleniyor. Deniz ulaşımı büyük ölçüde etkilenecek. Trafik yoğunluğu artabilir. Yoğun ve gün boyu sürecek bir kar yağışı  bekliyoruz. Yağış pazar günü sona erecek." 

ANKARA İÇİN KAR UYARISI

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, Ankara’da bugün öğle saatlerinden sonra başlayacak olan kar yağışı akşam saatlerinde kuvvetlenecek. Yağışın, yarın sabah saatlerinden itibaren hafifleyerek aralıklarla gün boyu devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise Ankara’da ulaşımda aksamalar, buzlanma ve dona karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması konusunda uyardı.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 20:06

İLGİLİ HABERLER