Spor
  • 7.6.2023 22:11

İstanbulspor-Ümraniyespor maç sonucu: 4-0

İstanbulspor, Süper Lig'in 38. haftasında Ümraniyespor'u konuk etti. Fatih Tekke yönetimindeki Sarı Siyahlılar, küme düşmesi kesinleşen rakibini mağlup etmesi halinde Giresun-Antalya maçının skoruna bakmadan ligde kalacaktı. Sarı-Siyahlılar, İstanbul Derbisi'nde Jetmir Topalli, Eduard Rroca, Muammer Sarıkaya ve Emeka Eze'nin golleriyle 4-0 kazandı ve İstanbulspor ligde kaldı, Ümraniye'nin ardından lige veda eden son takım Giresun oldu.

 İstanbulspor, Süper Lig'in 38. haftasında Ümraniyespor'u ağırladı. 38 puanla en yakın takipçisi Giresunspor'un 1 puan önünde bulunan ev sahibinin kazanmaktan başka çaresi bulunmuyordu. Fatih Tekke'nin öğrencileri, sahadan 3 puanla ayrılması halinde diğer sonuçlara bakmadan ligde kalacaktı. 30 puanı bulunan ve ligden düşmesi kesinleşen Mustafa Er'li Ümraniyespor ise Süper Lig'e galibiyetle veda etmenin peşindeydi.

Topalli'den harika gol

İstanbulspor 'Tamam mı, devam mı?' maçında Ümraniye'yi yıkmayı başardı. 45. dakikada Jetmir Topalli bireysel becerisiyle sol kanattan şık çalımlarla önünü boşalttı ve uzak direğe harika vurarak fileleri sarstı, ilk yarı 1-0 sona erdi.

Rroca sonucu belirledi

İkinci devrede de Sarı-Siyahlılar'ın baskılı oyunu sürdü. 61'de Topalli'nin sağ kanattan içeri çevirdiği topta da Rroca kale dibinde fileleri sarsınca Fatih Tekke'li İstanbul 2-0 öne geçti. 90+3'te Muammer Sarıkaya farkı 3'e çıkarttı. Mücadeleden başka gol sesi çıkmayınca İstanbulspor ligde kalmayı başardı.

1 puanla 1.Lig'e!

Giresunspor da Antalyaspor karşısında kazansa da Tekke'nin öğrencileri ligi 41 puanla tamamladı. Küme düşen son takım olan Çotanaklar ise 40 puanda kaldı.

Güncellenme Tarihi : 7.6.2023 22:12

İLGİLİ HABERLER