Dünya
  • 5.12.2023 21:48

İşte El Kassam'ın müthiş silahları..Torpido, tanksavar ve uçaksavar füzeleri...

Torpido, tanksavar füzeleri ve uçaksavar füzeleri... İşte Filistin direnişinin İsrail'i şaşırtan en öne çıkan silahları

İsrail'in Gazze'ye kara saldırısının başlamasıyla birlikte, Filistinli gruplar tarafından kullanılan bir grup yeni silah ortaya çıktı ve 7 Ekim 2023'teki El Aksa Tufanı Operasyonunda İsrail ordusunu şaşırtan Filistin direniş silahları serisine eklendi.

Bu savaşın başlangıcından itibaren çarpıcı olan şey, İzzeddin el-Kassam Tugayları liderliğindeki Filistin direniş hareketlerinin, çoğu yerel olarak üretilmiş gibi görünen ve temsili temsili olan bir dizi yeni silahı tanıtmasıdır. direniş için niteliksel bir değişim.

Hamas'ın cephaneliği, saldırı tüfekleri, ağır makineli tüfekler, roket güdümlü el bombaları, tanksavar silahlarının yanı sıra uzun menzilli keskin nişancı tüfeklerini içeriyor. CNN'in bir raporuna göre Hamas geçmişte bubi tuzakları ve intihar bombacıları kullanıyordu .

Filistin direnişinin en belirgin silahları

 Yasin 105 mermisi...İsrail zırhına bir lanet

Filistin direniş silahlarının mermileri en etkili direniş silahları arasında yer alıyor gibi görünüyor.İzzeddin el-Kassam Tugayları (Hamas hareketinin askeri kanadı) sözcüsü Ebu Ubeyde, 22 İsrail askeri aracının "tamamen" imha edildiğini duyurdu. Yasin 105 ” füzesi.

أصلها روسي وطورتها "حماس"... "ياسين 105" مفاجأة غزة لإسرائيل | اندبندنت  عربية

Askeri uzman Tümgeneral Fayez Al-Duwairi, El Cezire'ye , ister 105 ister 107 olsun, bu tür mermilerin bir RPG-7 mermisi olduğunu, bunun tandem mermi olduğunu, yani içinde iki dolgu bulunduğunu söyledi.

الجمهورية | مواصفات قذيفة الياسين 105 التي أرعبت أسطول "الميركافا"

Hamas füzelerle İsrail tanklarını ve zırhlı araçlarını hedef aldı.

Tandem veya çift saldırıların avantajı, tankları koruyan tahkimatları delebilmeleridir.İlk hücum ilk tahkimatı yok ederken, ikincisi tankın kendisine saldırır.

القسام: دمرنا 6 دبابات إسرائيلية متوغلة في غزة بقذائف "الياسين 105"

Yasin 105 füzesi, Hamas tarafından geliştirilen Yasin serisi füzeler arasında yer alıyor ve adını, 22 Mart 2004'te İsrail işgal güçlerinin düzenlediği saldırıda şehit olan Hamas'ın kurucusu Şeyh Ahmed Yasin'den alıyor.

اكتسبتا شهرة بحرب غزة.. ما هي "الياسين" و"العمل الفدائي" | سكاي نيوز عربية

Yasin'in tasarımında daha önce Gazze'de üretilen basit motorlu Sovyet menşeli RPG-2 ve RPG-7'den esinlenildi .

Bu mermilerin küçük yer altı atölyelerinde, erimiş TNT ve amonyum nitrat tozundan yapılmış patlayıcı maddeyle üretildiği söyleniyor ve beyan edilen etkili menzil 300 metre iken, İsrail İstihbarat Bilgi Merkezi 200 ila 250 metre arasında bir mesafe öneriyor.

مواصفات قذيفة "الياسين 105" التي هزمت الميركافا ...

Savaşın büyük sürprizi ev yapımı "Al-Asif" torpidosu

Hamas'ın duyurduğu en önemli silahlardan biri de müthiş bir gelişmeyi temsil eden Fırtına Torpido'su ve her ne kadar etkinliği sınırlı olsa da Hamas'ın tüm silahlarla ilgili deneyimi, bunların Kassam füzelerinde olduğu gibi basit başlayıp büyük ölçüde geliştiğini doğruluyor.

