Gündem
  • 13.2.2015 23:00

İşte cemaatin yeni irtibat tekniği

Pensilvanya örgütünün yurt içi ve yurt dışı gizli yazışmalarında sunucuları ABD ve Kanada’da olan 3 uygulamayı kullandığı tespit edildi..Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ve emniyetin kritik birimlerindeki sızmalar temizlenince sağır kalan ve teknik takibe takılmaktan korkan Pensilvanya çetesinin, örgütsel faaliyetlerde e-posta ve telefon iletişimi tamamen sonlandırma kararı aldığı bildirildi. Paralel yapının yasadışı faaliyetlerde akıllı telefonlara yüklenen Tictoc, Bylock ve Kakao isimli üç uygulamayı kullandığı ortaya çıktı. Sistemin anlık yazışmaları kriptolayarak uygulamanın ABD ve Kanada’da bulunan merkezine gönderdiği, kriptolanmış yazışmanın kısa sürede çözümlenerek hedef şahsın telefonuna yönlendirildiği belirtildi.

TELEFON VE E-POSTA YASAKLANDI

Başarısız 17-25 Aralık darbe operasyonu sonrası istihbarat birimlerinin takibinden kurtulmak isteyen yapılanmanın, emniyet kökenli örgüt elemanları vasıtasıyla akıllı telefonlara yüklenilen Tictoc, Bylock ve Kakao isimli üç uygulamayı belirlediği, android, ıos ve Windows tabanlı telefonlarda kullanılan uygulamaların abi ve ablaların telefonlarına yüklenmesi kararı alındığı ifade edildi. Hücre evlerinde düzenlenen toplantılarda yazılı not tutulmadığı, alınan kararların e posta ve telefon görüşmeleriyle aktarılmasının yasaklandığı bildirildi.

Örgütün eğitim yapılanması kakao isimli mesajlaşma programını kullanırken, il imamlarının para musluklarını elinde tutan muhasebecilerle Bylock üzerinden iletişim kurduğu vurgulandı.
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:10

İLGİLİ HABERLER