Gündem
  • 8.2.2012 00:51

İstanbullular yarın trafiğe çıkmayın!..

Balkanlar üzerinden gelen soğuk dalgası İstanbul'u vuracak.İstanbul'da bazı bölgelerde kar bazı bölgelerde karla karışık yağmur bekleniyor.Trafiği olumsuz etkileyecek kar yağışı nedeniyle vatandaşların özel araçlarıyla trafiğe çıkmaması iztendi.
İstanbul'da yarın etkili olması beklenen karla karışık yağmur ve kar için kentte önlemler alınırken, trafikte yaşanacak aksamalara karşı vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını kullanmaları isteniyor.
Kentte, Perşembe ve Cuma günleri aralıklarla kar yağışı geçişleri bekleniyor. Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri rüzgârın kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği, Çarşamba gününden hafta sonuna kadar günün en yüksek hava sıcaklığının 2 ila 3 derece, gece en düşük hava sıcaklığının 1 ila -1 derece arasında olacağı tahmin ediliyor.

Okulların açılmasıyla trafiğe çıkan araç sayısının arttığına dikkat çekilirken, özellikle yarın zorunlu haller dışında özel otomobillerin trafiğe çıkmaması yönünde uyarılar yapılıyor.

İstanbul’da devam eden yağmurun, bu gece saatlerinden itibaren yerini Avrupa Yakası’nda karla karışık yağmura, yarın sabah ise il genelinde kara bırakacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan duyuruya göre, İstanbul’da halen yağmur şeklinde devam eden yağış, bu gece saatlerinden itibaren Avrupa Yakası’nda karla karışık yağmura, yarın sabah saatlerinden itibaren de il genelinde kara dönüşecek.

İstanbul’da gün boyu aralıklarla devam edeceği tahmin edilen kar yağışının yanı sıra etkili olan poyrazın, Çarşamba gününün ilk saatlerinden itibaren hızı saatte 60-80 kilometreye ulaşan fırtınaya dönüşmesi bekleniyor.

İstanbul’da perşembe ve cuma günü kar yağışının, kuvvetli poyrazla birlikte aralıklarla devam etmesi, cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren ise etkisini kaybetmesi bekleniyor.Merkez Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü yetkilileri, muhtemel ağaç veya direklerin devrilmesi, çatı uçması gibi risklere karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

KAR BALKANLAR'DAN GELİYOR
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde kar yağışı nedeniyle zeminde meydana gelen bozuklukları tadilat için yapılan geçici asfaltlama çalışması nedeniyle Anadolu’dan Avrupa yakasına geçişte yoğun trafik yaşandı.

Alınan bilgiye göre, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü Anadolu’dan Avrupa’ya geçişte hava koşulları nedeniyle zeminde meydana gelen bozuklukları tadilat için sabah saatlerinde çalışma başladı. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü Kavacık otoyol bakım işletme şefliği tarafından yapılan çalışma, daha çok zarar gören sağdan 1. ve 2. şeritlerden yapıldı .Yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonucunda FSM Köprüsü’ne bağlanan TEM Otoyolu’nda Ataşehir Kavşağı’ndan itibaren trafik yoğunluğu yaşandı. Çalışma ile yolda meydana gelen çukur ve bozukluklar geçici bir çalışma ile tadilatı yapıldı.

Yoğunluk nedeniyle sürücüler çok yavaş ilerledi. Yoğunluk öğle saatlerine kadar devam etti. Sürücüler saatlerdir trafikte olduklarını belirterek duruma tepki gösterdi.

Kentin çeşitli yerlerinde meydana gelen maddi hasarlı trafik kazaları da bir çok noktada trafikte sıkıntıya neden oldu.

KARTAL’DA KAZA , 6 YARALI

Kartal’da yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan otomobil, yolcu minibüsüyle kafa kafaya çarpıştı. Kazada 6 kişi yaralandı.

Atalar Mahallesi'nde 09.45 sıralarında meydana gelen trafik kazası şöyle gelişti: 19 yaşındaki Ahmet K., spor otomobiliyle aşırı hızla seyir halindeyken yağış nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Otomobil, karşı yönden gelen Celal Ö. yönetimindeki minibüsle kafa kafaya çarpıştı.
Çarpışmanın etkisiyle Ahmet K. ile yanında bulunan arkadaşları Yılmaz G. ve Oğulcan O. (20) ve minibüs yolcuları Hatice D., Fatma Y. ve Muhammet T. yaralandı.

Olay yeri yakınında Bağcılar’da çalındıktan sonra Kartal’da kovalamaca sonucu yakalanan yolcu otobüsünde parmak izi incelemesi yapan polisler yaralıların yardımına koştu.

20 metre mesafede bulunan bir aile sağlık merkezindeki doktorlar da olay yerine koşarak ilk müdahaleyi yaptı.

Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

KAR YAĞIŞININ THY'YE FATURASI AĞIR OLDU

Türkiye’yi geçen hafta etkisi altına alan kar yağışı, hava ulaşımını büyük ölçüde etkiledi.  THY, 27 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında İstanbul ve varış noktalarındaki olumsuz hava şartları nedeniyle 454’ü dış, 471’i de iç hatlarda olmak üzere toplam karşılıklı 925 seferini iptal etti.

THY, meydana gelen iptaller nedeniyle uçuşlarını gerçekleştiremeyen 10 bin 500 yolcusuna çeşitli otellerde konaklama imkanı sağlarken, rötarlar ve sefer
iptalleri nedeniyle bekleyen yolcularına da 16 bin civarında ikram hizmeti sundu.

Yetkililer, kötü hava şartları nedeniyle yaşanan maddi kayıplara ilişkin hesaplamaların ise devam ettiğini belirttiler.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 20:17

İLGİLİ HABERLER