KAYNAK : Haber Vitrini
İSTANBUL - Zor durumdaki şirketlerin kurtarılmasına yönelik olarak hazırlanan ''Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması'' hayata geçiriliyor.
Türkiye Bankalar Birliği tarafından hazırlanan ve BDDK tarafından onaylanan İstanbul Yaklaşımı'nda, Hakem Kurulu ve Koordinasyon Sekreteryası oluşturulması çalışmaları sürüyor.
Türkiye Bankalar Birliği Yeniden Yapılandırma Çalışma Grubu
Başkanı ve Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Adnan Memiş, Hakem Kurulu'nda Bankalar Birliği Yönetim Kurulu'nun görevlendireceği kişiler ve BDDK gözlemcisinin henüz belli olmadığını bildirdi.
Memiş, söz konusu kişilerin Bankalar Birliği'nin ilk yönetim kurulunda belirleneceğini, BDDK gözlemcisinin ise kurumun inisiyatifinde olduğunu ifade ederek, ''Önümüzdeki hafta Hakem Kurulu'nun belirleneceğine inanıyorum'' dedi.
Koordinasyon Sekreteryası'nın Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın yapması konusunda anlaşmanın sağlanmak üzere olduğunu kaydeden Memiş, ''Bankalar Birliği Yönetim Kurulu da bunu benimsemiş durumda. TSKB ile Bankalar Birliği arasında bunun sözleşmesinin en kısa zamanda
imzalanacağına inanıyorum'' diye konuştu.
Memiş, önümüzdeki haftadan itibaren İstanbul Yaklaşımı konusundaki tüm çalışmaların biteceğine inandığını kaydetti.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 17:12