
İşte Beşiktaş'ın yeni başkanı...
Beşiktaş Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu'nda yarıştığı iki rakibine fark atan Fikret Orman, Beşiktaş'ın 33. başkanı oldu.
Harbiye'deki İstanbul kongre Merkezi'nde düzenlenen kongrede, 4 Bin 623 delegenin katıldığı kongrede, kullanılan 66'sı geçersiz 4 Bin 611 oyun 4 bin 25'sini alan Fikret Orman Beşiktaş başkanı oldu.
Başkanlığının açıklanmasının ardından kürsüye gelerek bir konuşma yapan Orman, zor bir göreve talip olduklarını ifade ederek, "Zor, çok zor bir göreve talip olduk. Teveccüh gösterdiniz, layık gördünüz, teşekkür ediyorum. Minnettarız. Bu zor görevde destek ve yardımlarınızın yol almamız için en önemli etken olduğunu bilmenizi isterim. Söz veriyorum, doğruları duyacaksınız. Sizleri kandırmayacağız. Şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz. Az laf, çok icraat yapacağız. Paylaşımcı bir Yönetim Kurulu oluşturacağız.
Geleneklerimize sahip çıkarak Beşiktaş değerlerini tekrar hayata geçireceğiz. Yarınlarda kişi ve kurumlara bağlı olmayan çağdaş bir Beşiktaş yaratacağız. Teşhis ve tedavi belli. Güneşli günler çok yakında gelecek. Bundan emin olabilirsiniz" dedi.
Konuşmanın ardından Fikret Orman ve yönetim kurulu üyeleri hep birlikte basın mensuplarına poz verdi.
Fikret Orman başkanlığındaki Beşiktaş Yönetim Kurulu'nda şu isimler yer alıyor:
"Ahmet Nur Çebi, Tamer Kıran, Ahmet Kavalcı, Deniz Atalay, Umut Güner, Adnan Dalgakıran, Berk Hacıgüzeller, Levent Erdoğan, Nusret Altınbaş, İsmet Berkan, Cem Bilge, Yalçın Kaya Yılmaz, Erdal Karacan, Berkan Gocay, Seyit Ateş, Metin Albayrak, Mesut Urgancılar, Abdullah Sözer."
Açılan sandık sayısı ve adayların aldığı oylar ise şöyle:
Açılan Sandık...: 14
Kullanılan Oy...: 2732
Geçerli Oy......: 2697
Geçersiz Oy.....: 35
Fikret Orman....: 2398
Bülent Deriş....: 191
Nazmi Koca......: 108
Orman 33. başkan
Beşiktaş Kulübü'nün 33. başkanı Fikret Orman oldu.
Kurulduğu 1903 yılından bu yana siyah-beyazlı kulüpte 32 başkan görev yaparken, Orman kulübün, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen olağanüstü seçimli genel kurulda, 33. başkan olarak seçildi.
Siyah-beyazlıların onursal başkanı Süleyman Seba, 8 dönem, 16 yıl aralıksız başkanlık yaparak, Beşiktaş tarihinde en uzun süre görevde kalan başkan olarak tarihe geçti.
Bu arada, Beşiktaş'ta, 1910-1913 yılları arasında Şehzade Ömer Hilmi Efendi, 1931-1946 yılları arasında Başbakan Recep Peker ve 1950-1954 yılları arasında da Başbakan Adnan Menderes ''Fahri Başkanlar'' oldu.
Beşiktaş Kulübü başkanları
Beşiktaş Kulübü'nün 109 yıllık geçmişinde, tarihsel sıraya göre başkanlık yapan kişiler şöyle:
1903-1908: Mehmet Şamil
1908-1911: Şükrü Paşa
1911-1918: Fuat Paşa
1918-1923: Fuat Balkan
1923-1924 Salih Bey
1924-1926: Ahmet Fetgeri Aşeni
1926-1928: Fuat Balkan
1928-1930: Ahmet Fetgeri Aşeni
1930-1932: Emin Şükrü Kunt
1932-1935: A. Ziya Karamürsel
1935-1938: Fuat Balkan
1938-1939: A. Ziya Karamürsel
1939-1941: Yusuf Ziya Erdem
1941-1942: A. Ziya Karamürsel
1942-1950: A. Ziya Kozanoğlu
1950: Ekrem Amaç
1950-1952: Salih Fuat Keçeci
1952-1955: Abdullah Ziya Kozanoğlu
1955-1956: Tahir Söğütlü
1956-1957: Danyal Akbel
1957: Ferhat Nasır
1957-1958: Nuri Togay
1958: Enver Kaya
1959-1960: Nuri Togay
1960-1963: Hakkı Yeten
1963-1964: Selahattin Akel
1964-1966: Hakkı Yeten
1966-1967: Hasan Salman
1967-1968: Hakkı Yeten
1968-1969: Talat Asal
1969-1970: Rüştü Erkuş
1970: Nuri Togay
1970-1971: Agasi Şen
1971-1972: Himmet Ünlü
1972-1973: Şekip Okçuoğlu
1973-1977: Mehmet Üstünkaya
1977-1979: Gazi Akınal
1979: Hüseyin Cevahir
1979–1980: Gazi Akınal
1980-1981: Rıza Kumruoğlu
1981-1984: Mehmet Üstünkaya
1984-2000: Süleyman Seba
2000-2004: Serdar Bilgili
2004-2012: Yıldırım Demirören
2012- : Fikret Orman
İŞTE GÜN BOYU YAŞANANLAR...
