PEKİN - Akut solunum yetmezliği sendromu (SARS) hastalığının en çok ölüme neden olduğu Çin'in başkenti Pekin ve Hong Kong'da bugün kaydedilen ölümlerle birlikte esrarengiz SARS sorunu ciddiyetini koruyor.
Tayvan'da bugün 12 yeni vaka kaydedildi.
İlk belirtileri gribe benzeyen ''atipik zatürree'' SARS'ın güney Çin'de çıktığı Kasım 2002'den beri uçak yolculuklarıyla ülkelere yayılan SARS'tan en çok ölümün görüldüğü Pekin'de 2265 vaka saptandı; 120 kişi öldü, 186 kişi tedaviden sonra taburcu oldu ve 1411 kuşkulu vaka incelemeye alındı.
Hong Konglu AIDS uzmanı hekim David Ho, AIDS'e karşı kullanılan karma ilaç tedavisine benzer yöntemle SARS ile savaşılabileceğini bildirdi.
Pekin-Çin Komünist Partisi Şefi Liu Çi, hastalığın topyekun silinmesi için her gücün seferber edileceğini yineledi. Pekin ve Hong Kong'da bugün 13 yeni vaka, toplam 8 ölüm saptandı.
Pekin'de bugün kaydedilen 5, Hong Kong'da 3 ölümle birlikte dünya genelinde bu hastalıktan ölenlerin sayısı ile vaka sayısı şöyle:
Çin : 240
Hong Kong : 215
Tayvan : 18
Singapur : 27
Vietnam : 5
Malezya : 2
Filipinler : 2
Tayland : 2
Kanada : 23
Dünya geneli: 534
Dünyada tespit edilen SARS vakalarının dağılımı:
Çin : 4948
Hong Kong : 1678
Singapur : 205
Tayvan : 184
Kanada : 149
Dünya geneli: 7300'den fazla.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:57