İşte cezaevindeki toplu intiharın perde arkası...

2 dk okuma
İşte cezaevindeki toplu intiharın perde arkası...

Hızlı Özet

Toplu intihar girişimine soruşturma...


Muğla E Tipi Cezaevi Çocuk koğuşunda kalan 6 çocuğun toplu intihar girişiminde bulunmasıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, çocukların kendilerine kötü davranıldığı iddialarının asılsız olduğunu, moral bozukluğu ile yapılan bir davranıştan kaynaklandığını açıkladı.



BEKİR TOSUN



Muğla E Tipi Cezaevi Çocuk koğuşu B Blok 6’ncı odada kalan ve "Kasten adam öldürme, hırsızlık ve cinsel istismar" suçlarından tutuklu K.K, A.Ö, S.M, S.T, M.A.V. ve A.D, isimli çocuklar sıvı deterjan içti. Daha sonra içtikleri sıvıdan dolayı rahatsızlanan ve kendi rızaları ile gardiyan çağıran gençler, 112 Acil Servis Ambulansı ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındılar. Tedavileri tamamlanan 6 genç, tekrar cezaevine gönderildiler.



Basına ‘Kendilerine kötü davranıldığı için toplu intihar girişimi’ şeklinde haberlerin yansıması üzerine açıklama yapan AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, “Çocuk koğuşunda 6 kişi çamaşır suyu içerek intihar girişiminde bulunmuş, ancak yine kendi ihbarlarıyla cezaevi yönetimi tarafından hastaneye kaldırılarak tedavileri yapılmıştır. Şu anda endişe edilecek herhangi bir durum yoktur. Cezaevi Müdürü ve Cezaevi savcısının Cumhuriyet Başsavcısına verdikleri bilgide, olayın moral bozukluğu ile çocukların birbirini etkilemesi sonucu meydana geldiği, yine kendilerinin kapıya vurarak yetkililerden yardım istedikleri anlaşılmaktadır. Cezaevi yönetimi tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi edilen çocuk mahkumlar koğuşlarına dönmüşlerdir. Cezaevi savcısının çocuklarla yaptığı görüşmede, ‘Kendilerine herhangi bir kötü muamele yapılmadığını, moralleri bozulduğu için böyle bir şey yaptıklarını’ ifade eden mahkumlar daha sonra pişman olarak yardım istediklerini ifade etmişlerdir” dedi.



Şu an endişe edilecek bir durumun olmadığını ifade eden Ali Boğa, Cumhuriyet Savcılığı tarafından idari soruşturmanın başlatıldığını ve soruşturma neticesinde kamuoyunun bilgilendirileceğini söyledi.

 


Bu haber 589 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Altılı Masa'dan Cumhur ittifakına
Gündem

Altılı Masa'dan Cumhur ittifakına

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, olası siyasi iş birliklerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı’yla ilgili soruya da yanıt veren Arıkan, herhangi bir siyasi partiyle iş birliğine ilke ve prensipler çerçevesinde yaklaşılabileceğini belirterek, “Hayatta olmaz,

Habervitrini10749 Görüntüleme
Dışişleri Bakanı Fidan, canlı yayında yanıtladı! 'Yemen'de Mekke Anlaşması devreye girebilir'
Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, canlı yayında yanıtladı! 'Yemen'de Mekke Anlaşması devreye girebilir'

Dışişleri Bakanı Fidan, canlı yayında yaptığı değerlendirmede Yemen ve Suudi Arabistan arasındaki çatışmalarda Mekke Anlaşması'nın devreye girebileceğini söyledi. Fidan, bunun özellikle 'teknik' konularda olabileceğini belirtti

Habervitrini10648 Görüntüleme
Türk hurması sıfır masrafla servet kazanıyor
Gündem

Türk hurması sıfır masrafla servet kazanıyor

Yıllardır milyonlarca dolar ödenerek yurt dışından getirilen o mucizevi ürün için Anadolu topraklarında yeni bir dönem başladı. Ne düzenli sulama istiyor ne de gübre masrafı çıkarıyor... İthalat rekorları kırılırken gözünü karartıp bu ürünü tarlasına diken çiftçiler, şimdilerde servet kazanıyor.

Habervitrini14016 Görüntüleme
ABD, İran savaşının maliyetini açıkladı..100 milyar dolara gidiyor
Gündem

ABD, İran savaşının maliyetini açıkladı..100 milyar dolara gidiyor

ABD'nin İran'a yönelik savaşında askeri harcamaların 3 Eylül itibarıyla 43,6 milyar dolara ulaştığı bildirildi. Mühimmat giderleri ise bir ay içinde 6 milyar dolardan fazla artarak 28,1 milyar dolara çıktı.

Habervitrini10186 Görüntüleme