القسام" تنشر مشاهد تعرض لأول مرة لطوربيد "العاصف" الموجه محلي الصنع الذي  أدخلته للخدمة (فيديو) - RT Arabic

31 Ekim 2023 Salı günü El Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, Filistinli direniş gruplarının İsrail işgaline karşı yürüttüğü "El Aksa Tufanı" operasyonunda ilk kez ev yapımı torpido kullanıldığını ortaya çıkardı. .

طوربيد "العاصف".. تفاصيل أولية عن غواصة "حماس" المسيرة | الشرق للأخبار

Ebu Ubeyde, ilk kez hizmete giren uzaktan kumandalı "Al-Asif" torpidosunun, "Kassam Tugayları donanması tarafından Gazze açıklarında geçtiğimiz günlerde deniz hedeflerine yönelik bir dizi saldırıyı yönlendirmek için kullanıldığını" söyledi. 

Bir torpido geliştirmek karmaşık bir iştir ve genellikle üç parçadan oluşur: motor, patlatıcı ve kontrol cihazı.

"Savunma operasyonlarımız devam ediyor ve henüz başlangıç ​​aşamasında, bizim için hâlâ yapacak çok şey var ve Gazze işgalciler için bir mezarlık olacak" dedi.

القسام نشرت مشاهدًا لطوربيد العاصف الموجّه ضد الأهداف البحرية الذي أُدخل  للخدمة للمرة الأولى

Ebu Ubeyde'nin konuşmasının ardından El Kassam Tugayları, resmi Telegram hesabında, Mescid-i Aksa Tufanı'nda ilk kez hizmete giren ev yapımı "El Asif" güdümlü torpidoya ilk kez maruz kaldıklarını gösteren sahneler yayınladı. " savaş.

Abu Ubaida ayrıca yapışkan dolguların ve içi boş dolguların kullanıldığını da duyurdu.

 Metbar 1 uçaksavar füzeleri

Hamas hareketi, Filistin direnişinin silahlarında niteliksel bir değişiklik yaparak, sistemin " Metabar 1 " füzelerinin yerleştirildiği anı gösteren bir video klip yayınlayarak, yerel olarak üretilmiş bir hava savunma sistemini İsrail uçaklarına karşı hizmete soktuğunu duyurdu. ve İsrail uçakları onlar tarafından hedef alındı ​​ve başka bir klip, İsrail uçaklarının omuza monte füzeler ve kara platformlarından fırlatılan diğer füzelerle karşı karşıya geldiği operasyonların sahnelerini içeriyordu.

Hamas Deploys New Air Defence System In Gaza Against Ongoing Israeli  Offensives

Hamas'ın askeri kanadı da İsrail uçaklarını etkisiz hale getirecek silahların geliştirilmesine yönelik çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

Sky News Arabic internet sitesinde yer alan habere göre, helikopterlere karşı kullanıldığı düşünülen bu füzeler, fiziksel olarak manevra yapmayan ve yönlendirme başlığı bulunmayan geleneksel füzeler olup, savaş uçaklarının yakınında parçalanan patlayıcılar içeriyor .

470 foto's en beelden met Al Qassam Brigade - Getty Images

Amerikan yapımı bir İsrail Apache helikopteri, Batı Şeria/Anadolu'da daha önce düzenlenen bir askeri operasyon sırasında kurşunlardan ve mermilerden kaçınmak için işaret fişekleri kullanıyor

“Metabar 1”, uçmasını sağlayan kanatlar ve savaşçıları yok edecek manevralar yapma gibi sıradan hava savunma füzelerinin özelliklerine sahip değil, daha ziyade uçup hedefin yakınında patlıyor.

Koordinatlara ve uçağın gelişini bildiren hava trafik kontrolörüne bağlıdır.

Raporda şöyle deniyor: “Bu füze, tasarım olarak, Fransızlara benzeyen Çin “HQ-7” sisteminin yerel olarak İran yapımı versiyonu olan “Ya Zahraa” sistemi üzerinde çalışan “Shahab Thaqib” füzesine benziyor. “Crotal” sistemi, ancak Filistin versiyonunun manevra kabiliyeti yoktur, bu da hedefleme kabiliyetini zayıflatır.”

 Raporda, menzilinin 500 metre ile 10 kilometre arasında olduğu, hızının saatte 700 kilometreye ulaşabileceği ve 15 kilogramlık savaş başlığıyla donatıldığı tahmin ediliyor.

