İŞTE, DALGA DALGA ERGENEKON OPERASYONU...
Türkiye'nin en önemli ve en çok tartışılan operasyonlarından biri olan ve 2 yıla yakın süredir devam eden Ergenekon soruşturması bugün yapılan operasyonlarla yeni bir boyut kazandı.
Ergenekon terör örgütüne yönelik operasyon 12 Haziran 2007'de başladı. 2 yıllık süreçte kim kaçıncı dalgada gözaltına alındı?
Ergenekon terör örgütüne yönelik operasyon 12 Haziran 2007'de başladı. İlk olarak Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e verilen soruşturmaya Ocak 2008'de cumhuriyet savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın da katıldı. Pekgüzel ve Taşkın, 20 Ekim 2008'de başlayan dava sürecinde yargılamanın savcısı olarak görevlendirilince Zekeriya Öz'e eşlik etmek üzere 2 savcı daha görevlendirildi.
Her gözaltı sürecine yeni bir dalga adı verilirken bugün gerçekleşen gözaltılarla 12. dalga da gelmiş oldu. Bir taraftan dava sürerken bir taraftan da kamuoyu tarafından yakından tanınan isimlerin gözaltına alınmaya devam etmesi gözlerin tekrar bu soruşturmaya çevrilmesine neden oldu.
Ergenekon operasyonu başlamadan gerçekleşen Danıştay saldırısıyla ve Cumhuriyet Gazetesi`ne atılan el bombalarıyla ilgili birçok iddia ortaya atıldı ve bazı davalar birleştirildi. Danıştay saldırısının bir numaralı sanığı Alparslan Arslan`ın daha sonra operasyon çerçevesinde tutuklanan emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin`le, Tekin`in de emekli Tuğgeneral Veli Küçük`le ilişkisi olduğu kamuoyunda günlerce tartışıldı.
1. DALGA
ÜMRANİYE'DEKİ BOMBALAR
Ümraniye’de Çakmak Mahallesi’ndeki bir gecekonduda, 12 Haziran 2007’de ele geçirilen 27 el bombası, TNT kalıpları ile fünyelerle ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.
Emekli Astsubay Oktay Yıldırım, Mehmet Demirtaş, Ali Yiğit, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, emekli Astsubay Mahmut Öztürk, Kuvayi Milliye Derneği Başkanı Bekir Öztürk, emekli Binbaşı Fikret Emek, emekli Yüzbaşı Gazi Güder, Siyasi Ekonomik Sosyal Araştırmalar ve Strateji Geliştirme Merkezi (SESAR) Başkanı İsmail Yıldız, Fuat Ermiş tutuklandı. Sanıkların evlerinde yapılan aramalarda 'Ergenekon' ve 'Lobi' isimli belgeler ele geçirildi. Tutuklu sanıklardan Fuat Ermiş yaklaşık 10 ay sonra tahliye edildi.
2. DALGA
BİNBAŞININ EVİNDE SUİKAST SİLAHI
Bu kapsamda, 16 Haziran 2007’de ilk olarak emekli Astsubay Oktay Yıldırım ve gecekondu sahibi Mehmet Demirtaş, 19 Haziran 2007’de de emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile emekli astsubay Mahmut Öztürk tutuklandı.
Eski Binbaşı Fikret Emek'in annesine ait Eskişehir'deki evde 26 Haziran 2007'de yapılan aramada 11 kilo plastik patlayıcı ve suikast tüfeği 'Kanas' ele geçirildi. Emek tutuklandı. 15 Temmuz'da Ergün Poyraz gözaltına alındı. Ayşe Asuman Özdemir ve son olarak 26 Ağustos 2007'de Mete Yalazangil tutuklandı. Özdemir de sağlık sorunu nedeniyle 11 ay sonra tahliye edildi.
