Spor
  • 21.5.2013 10:12

İşte Aybaba'nın yerine ilk aday!..

Samet Aybaba istifa etmeyi reddedince başkan Fikret Orman ‘gerekeni’ yaptı. 

Tecrübeli hoca, “Sözleşmem feshedilecekse avukatımla görüşün” diyerek rest çekti.
Bunun üzerine fesih işlemi yürürlüğe girdi. 1 yıl daha kontratı olan Aybaba’ya 10 taksitle 1.4 milyon TL ödenecek.

Beşiktaş ile Samet Aybaba’nın ayrılığı oldukça sancılı olacak gibi. Kayserispor maçı sonrası başkan Fikret Orman ile görüşeceğini söyleyen Aybaba’nın dediği olmadı. Başkan Orman’ın babasının ameliyatı nedeniyle dün yapılması gereken görüşme gerçekleşemedi. Samet Aybaba ile görüşen ikinci başkan Ahmet Nur Çebi, “Hizmetlerin için teşekkür ediyoruz. Ama gerekeni yap” diyerek tecrübeli hocadan istifa etmesini istedi. Aybaba’nın bu isteğe ise cevabı ise net oldu: “Beşiktaş ile 2+2 yıllık sözleşmem var. En az bir yıl daha görevimin başındayım. Sözleşmem feshedilecekse avukatlarımla görüşün.” Bunun üzerine ‘gerekeni’ Orman yaptı. Sözleşme feshinin yürürlüğe konması için talimat veren Beşiktaş Başkanı, Samet Aybaba devrini resmen sona erdirdi. Alınan bilgilere göre, yapılan kontrat gereği Aybaba’ya kalan 1 yıllık süre için 1.4 milyon TL tazminat 10 taksitle ödenecek.

SAMMER’İ İKNA TURU

Aybaba’nın ardından gözler yeni hocaya çevrildi. Kulislerde Bayern Münih’i ayağa kaldıran Jupp Heynckes’in ismi konuşuluyor. Ancak başkan Fikret Orman, Lig TV’ye verdiği röportajda Heynckes gibi A Klas teknik adamlarla, yüksek maliyetleri nedeniyle çalışamayacaklarınıbelirtti. Buna rağmen gündemdeki en güçlü aday yine bir Alman, pahzerlerin efsane futbolcusu Matthias Sammer… Halen Bayern Münih’de sportif direktörlük görevini yürüten Sammer, siyah-beyazlılardan teklif aldığını da kendi ağzından açıkladı. Alman ZDF kanalına konuşan Sammer, “Beşiktaş’tan teklif aldığım doğru” derken Bayern’deki görevine devam edeceğini söyledi. Buna rağmen başkan Fikret Orman’ın Londra’daki B.Münih ile B.Dortmund arasındaki Şampiyonlar Ligi finalini izlemeye gidecek ve burada Sammer ile yüz yüze görüşüp ikna etmeye çalışacak.

Hoca arayışlarını sürüren müstakbel sportif direktör Önder Özen’in listesinde başka adaylar da bulunuyor. Athletic Bilbao hocası Bielsa, M’gladbach’ın teknik direktörü Favre ile Hertha Berlin’den Jos Luhukay bu isimlerin başlıcaları.

Borussia Dortmund’un efsane orta saha oyuncusu olarak futbolu bırakan Matthias Sammer daha sonra teknik adamlık kariyerine başladı. 2000-2004 arasında Dortmund’u çalıştıran Sammer, 2002’de takımı lig şampiyonluğuna taşıdı; UEFA Kupasını finalde Feyenoord’a kaptırdı. 2004’te kovulan, aynı yıl Stuttgart’ın başına geçen Matthias Sammer burada başarı gösteremezken 2006’da Almanya Futbol Federasyonu’nda teknik direktörlük görevine getirildi. Sammer, 2012’de Federasyondan ayrılıp Bayern Münih’te sportif direktörlük görevini kabul etti ve bu sezonki başarıda büyük pay sahibi oldu.

Ersoy ÖZDEM/AMK
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:09

İLGİLİ HABERLER