Kongrede üyeler, Fikret Orman, Bülent Deriş ve Nazmi Koca'dan birini kulübün başkanlığına seçecek. Geçtiğimiz günlerde renklerini belirleyen adaylardan Fikret Orman, kongrede turuncu oy pusulasını kullandı. Bülent Deriş mavi, diğer aday Nazmi Koca da beyaz renkli oy pusulasıyla seçime katıldı.
Kulisler hareketliydi
Genel kurul öncesinde İstanbul Kongre Merkezi'nin içi kadar dışı da hareketliydi. Başkan adaylarının bastırdıkları broşürler, salona giren üyelere dağıtılırken, bazı adaylar da salonun dışında elektronik reklam panoları ile seslerini üyelere duyurmaya çalıştı.
Üyeler için servis
Olağanüstü seçimli genel kurula katılmak isteyen üyelere İstanbul'un çeşitli yerlerinden servisler kaldırıldı. Anadolu ve Avrupa yakasındaki belirli merkezlerden kongrenin yapılacağı salona sabah erken saatlerden itibaren servis hizmeti sağlandı.
Oy verme işleminin başladığının açıklanmasıyla birlikte kongre üyeleri adeta sandıklara hücum etti. Sandık önlerinde kuyruklar oluşurken, ilk 30 dakikada yaşanan yoğunluk giderek azaldı. Birçok üyenin oy kullanmasının ardından sandık önleri boşaldı. Başkan adaylarından oyunu ilk kullanan isim ise Nazmi Koca oldu. Koca, 3 numaralı sandıkta oyunu kullandı.
FİKRET ORMAN'A İLGİ
Kongrede başkan adaylarından en çok ilgiyi Fikret Orman gördü. Oylarını kullanmaya gelen üyelerin büyük bölümü özellikle başkan adayı Orman'a başarılar dilemek için birbiriyle adeta yarıştı. Fikret Orman, kongre üyeleriyle sık sık fotoğraf çektirdi. Fikret Orman'ın eşi Sedef Orman da oy kullandı. Sedef Orman, oy kullandıktan sonra eşinin yanına gelirken, Fikret Orman, ''Umarım başkasına oy vermemişsindir'' diye espri yaptı. Sedef Orman da bu sözlere karşılık ''Belli olmaz'' şeklinde esprili bir karşılık verdi. Bu arada, Fikret Orman'ın babası Abdülkadir Orman da oyunu kullandı. Öte yandan, Beşiktaş Koleji öğrencileri salona gelerek ellerindeki pankartlarla dostluk mesajı verdiler.
SERDAR BİLGİLİ: ALLAH YARDIMCILARI OLSUN
Beşiktaş Kulübü'nün eski başkanlarından Serdar Bilgili, yeni seçilecek yönetimi zor günlerin beklediğini söyledi. İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Beşiktaş Kulübü'nün olağanüstü seçimli genel kurul toplantısına gelip, 4 numaralı sandıkta oyunu kullanan Bilgili, Beşiktaş tarihinin en zor seçiminin yaşandığını bildirdi. ''Seçim açısından zor değil, çünkü neticesi az çok belli'' diyen Bilgili, ''Herhalde bu yönetim Beşiktaş tarihindeki en sıkıntılı ve en zor Beşiktaş'ı devralacak. Allah yardımcıları olsun. Tüm arkadaşlar bu sorumluluğun altına girerek bence büyük bir cesaret gösteriyor. Beşiktaş camiasının yeni yönetime çok büyük destek olması gerekiyor'' ifadelerini kullandı. Camiadaki bazı kişilerin seçime girmemelerini eleştiren Serdar Bilgili, ''Birçok kişi kaçtı, birçok kişi bu görevin altına girmedi. Yeni başkanı ve yönetimi zor günler bekliyor. Beşiktaş camiası olarak bizler de yanında olacağız'' dedi.