3. DALGA
VELİ KÜÇÜK TUTUKLANDI
21 Ocak 2008'de emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le birlikte 31 kişi gözaltına alındı. Küçük, eski Yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk, Muhammed Yüce, Kemal Kerinçsiz, Sami Hoştan, Fikri Karadağ, Sevgi Erenerol, Hüseyin Görüm, Alpaslan Abdulkadir, Kahraman Şahin, Erol Ölmez, Erkut Ersoy ve Ümit Oğuztan tutuklandı. Küçük'ün evinde Milli Güvenlik Siyaset Belgesi, 'Ergenekon' ve 'Lobi' adı verilen yapılanmaların asılları olduğu iddia edilen belgeler bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, tutuklamalardan sonra soruşturmaya 'Ergenekon' isminin verildiğini açıkladı.
4. DALGA
BU DALGA AKADEMİSYEN VE GAZETECİLER İÇİN
21 Şubat 2008'de İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü'nde görevli Ümit Sayın ile Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Emin Gürses, emekli Astsubay Orhan Tunç, sosyete kuyumcusu Hayrettin Ertekin, gazeteci Vedat Yenerer, Noel Baba Barış Konseyi Derneği Başkanı Muammer Karabulut tutuklandı. Gözaltına alınanların örgütün üniversitelerde faaliyet gösteren ve örgüte hem teorik hem de yeni eleman kazandırma desteği verdiği iddia edildi. Ertekin'in evinde Glock marka silah bulundu.
5. DALGA
ERGENEKON PERİNÇEK VE SELÇUK'A UZANDI
Ankara'da İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İstanbul'da eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ile Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk'un da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. Doğu Perinçek ile diğer İşçi Partililer tutuklanırken, Alemdaroğlu ve Selçuk tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Perinçek'in örgütün manifestosunu yazdığı, Selçuk'un üyesi, örgütün üst düzey yöneticisi, Alemdaroğlu'nun ise yönetici ve darbe planlamasının içinde olduğu iddia edildi.
6. DALGA
ERUYGUR VE TOLON PAŞA TUTUKLANDI
1 Temmuz 2008'de gözaltına alınan 21 kişiden ADD Genel Başkanı emekli Org. Şener Eruygur, emekli Org. Hurşit Tolon, ATO Başkanı Sinan Aygün, emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Osman Gürbüz, Barbaros Hayrettin Altıntaş, İbrahim Özcan, Birol Başaran, Durmuş Ali Özoğlu ve Kemal Aydın tutuklandı. Mustafa Balbay tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Aygün, 10 gün sonra, Eruygur 2,5 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.
7. DALGA
MUVAZZAF TEĞMENLER CEZAEVİNDE
Teğmenler M. Ali Çelebi, Eren Mumcu, Noyan Çalıkuşu, Hasan Hüseyin Uçar ve Harp Okulu öğrencisi Yaşar Tozkoparan ile Hamza Demir, Mahmut Oğuz, Süleyman Solmaz, Kurtca Bektaş, Rıza Demir ve Rıfat Yıldırım tutuklandı. 28 Şubat'ın aktörlerinden 'Sisi' lakaplı Seyhan Soylu ve sanatçı Nurseli İdiz savcılık sorgusunun ardından, eski Ülkü Ocakları İstanbul Başkanı Levent Temiz mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
8. DALGA
ÖZKAN, SAÇAN VE ÇAPAN'A TUTUKLAMA
23 Eylül 2008'de gazeteci Tuncay Özkan ile birlikte, İstanbul Organize Suçlar Şubesi eski Müdürü Adil Serdar Saçan, eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, eski Ankara DGM savcılarından emekli Albay Tanju Güvendiren'in de aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı. Özkan, Çapan, Güvendiren, Hüseyin Nazlıkul, Emcet Olcaytu ve Saçan tutuklandı. Güvendiren ve Nazlıkul ise tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.