Basit füzeler olmalarına ve henüz hiçbir uçağı düşürmeyi başaramamış olmalarına rağmen, İsrail'in Filistin ve Lübnan direnişine karşı yürüttüğü savaşlarda ve İsrail'le yaptığı tüm savaşlarda asıl üstünlük noktasıyla yüzleşmeye yönelik önemli bir girişimin başlangıcı olabilirler. A

Füzeler... Direnişin hala yapacak çok işi var

İsrail'in geniş bir füze savunma ağı olmasına rağmen Hamas, bunları delmek için birden fazla atış yapma amacıyla yerel olarak üretilmiş roketlerden oluşan geniş bir stok oluşturdu.

İsrail ordusu, savaşın başlangıcından bu yana ülkeye 5.000'den fazla roket fırlatıldığını söylerken, Hamas ise yalnızca ilk günde 5.000 roket attığını söylüyor.Demir Kubbe düşse de çoğu düşüyor ancak yüzde Düşmeler etkileyici ve İsrail'deki yaşamı felç ediyor.

İsrail istihbaratı 2021'de Hamas ve İslami Cihad'ın cephaneliğinde yaklaşık 30.000 roket bulunduğunu tahmin ediyordu. Analistler, Hamas'ın hedefleri daha isabetli vurabilecek güdümlü füzeler geliştirdiğine dair henüz bir kanıt bulunmadığını söylüyor.

Kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne daha büyük roketler sokmanın zorlukları göz önüne alındığında, Hamas'ın bugünlerde roketlerinin büyük çoğunluğunu kendi ürettiğine inanılıyor. Grubun ilkel füzeleri hangi yöntemle ürettiği bilinmiyor. Batılı araştırmacılar, İsrail'le daha önceki çatışmalarda Hamas'ın eski su borularından yapılmış roketler fırlattığı bilindiğine dikkat çekti.

Demir Kubbe, Filistin direnişinin roketlerine karşı koymaya çalışıyor/

Hamas mühendislerinin denizdeki batık gemilerden demir çıkararak füze üretiminde kullandığı da söylendi.

Hamas'ın yurt dışı ulusal ilişkileri başkanı Ali Baraka, Russia Today'e şunları söyledi: "Bu silahları Gazze'de üretiyoruz."

"250 km, 160 km, 80 km, 10 km menzilli füzeler için her şey için yerel fabrikalarımız var. Havan mermisi fabrikalarımız var... Kalaşnikof ve mermileri için fabrikalarımız var."

Ancak eski ABD'li yetkililer, Cumartesi günkü saldırıda kullanılan devasa silah stokunun İran'ın yardımıyla elde edilip bir araya getirildiğine şüphe olmadığını söylüyor.

Modifiye edilmiş Çin ve Rus silahları

CNN, uzmanların Mescid-i Aksa'ya yönelik sel saldırısı sırasında Hamas militanlarına ait düzinelerce fotoğraf ve videonun analizine dayanarak, silahların çoğunun modifiye edilmiş Rus veya Çin ateşli silahları gibi göründüğünü söylediğini aktardı.

Bir uzman, Hamas savaşçılarının İsrail'e kara, deniz ve hava yoluyla sızdığı karmaşık planlı saldırının, Hamas'ın genel askeri stratejisindeki değişikliği nasıl yansıttığını anlattı. Diğerleri ise bazı ateşli silahların muhtemelen İran'dan temin edildiğine inanıyor.

Hamas, Akdeniz'de İsrail ve Mısır sınırındaki bir kıyı bölgesi şeridi olan Gazze Şeridi'nde faaliyet gösteriyor. Gazze Şeridi, Hamas'ın Şeridi'nin kontrolünü ele geçirdiği 2007'den bu yana dünyanın geri kalanıyla bağlantısı kesilmiş, bu da İsrail ve Mısır'ı bir yaptırım uygulamaya sevk etmişti. üzerinde abluka var. 

Amerikan ağına göre silahlar İsrail standartlarından çok daha az gelişmiş olsa da etkileri eşi benzeri görülmemiş düzeyde bir yıkıma yol açtı.

CNN tarafından analiz edilen silahlar arasında, bir kamyonete sığacak şekilde modifiye edilmiş ve donatılmış, .50 kalibrelik bir makineli tüfek olan Sovyet yapımı DShK yer alıyor.

Askeri araç ve uçakları delmek için tasarlanan bu silah, genellikle profesyonel ordular tarafından kullanılıyor. Genellikle bir tripoda veya zırhlı araca monte edilir ve savaşta savunma silahı olarak kullanılır.