Bilgili, kendisinin isminin de başkan adayları içinde geçtiğinin belirtilmesi üzerine, ''Benim söz konusu değil. 2004 yılında bıraktığımda bu defteri kapattığımı söylemiştim'' şeklinde konuştu.
MALİ DURUM
Beşiktaş'taki mali tabloyu nasıl değerlendirdiği sorusuna ise Serdar Bilgili, şöyle yanıt verdi:
''Çok kötü olarak değerlendiriyorum. Bilançolara bakarsanız, 350-400 milyon dolar civarında ciddi bir borç var. Bunu Beşiktaş'ın kaldırması çok kolay değil. Biz 2004'te 17 milyon dolar borçla bırakmıştık. 7-8 yıl içinde 300 küsur milyon dolarlık ek borçlanma olmuş. Bu yeni yönetimin çözmesi gereken bir durum. Önümüzdeki dönemde kimse başarı beklemesin, tamamen yönetime destek olarak kulübün ayakta durmasını, tekrar mali olarak kendi kendine yeten bir kulüp olmasını sağlamamız lazım. 2-3 yıl bu yönetimden sportif başarı değil, mali başarı beklenmeli.''
HASAN ARAT: BAŞARILAR DİLİYORUZ
Beşiktaş'ın eski başkan adayı ve yöneticisi Hasan Arat ise tüm başkan adaylarına başarılar diledi.
Arat, takdirin genel kurulda olduğunu belirterek, ''Genel kurul başkanını çıkaracaktır. Başkana her türlü desteği vereceğiz. Beşiktaş için hayırlı olsun'' dedi.
Başkan adaylığı için adının geçtiğinin belirtilmesi üzerine Arat, ''Başkan adaylığım olsun olmasın, burada var olacağız. Burası yuvamız. Burada bulunmak için başkan adayı olmamız gerekmez'' diye konuştu.
Hasan Arat, mali tabloyla ilgili olarak da, ''Sıkıntılı bir mali tablo var. Başkan ve yönetim kurulunun seçildikten sonra desteklenmesi lazım. Biz her türlü desteği vereceğiz. Son derece açık olmalılar. Mali tabloyu genel kurulda anlatmalılar'' ifadelerini kullandı.
FİKRET ORMAN OYUNU KULLANDI
Beşiktaş Kulübü'nün olağanüstü seçimli genel kurulunda oy verme işlemi devam ederken, başkan adaylarından Fikret Orman oyunu kullandı. İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede, Fikret Orman, oyunu 2 numaralı sandıkta verdi. Orman, oyunu kullandığı sırada yaptığı kısa açıklamada, herkese ''Hayırlı olsun'' diyerek, ''Beşiktaş için de hayırlı olsun'' ifadesini kullandı. Basın mensuplarına da ''Hakkınızı helal edin, sizleri çok yorduk'' diyen başkan adayı Orman, ''Allah sonumuzu hayır etsin. Amin'' diye konuştu. Habertürk'e konuşan Orman "Beşiktaş'a yakışan bir kongre oldu" ifadesini kullandı.
Beşiktaş Kulübü'nün olağanüstü seçimli genel kurulu sürerken, başkan adaylarından Bülent Deriş de oyunu kullandı. İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede, oyunu son kullanan başkan adayı Deriş oldu. Bülent Deriş, oyunu 9 numaralı sandıkta attı.
GERGİNLİK YAŞANDI
Bu arada, Fikret Orman, oyunu kullandıktan sonra bir diğer başkan adayı Nazmi Koca'nın listesinde yer alan Aydoğan Cevahir, genel kurul üyesi olmayan kişilerin yanında olduğu yönünde uyarıda bulunmak istediğini söyledi.
Cevahir, Orman'a, salonda yanında dolaşan 6 kişinin genel kurul üyesi olmadığını, bu nedenle de salonda olmalarının yanlış olduğunu ifade etti. Konuşmayı sakin bir şekilde dinleyen Orman, Aydoğan Cevahir'e karşılık vermedi. Aydoğan Cevahir'in bu çıkışı nedeniyle kısa süreli gerginlik yaşandı.
Bu arada, Seçimli Divan Kurulu Başkanı Uluç Gürkan'ın bu diyalog sonrası genel kurul üyesi olmayanların salon dışına çıkması yönünde uyarıda bulunması dikkati çekti.
Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:18