9. DALGA
KILINÇ VE ŞAHİN İLE BİRLİKTE 35 KİŞİYE GÖZALTI
Soruşturma kapsamında 7 Ocak 2009'da 12 ilde düzenlenen operasyonlarda 37 kişi gözaltına alındı. İsimleri açıklanan zanlılar şunlar: Ankara: Eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç, eski genelkurmay Hukuk Müşaviri Tümgeneral Erdal Şenel, gazeteci-yazar Yalçın Küçük, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz, Yarbay Mustafa Dönmez, muvazzaf yüzbaşı Muhammet S., eski Özel Harekatçı İbrahim Şahin, İbrahim Şahin'in yeğeni Erdal Şahin, Özel Kuvvetlerden emekli Albay Mustafa Levent Göktaş, gazeteci Engin Aydın.
İstanbul: Emekli Orgeneral Kemal Yavuz, emekli Kurmay Albay İlyas Çınar, emekli Albay Hüseyin Vural, Çağdaş Türkiye Partisi Genel Başkanı Hasan Ataman Yıldırım, Barış Dalan (Bedrettin Dalan'ın oğlu), İlhami Ümit Handan (Bedrettin Dalan'ın özel kalem müdürü), Coşkun Umur (Bedrettin Dalan'ın yanında çalışıyor.), Mehmet Koral, Özkan Bektaş, muvazzaf albay Cengiz K..
İzmir: Muvazzaf Binbaşı Erbay Ç., emniyet amiri Engin E. Sivas: Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Akyüz ve eski Ülkü Ocakları Sivas Şube başkanları Oğuz Bulut ve Bekir Çelik, esnaf İbrahim Budaklı.
Kayseri: Albay C.K. ile F.K. ve F.C. adlı bir kadın.
Tokat: Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli polis memuru O.Y.Ş. ile bir okulda öğretmen olan O.S.
Ara tutuklamalar devam etti
Soruşturma sürerken dalgalar dışında arada tek tek gözaltılar da yaşandı. JİTEM'ci emekli Albay Arif Doğan 14 Ağustos 2008'de Ankara'da gözaltına alındı. Doğan'dan çok sayıda belge ve silah çıktığı iddia edildi. Yine Ekim-Aralık 2008 tarihlerinde Bursa'da kendisini yüzbaşı olarak tanıtan Yüksel Dilsiz ve 60 yaşındaki emekli polis memuru Mustafa Kemal Yaşamaz tutuklandı.
10. DALGA
33 kişi gözaltına alındı 17 kişi tutuklandı.
12 Ocak 2009'da ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 6 kişiden emekli Orgeneral Kemal Yavuz, eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz savcılıktaki sorgularının ardından, emekli Tümgeneral Erdal Şenel ile Avukat Hüseyin Buzoğlu da mahkemece serbest bırakıldı.
Savcı tarafından tutuklanma istemiyle nöbetçi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilenlerden Genelkurmay Adli Müşaviri emekli Tümgeneral Erdal Şenel, serbest bırakıldı. Ancak Şenel'e mahkeme tarafından yurtdışına çıkış yasağı konuldu.
Tutuklanma isteğiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Prof. Dr. Yalçın Küçük de mahkemedeki sorgunun ardından gece yarısı tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konuldu.
Böylece dün mahkemeye sevk edilen 9 kişiden 4'ü tutuklanırken, 5'i de serbest bırakıldı.
11. DALGA
METAL İŞ BAŞKANI MUSTAFA ÖZBEK GÖZ ALTINDA
20 Ocak 209'daki 11. dalga kapsamında Eski özel harekatçı ve Susurluk hükümlüsü İbrahim Şahin’le bağlantılı 2 ayrı suikast timinde yer aldığı iddia edilen 1’i yüzbaşı 9 muvazzaf subay ile 1’i emniyet müdürü diğeri emniyet amiri, çoğu özel harekatçı 11 polis gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında 5 sendikacı, bir dernek başkanı, bir gazeteci ve 3 öğretim görevlisi de var...
