İŞTE AVRUPA'NIN EN FORMDA 10 EKİBİ
Avrupa liglerinde 2010-11 sezonunun ilk haftaları geride kalırken, bazı ekipler sergiledikleri sezon başı performanslarıyla adeta parmak ısırttı!..
Bu takımlar arasında Spor Toto Süper Lig'den bir ekip de yer alırken, ayrıca futbol hayatını Avrupa'da sürdüren bazı Türk futbolcuların takımları da ilk haftalardaki performanslarıyla dikkat çekti.
İşte Avrupa'da yeni sezona en iyi startı veren 10 ekip:
10 - Luzern&Hakan Yakın: Luzern, İsviçre Süper Ligi'nin ilk 8 haftasını 17 puan toplayarak zirvede kapattı. Luzern'in bu başarısında eski Galatasaraylı futbolcu Hakan Yakın da attığı 7 golle başrolü oynadı.
9 - Cesena: Büyük sürprizlerle start alan İtalya Serie A'nın ilk 3 haftası sonrasında ligin yeni ekiplerinden Cesena, bir anda liderlik koltuğuna oturdu. İlk 3 haftada 7 puan toplayan Cesena, bu maçlarda attığı 3 gole karşılık kalesinde şu ana kadar gol görmedi.
8 - Wacker Innsbruck: Avusturya Bundesliga'nın ilk 6 haftasını 5 galibiyet ve 1 beraberlikle zirvede kapatan Wacker Innsbruck, bu maçlarda attığı 14 gole karşılık kalesinde sadece 2 gol gördü.
7 - Ajax: Geçen sezon 106 gol atmasına rağmen Hollanda Eredivisie'de şampiyonluk ipini göğüsleyemeyen Ajax, bu sezona fırtına gibi başladı. Ajax, ligin geride kalan 6 haftasında 5 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Ajax bu maçlarda 18 gol atarken, kalesinde ise 5 gol gördü.
6 - Genk: Belçika Jupiler Lig'e harika bir başlangıç yapan Genk, ilk 8 haftada 7 galibiyet ve 1 beraberlik aldı. Gollü maçlara imza atan Genk, ilk 8 haftada 26 gol atarken, kalesinde ise 6 gol gördü.
5 - Valencia&Mehmet Topal: Sezon öncesi önemli yıldızlarını satan, Mehmet Topal gibi genç ve gelecek vadeden isimlere yönelen Valencia, hem La Liga'ya hem de Şampiyonlar Ligi'ne kusursuz başladı. Devler Ligi'nde Bursaspor'u 4-0 yenen Valencia, ligde de 3'te 3 yaptı.
4 - Mainz 05: Wolfsburg ve Schalke 04'ün kabus gibi başladığı Bundesliga'da Mainz 05, ilk 5 haftayı kayıpsız geçti. Mainz 05, bu karşılaşmalarda 12 gol atarken, kalesinde ise 4 gol gördü.
3 - Porto: UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş ile aynı grupta bulunan Porto, 5'te 5 yaparak Portekiz Ligi'nde son 34 yılın en iyi başlangıcını yaptı. Ligin ilk 5 haftasında 11 gol atan Porto'nun kalesinde gördüğü gol sayısı ise sadece 2...
2 - Bursaspor: Geçtiğimiz sezon şampiyon olarak '4 Büyükler'in hegemonyasına son veren Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'de 2010-11 sezonuna da müthiş bir başlangıç yaptı. Yeşil-beyazlılar, tatil edilen Gaziantepspor maçında da 3-0 hükmen galip sayılması halinde ligde 5'te 5 yapmış olacak.
1 - Chelsea: İngiltere Premier Lig'de son şampiyon Chelsea, bu sezona da müthiş başladı. Son derece ofansif bir görüntü çizen 'Maviler', ilk 5 haftayı kayıpsız geçerken, bu maçlarda attıkları 21 gole karşılık kalelerinde sadece 1 gol gördü.