Gündem
  • 31.3.2014 14:09

İşte Ankara'da son durum

AK Parti ve CHP kafa kafaya... Hem AK Parti hem CHP seçimi kazandığını belirtiyor. Melih Gökçek ise açıklama yaptı, "Seçimi minimum 30 bin oy farkla kazandık" diye konuştu. Ardından CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın açıklaması geldi.

Yavaş, itiraz edecek misiniz sorusuna "Kontrol edeceğiz, hakkımızı arayacağız. Bir oyun bile peşine düşeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise "Ankara seçimine ilişkin itirazımızı bugün yapacağız. Sonucu etkileyeceğini düşünüyorum" dedi.

Başkent Ankara'da inanılmaz bir seçim yarışı vardı. Başkent nefesini tuttu kesin sonuçları bekliyor. Gün boyu hem CHP hem AK Parti seçimi kendisinin kazandığını öne sürdü. Melih Gökçek ise sabaha karşı 'Seçimi 30 bin oy farkla kazandık' açıklaması yaptı.

MELİH GÖKÇEK: HAMDOLSUN NETİCEYİ ALDIK

Melih Gökçek, yaptığı açıklamada "Cumhuriyet Halk Partisi adayı televizyon televizyon kazandığını söyledi. Onun söylediği anda Çankaya'nın neredeyse tamamı gelmişti. Biraz önce beni çok aşağılarda gösteren ajans da beni şimdi 1.5 puan önde göstermiş. Bunların yaptığı hareket milleti sokağa dökmek içindi ki döktüler. Birçok yerde gençler sokağa indi, seçimi kazandıklarını sanarak. Allah'a hamd olsun neticeyi aldık. Bizim hesabımıza göre minimum 30 bin fark var. Sayılmayan 62 sandık vardı. Bir noktada bitmiş sayılır. Ben bütün Ankaralılara teşekkür ediyorum. Bir taraftan Cumhuriyet Halk Partisi, bir taraftan MHP'den takviyeler, bir taraftan paralel yapıdan takviyeler. Bunların hepsi üst üste geldi. Belli ki bu seçimde Ankara'yı zayıf halka olarak Ankara'yı gördüler. Ben bu seçimlerde geçen seçimlere göre oyumu 6 puan yükselttim" diye konuştu.

MANSUR YAVAŞ: KONTROL EDECEĞİZ

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, CHP Seçim Koordinasyon Merkezinden ayrılırken itiraz edecek misiniz sorusuna "Kontrol edeceğiz, hakkımızı arayacağız. Bir oyun bile peşine düşeceğiz" dedi.

CHP BUGÜN İTİRAZ EDİYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ise "Ankara seçimine ilişkin itirazımızı bugün yapacağız. Sonucu etkileyeceğini düşünüyorum" dedi.

'GÖKÇEK DÖNEMİ BİTMİŞTİR' DEMİŞTİ

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, dün gece yaptığı açıklamada 27 bin 507 oy farkla seçimi önde götürdüklerini belirterek, "Gökçek dönemi bitmiştir hepinize hayırlı uğurlu olsun" demişti. Yavaş, "Özellikle Çankaya ve Yenimahalle'den gelen oylarla önde olduğumuzu söylemiştik. Şimdi bazı uygunsuz olaylara, torba çalma gayretlerine rağmen Çankaya ve Yenimahallenin oyları devreye girdiğinde, 27 bin 507 oyla öne geçmiş bulunuyoruz" diye konuşmuştu.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:26

İLGİLİ HABERLER