Sadece 15 gün sonra yapılan operasyonlarda iddialara göre polisin 4 hedefi vardı: Örgütün suikast timi, finans, medya ve lobi ayağı... 15 ildeki operasyonlarda da İbrahim Şahin’in suikast timlerini oluşturduğu söylenen 9 muvazzaf subay, çoğu özel harekatçı 11 polis, finans ayağını oluşturduğu iddia edilen 5 sendikacı, medya ayağından bir gazeteci ve lobi faaliyetlerini yürüttüğü öne sürülen bir dernek başkanı gözaltına alındı.
İddialara göre dünkü operasyon 10. dalgada gözaltına alınanlardan elde edilen bilgi ve deliller üzerine başlatıldı. Eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin ile Kayserili Asena olarak bilinen Fatma Cengiz’e yönelik sürdürülen teknik takipte, örgütün Sivas ve İstanbul’da iki ayrı suikast düzenleyeceği bilgisine ulaştı. Bu bilgilere göre, Sivas’ta Ermeni Cemaati Lideri Minas Durmaz Güler ile İstanbul’da Ermeni Cemaati Lideri M. Mutafyan’a iki ayrı suikast düzenlenecekti. Sivas’taki suikastı İbrahim Şahin’le bağlantılı özel harekatçı polis timi, İstanbul’daki suikastı da muvazzaf subaylar işleyecekti. Şahin’le bağlantılı çalışan Fatma Cengiz, suikast düzenlenecek bu iki isimle ilgili polisten aldığı bilgiler üzerine sürekli fiziki takip yapıyordu. İşte dünkü operasyonda asker ve polisten oluşan iki ayrı tim çökertildi.
Polislerde Şemdinli bağlantısı
Antalya’da yapılan operasyonlarda Özel Harekat Şubesi Müdür Yardımcısı, Emniyet Amiri Servet Kaynak ile aynı şubede görevli polis memuru Fahri Süslü gözaltına alındı. Kaynak’ın 9 Kasım 2005’te Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde Umut Kitapevi’nin bombalanması olayı sırasında Şemdinli Özel Harekat Şube Müdürü olarak görev yaptığı, 1.5 yıl önce Antalya’ya tayin edildiği öğrenildi.
’Finans, medya ve lobi ayağı’
Polise göre, örgütün önemli finans kaynaklarından Metal İş Sendikası Başkanı Mustafa Özbek ile Türk Metal Sendikası’ndan Genel Başkan yardımcısı Emrul Kavrak, Türk Metal Sendikası Genel Başkan yardımcısı Hacit Hazır, Türk Metal Sendikası Genel Sekreterleri Muharrem Aslıyüce ve Süleyman Erdinç gözaltına alındı. Ayrıca örgütün lobi ayağına üye olmakla suçlanan Verso Araştırma Şirketi sahibi Erhan Göksel ile örgütün medya ayağında yer alan Ünal İnanç da gözaltına alınanlar arasında yer aldı. Operasyon kapsamında ayrıca Mustafa Özbek’in sahibi olduğu ve Ergenekon karşıtı yayınlarıyla bilinen ART Televizyonu da arandı.
KİMLER GÖZALTINDA
ANKARA - 8
- Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek
- Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mecit Hazır
- Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Pevrul Kavlak
- Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce
- Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Süleyman Erdinç
- Gazeteci Erhan Göksel
- Gazeteci Ünal İnanç
- Irak Türkmen Cephesi yetkilisi Savaş Avcı
İSTANBUL - 3
Tuzla Piyade Okulu'nda görevli Jnd. Tğm. Onur Özdemir
Tuzla Piyade Okulu'nda görevli Jnd. Tgm. Cihan Arık
Koruma şube müdürlüğünde görevli polis memuru Kenan Temur
TOKAT - 1
Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Murat Çavdar
KAHRAMANMARAŞ - 3
Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli ismi açıklanmayan üç polis memuru
HATAY - 1
Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru M.D
ŞIRNAK - 1
İsmi açıklanamayn bir asker
IĞDIR - 5
İsmi açıklanmayan 4 Özel Harekatçı polis
İsmi açıklanmayan 1 üsteğmen
ELAZIĞ - 1
Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek
ANTALYA - 3
Emniyet amiri Servet Kaynak
Polisi memuru Fahri Süslü
İsmi açıklanmayan polis memuru
HAKKARİ - 2
İsmi açıklanmaayn iki kişi
VAN - 1
İsmi açıklanmayan Özel Harekat polisi
SİVAS'TA 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Sivas'ta 10 kişinin gözaltına alındığı bilgisi geldi.