Hamas'ın elinde çok sayıda el bombası var

7 Ekim saldırısı, Hamas'ın yaygın bir şekilde el bombasına sahip olduğunu gösterdi.

Hamas'ın el bombalarını yurt dışından mı aldığı, yoksa imal mi ettiği henüz belli değil ama bu oranda el bombasına sahip olması ve bu şekilde kullanması, örgütün son yıllarda yeteneklerini genişlettiğini gösteriyor.

Irak'ta görev yapan ve şu anda bir güvenlik şirketinde çalışan David Benson, "El bombaları ABD ordusunda bile pahalı" dedi.

Mescid-i Aksa selinde yeni yürüyüş türleri büyük rol oynadı

Hamas'ın insansız hava aracı geliştirme konusunda köklü bir geçmişi var ve bu konuda İran'ın desteğiyle ustalaştığına inanılıyor ancak Mescid-i Aksa Tufanı Harekatı'nda dikkat çeken, ürettiği veya yurt dışından temin ettiği bilinmeyen helikopterlerin kullanılması. .

Hamas'ın sosyal medya hesaplarından birinde yayınlanan bir video, Hamas'ın insansız hava aracıyla İsrail askerlerinin üzerine düşürdüğünü söylediği mühimmatın üstten görüntüsünü gösteriyor. Benzer bir silah, Hamas'ın sınır boyunca bir İsrail karakoluna uzaktan kumandalı makineli tüfek kulelerine bomba attığı ilk saldırıda da kullanıldı.

Bu yürüyüşler, Gazze'yi İsrail'den ayıran çitleri izleyen sensörleri tahrip ettiği için Mescid-i Aksa selinde önemli bir rol oynadı.

 

https://arabicpost.live/wp-content/uploads/2023/11/--------------------------------14--2014-.jpgHamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları'nın 14 Aralık 2014'te Gazze'de Hamas'ın kuruluşunun 27. yıldönümü münasebetiyle düzenlediği yürüyüşte ev yapımı bir insansız hava aracı sergileniyor. Reuters, arşiv

West Point'teki Modern Savaş Enstitüsü kentsel savaş çalışmaları başkanı John Spencer, bunun yalnızca İran'dan geldiği iddia edilen tedariki değil, aynı zamanda hedefler için en etkili cihaz ve bombaların nasıl kullanılacağını bilmek için yüksek düzeyde eğitim verildiğini de gösterdiğini söyledi. CNN.

Drone'larla gerçekleştirilen saldırıda bu seviyedeki koordinasyon ve karmaşıklığa hayret ettiğini ifade ediyor.

Hamas tarafından yayınlanan ve CNN tarafından coğrafi konumu belirlenen başka bir videoda, bir insansız hava aracının İsrail karakoluna uzaktan kumandalı bir otomatik makineli tüfeğin üzerine zaman ayarlı bir patlayıcı yerleştirdiği görülüyor.

Planörler

Hamas paraşütçülerinin paraşüt ve planör kullandığı sahne, Mescid-i Aksa Tufanı'nın en etkili sahnesiydi.

Rüzgarı kullanarak kendilerini ileri ve yukarı doğru iten planörler veya motoru olan motorlu yamaç paraşütleri genellikle macera arayanlar tarafından kullanılır. Ancak savaşta yaygın olarak kullanılmıyorlar ve bunun da iyi bir nedeni var: Benson, "Planörler son derece savunmasızdır ve özellikle manevra kabiliyeti yoktur" diyor.

Filistinli direniş savaşçıları paraşüt/iletişim sahalarında uçmak için eğitim alıyor

Experimental Aircraft Association'ın endüstri ve düzenleyici işlerden sorumlu başkan yardımcısı Sean Elliott da aynı fikirde.

Elliott, "Kapsamı oldukça dar" dedi. "Doğru koşullara ve doğru ortama ihtiyacınız var. Pek çok güvenlik açığı var."

Ama bu daha önce de oldu. 1987'nin sonlarında , planöre benzeyen ancak kanatları sert bir çerçeveye sahip olan bir yelken kanata bağlanan Filistinli bir savaşçı, İsrail hava sahasına girdi. Time dergisi, el bombaları, tabanca ve saldırı tüfeğiyle donanmış savaşçının, öldürülmeden önce altı İsrail askerini öldürdüğünü, yedisini de yaraladığını bildirdi.

 

BM Güvenlik Konseyi'ne göre Pyongyang'ın Mısır, İran, Libya, Suriye ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerle füze satma ve nükleer teknoloji paylaşma geçmişi var.

Güncellenme Tarihi : 5.12.2023 21:25

İLGİLİ HABERLER