Gündem
  • 4.10.2008 02:15

İŞTE BEBEK KATİLİYLE PAZARLIK YAPAN ERGENEKONCU ALBAY!..

İmralı'da Ergenekoncular tarafından ziyaret edildiğini itiraf eden PKK elebaşı Öcalan'ın, Ergenekon'un aranan sanığı Tuğgeneral Levent Ersöz'ün sağ kolu Albay Atilla Uğur ile görüştüğü ortaya çıktı.
Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan, İmralı Cezaevi'nde avukatlarıyla yaptığı son görüşmesinde, kendisiyle görüşen Ergenekon üyesinin tutuklu sanıklardan emekli Albay Atilla Uğur olduğunu söyledi. Öcalan, Atilla Uğur'un Genelkurmay adına kendisiyle görüştüğünü ileri sürdü. Öcalan, "Atilla Uğur, benimle görüştüğünde, bana 'Bu sorunu kendi aramızda çözelim' demişti. Ben de kendisine samimi olduğumu ve demokratik cumhuriyet için adım attığımı, dile getirdim” ifadelerini kullandı.
Öcalan sözlerini şöyle sürdürdü: “Hatta o dönem tek taraflı bile adım bile attım, ateşkes ilan edildi. Bana o zaman 'güdümlü, kademeli demokrasi sistemi'ni önerdiler. Ben kabul etmedim. ‘Hayır, neden güdümlü, kademeli demokrasi olsun, demokrasi açık şeffaf ve özgür olmalıdır’ dedim. Ama sonra kendi aralarında askeri taktik mi yaptılar bilemiyorum. Aslında hiç bir şey yapılmadı değil bazı şeyler de yapıldı. Ancak 11 Eylül saldırılarından sonra o adımlar da kesildi." Öcalan, geçtiğimiz temmuz ayında avukatları aracılığıyla yaptığı açıklamada, Ergenekon operasyonu kapsamında cezaevine konulan generallerin kendisiyle görüştüğünü ileri sürmüştü.
Önce isim vermemişti
Öcalan, "Tutuklanan generallerin İmralı ile bir şekilde ilgileri olmuştu, Hurşit Tolon ve birkaçı bir dönem burada komutanlık yaptı. Bunlar İmralı'yla ilişkiye geçerek neyi yapmak istemişler, hedefleri neydi buna bakmak lazım?" demişti. Atilla Uğur, Ergenekon sanığı Orgeneral Eruygur'un Jandarma Genel Komutanlığı döneminde, İstihbarat Başkanı olarak görev yapan ve Ergenekon soruşturması kapsamında aranan Tuğgeneral Levent Ersöz'ün sağ kolu olarak biliniyor. Uğur, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı Teknik Takip Daire Başkanı olarak görev yapmıştı. (KAYNAK: BUGÜN)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:46

İLGİLİ HABERLER