MUSTAFA ÖZBEK EVİNDEN ÇIKARILDI
Ergenekon Soruşturması kapsamında evinde bu sabahtan itibaren arama yapılan Türk- Metal Sendikasa Başkanı Mustafa Özbek saat 11.25'de gözaltına alınarak evinden polislerce çıkarıldı. 11. dalga kapsamında gözaltına alınan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce ve Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mecit Hazır ve Süleyman Erdinç sağlık kontrolünden geçirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen Özbek ve diğer sendikacıların İstanbul'a gönderilmesi bekleniyor.
12. DALGA REKTÖRLERİ VURDU
Her gözaltı sürecine yeni bir dalga adı verilirken 13 Nisan 2009 tahinirde gerçekleşen gözaltılarla 12. dalga da gelmiş oldu.
Ergenekon soruşturmasının 12. dalgası kapsamında, güvenlik kuvvetleri bu sabahtan itibaren 18 ayrı ilde 83 noktaya eş zamanlı operasyonlar başlattı. Operasyonlarda, saat 21.30 itibari ile Başkent Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal başta olmak üzere toplam 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların listesi şöyle:
Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Öztürk, İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay, Uludağ Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Okan Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Manisalı, 68'liler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Namık Kemal Boya, Oya Kaynak, Özkan Akyol, Derviş Özçelik, İpek Mavili, Ali Naci Kılıç, Şener Korsan, Sibel Muşoğlu, Cihan Demirci, Ömer Sadun Okyaltırık, Bahriye Uğurel, Eda Yakmaz, Şükriye Varlık, Doğan Gazetecilik A.Ş İcra Kurulu üyesi ve Pazarlama, Satış, İş Geliştirme Grup Başkanı Tijen Mergen, ÇYDD Genel Merkezi Yönetim Kurulu üyeleri Nur Gerçel, Prof.Dr. Filiz Meriçli, Prof. Dr. Cihan Demirci, ÇYDD Pendik Şube Başkanı Şeyda Eşsiz, ÇYDD Beyoğlu Şube Başkanı Oya Adalı, ÇYDD Bakırköy Şube Başkanı Gürsel Alparslan, ÇYDD Kadıköy Şube Başkanı Alev Ocaktar, ÇYDD Kartal Şube Başkanı Belkıs Bağ ve ÇYDD Kağıthane Şube Başkanı Naci Gürpınar.
13. DALGA: 20 GÖZALTI
Ergenekon soruşturması kapsamında Poyrazköy'de yapılan kazılarda ele geçen mühimmatın ardından Ankara'da bazı subayların evinde arama yapıldı. Soruşturma kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir'de dahil olmak üzere 5 ilde 40 adrese yapılan baskında 20 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınanlar arasında GATA'da görevli bazı muvazzaf subayların da olduğu belirtiliyor.
“Ergenekon” soruşturmasının 13. dalgası kapsamında Ankara'da askeri bir kurumda görevli 3 sivil kadın memur gözaltına alındı. Bir avukat ile iki albayın evinde de arama yapıldı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “Ergenekon” soruşturmasını yürüten savcıların talimatı üzerine Ankara'da, askeri bir kurumda sivil memur olduğu öğrenilen Z.A, H.M ve İ.Ö'yü gözaltına aldı.
