Gündem
  • 1.3.2009 00:00

İSTANBUL'DAKİ SÖZ DÜELLOSU SÜRÜYOR!..

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''Bu seçim sathında farklı şeyler yapıp, İstanbulluların düşüncelerinde soru işareti oluşturmaya çalışıyorlar'' dedi.

Topbaş, Esenyurt'ta, Büyükşehir ve Esenyurt belediyelerince gerçekleştirilen yatırım ve hizmetlerin açılışı ile KİPTAŞ Esenyurt Başak Konutları 4. Etap Anahtar Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada, şehirlerin, medeniyetin oluştuğu, insanların mutlu olabilecekleri her türlü imkanı bulabilecekleri yerler olduğunu ifade etti.

Geçmişteki yönetimlerin halka yol göstermemeleri, önlerini açmamaları sebebiyle birçok şehirde ve İstanbul'da sıkıntılar yaşandığını belirten Topbaş, geleceğin önceden tasarlanmış olması gerektiğini dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanı olduğu günden itibaren İstanbul'da yeni bir yerel yönetim anlayışının ortaya çıktığını anlatan Topbaş, ''İnsanı yücelt ki devlet yücelsin'' mantığının geliştiğini, artık insanların şehirde yaşamanın mutluluğunu hisseder duruma geldiğini söyledi.

Esenyurt'un yerleşmeye ilk açıldığı dönemleri bildiğini ifade eden Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''O dönemde yaşanan sıkıntıları biliyorum. Medeniyetleri insanlar kuruyor, medeniyetleri yine insanlar yıkıyor. Biz binlerce yıllık tarihimizde hep medeniyetler kurmuş bir milletiz. Kol kola girmişiz ve sıkıntıları aşmışız. Geleceğe birlikte yürüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimizden bugüne kadar İstanbul'un ilçe ve beldelerinde yapmış olduğumuz yatırımlar toplamı 25 milyar TL. Bunun 20 milyarı belde, ilçe ve köylere yapılan yatırımlardır. Esenyurt'ta yapılan yatırımlar toplamı 1 milyar TL civarında. Esenyurt Belediyesi 5 yılda 600 milyon TL'ye yakın yatırım yaptı. Daha birçok iş var ama bu gidişat gelecek adına önemli umutlar vermekte.

Metrobüs, Avcılar'dan Zincirlikuyu'ya çalışıyor. Daha sonra Avcılar'dan Beylükdüzü'ne uzatılacak. Kadıköy Söğütlüçeşme'den Avcılar'a metrobüs hattı 3 mart günü devreye girecek. Doğal gazı kullanıyorsunuz, su probleminiz yok. Kültür sanat mekanları, sağlık tesisleri bir bir devreye giriyor. Artık Esenyurt başka ilçeler, hatta şehirlerle yarışır hale geldi. Esenyurtlular yakın bir tarihte metroya kavuşacak. İnsanımızın olduğu her yere, şehrin her türlü medeniyet imkanı gelmeli. Biz, milletimize hizmet yapmanın güzelliğine ve erdemine ulaştık. Bu seçim sathında farklı şeyler oluşturup, İstanbulluların düşüncelerinde soru işareti oluşturmaya çalışıyorlar. Ama inanıyorum ki sizler onlara hiç itibar etmezsiniz. Birileri laf üretiyor, üretsinler. Onları destekleyenler var, destek versinler, ama bizim desteğimiz milletimiz. Sizden güç alıyoruz.''

KEMAL KILIÇDAROĞLU

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ''12.5 milyon insanın yaşadığı bu kentte, söz veriyoruz, yatağa bir tek Allah'ın kulu aç girmeyecek'' dedi.

Gümüşyaka seçim irtibat bürosunun açılışından sonra vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, 29 martta İstanbul'da bir dönüşüm başlatmak istediklerini ve bazı kişilerce dillendirilen ''yiyor ama iş de yapıyor'' anlayışını yıkacaklarını söyledi. Vatandaşın çocuğunun işsiz olduğunu, ancak ''iktidardakilerin çocuklarının hepsinin işi bulunduğunu'' öne süren Kılıçdaroğlu, ''Biz, dürüst ve namuslu siyaseti getireceğiz. İş olanaklarını herkes için yapmaya çalışacağız'' dedi.

Kılıçdaroğlu, daha önce ''İstanbul'da yoksulluğu 5 yılda tarihe gömeceklerini, bir tek kişinin yatağa aç girmeyeceğini' söylediğini ve kimilerinin de ''bu parayı nereden bulacaksınız?'' diye sorduğunu anımsatarak, ''Yoksulluğu yok etmek için dürüst siyaset, bu kentin oluşturduğu rantı bu kentte yaşayanların paylaşması gerekmiyor mu? Eğer siz İstanbul'un rantlarını bir avuç rantiyeye dağıtırsanız elbette ki açlık olacaktır'' diye konuştu.

''29 martta halkın iktidarını kuracaklarını'' söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Biz, sizin sorunlarınızı çözmeye talip olduk. Sizler mutlu olduğunuz zaman biz de mutlu olacağız'' ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 10 milyar dolarlık bütçesi olduğunu ve vatandaşların bu bütçenin nasıl kullanıldığını bilmediğini savunarak, şöyle devam etti:

''Onlar gelip din iman edebiyatı yapıyorlar. Ondan sonra da bir bakıyorsun, 6 ay sonra han hamam sahibi olmuşlar. Bunlara güvenecek misiniz? Biz, din iman edebiyatı yapmayacağız. Herkesin inancına saygılıyız. Biz, insanın en yüce değer olduğuna inanıyoruz. İnsana ve emeğine saygı göstermek bizim zaten temel felsefemizdir. İnsan, sorunuyla beraber yaşamayacak. Sorununu biz çözeceğiz. İnsanı baş tacı yapacağız.''

Kadınların evdeki yoksulluğun acısını çektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, ''12.5 milyon insanın yaşadığı bu kentte, söz veriyoruz, yatağa bir tek Allah'ın kulu aç girmeyecek. Çünkü biz insanı açlıkla terbiye etmeyeceğiz'' şeklinde konuştu.

Daha sonra partililerle Silivri'ye geçen Kılıçdaroğlu, CHP seçim irtibat bürosunun bulunduğu binanın teras katından vatandaşları selamladı.

Daha önce ''yoksul ailelere, ev kadınlarına her ay 600 TL para vereceklerini'' söylediğini ve kendilerine ''Parayı nereden bulacaksınız?'' diye sorulduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, ''Kardeşim sen yandaşını, eşini, dostunu, çocuklarını zengin ettin, sen milyarder oldun para var da yoksula gelince mi para yok'' şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, insanların yoksulluklarını asla teşhir etmeyeceklerini belirterek, ''İnsanları makarna ve ekmek kuyruğuna dizmeyeceğiz. Ayıptır. Onlara hizmet vermek bizim için onurdur'' dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in açıklamasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Maliyede uzun yıllar üst düzey görevlerde bulundum. Size söz veriyorum. 30 martta bana yetki verdiğiniz taktirde bir güne bir gün Ankara'ya 5 kuruş para için gidersem namerdim. İstedikleri kadar tehdit etsinler. AKP'ye rağmen İstanbul'u dünya markası yapacağız. Eğer sayın Recep Tayyip Erdoğan isterse söz veriyorum, İstanbul'da yaptığım tasarrufla onu da besleyeceğim ben. Çünkü biz yolsuzluk yapmayacağız.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:43

İLGİLİ HABERLER