Öte yandan, Terörle Mücadele ekiplerinin, albay M.N. ve D.S'nin Çankaya'daki evlerinde avukat S.Ö'nün ise hem evinde hem de bürosunda arama yaptıkları belirtildi.
İzmir Foça'daki Deniz Kuvvetleri'ne bağlı tesislere ses kayıt cihazıyla girmek isterken yakalanan ve askeri mahkemede yargılanan sivil memur kadın, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “Ergenekon Soruşturması”nı yürüten Cumhuriyet Savcısı'ndan gelen talimat üzerine D.B. adlı kadını Bayraklı'daki evinde gözaltına aldı.
Çınarlı'daki Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilen kadının, işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderileceği bildirildi.
D.B, Deniz Kuvvetleri'nde sivil memur olarak çalıştığı Foça'daki askeri tesislere servis minibüsüyle girerken yapılan aramada, ses kayıt cihazıyla yakalanmıştı. D.B, kendisine cinsel tacizde bulunduğunu öne sürdüğü askeri personel Z.B. hakkında Foça Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu, kanıt toplamak için de ses kayıt cihazını getirdiğini söylemişti. Cihazda bazı kişilere ait ses kayıtları bulunurken, askeri mahkemeye çıkarılan D.B. tutuklanmış ve 42 gün cezaevinde kaldıktan sonra avukatının itirazı sonucu serbest bırakılmıştı.
D.B. hakkında “emre itaatsizlikte ısrar”, “müteaddit kişiler arası konuşmaları izinsiz olarak kayda alma”, “madde-i mahsusa tayin suretiyle amire hakaret etme” suçlarından dava açılmış, ayrıca yürütülen idari soruşturma kapsamında açığa alınmıştı.
Hilmioğlu hastaneye sevk edildi
"Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklu bulunun eski İnönü Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Tutuklu bulunduğu Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde yüz felci geçirdiği belirtilen Prof. Dr. Hilmioğlu'nun, cezaevinden Haseki Eğitim ve Araştırma hastanesine sevk edildiği öğrenildi.
Erol Manisalı tahliye edildi
İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi, "Ergenekon" soruşturması kapsamında tutuklanan Prof. Dr. Erol Manisalı'nın, sağlık durumu nedeniyle tahliyesine karar verdi. Prof. Dr. Manisalı, "Ergenekon" soruşturması kapsamında 17 Nisan 2009'da tutuklanmıştı. Cezaevinde rahatsızlanınca Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Manisalı, bugün ameliyat edildi.
OPERASYONLARDA ELE GEÇEN SİLAHLAR
Ergenekon soruşturmasında şimdiye kadar; 39 el bombası, 2 içi boşaltılmış el bombası, 11 kilogram C-3 patlayıcı, 1160 gram tahrip kalıbı, 1 gaz bombası, 10 fünye, 5 işaret fişeği, 3 sis bombası, 21 TNT kalıbı, 1 yangın bombası, 84 kapsül, 24 ateşleme çakmağı, 50 infilak fitili, 35 çeşitli boylarda infilak fitili, 1 eğitim bombası, 2 demir çubuk içerisinde patlayıcı, 18 gram Emolite marka patlayıcı, 13 santimetre uzunluğunda infilak kapsülü için irtibatlık fitil, 3 Golden ibareli plastik tüp içerisinde hidrolik asit, 3 uzun namlulu tüfek, 2 av tüfeği, 2 havalı tüfek, 21 tabanca, 3 kuru sıkı tabanca, 34 şarjör, bin 74 dolu fişek, 73 av fişeği, 1 susturucu, 2 içi boşaltılmış havan mermisi, 9 içi boşaltılmış uçak savar mermisi, 1 kasatura, saniyeli fitil, çok sayıda demir bilye, bomba yapımında kullanılan malzemeler, telsiz, kasatura ve bıçaklar ele geçti.