Dünya
  • 5.4.2007 00:05

İŞTE ERMENİSTAN'IN YENİ BAŞBAKANI!..

Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan, 25 Mart'ta ölen Andranik Margaryan'ın yerine başbakanlığa, savunma bakanı Serzh Sarkisyan'ı atadı.
      Robert Koçaryan, atama kararnamesinden önce Serzh Sarkisyan'ın savunma bakanlığı ve eşzamanlı olarak yürüttüğü Ermenistan Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreterliği'nden alınmasına ilişkin kararnameleri de imzaladı.
      Yasal sürece göre, Sarkisyan'dan boşalan bu 2 göreve 10 gün içinde atama yapılması gerekiyor.
     
     RUSYA DIŞİŞLERİ BAKANI LAVROV'UN TEMASLARI
      Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, başkent Erivan'da Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan tarafından kabul edildi.
      Merkezi Erivan'da bulunan Mediamax Ajansı'nın haberine göre, kabulde yeni ortak ekonomik programlar ve ikili işbirliği konuları ele alındı.
      Lavrov, ayrıca Erivan Devlet Üniversitesi'nde verdiği konferansta, Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ ve Ermenistan'da yaklaşan parlemento seçimlerine değindi.
      ''Nihai çözümün halen Yukarı Karabağ'da yaşayanların isteklerinin de dikkate alınmasıyla mümkün olacağını'' savunan Lavrov, tarafların varacağı uzlaşmayı destekleyeceklerini kaydetti.
      Ermenistan'daki seçimlerle ilgili olarak Rusya'nın özel bir yaklaşımı olmadığını da dile getiren Lavrov, ''Ermenistan dostumuzdur, yakından izlediğimiz seçim sürecinin de demokratik normlara uygun olarak tamamlanacağına inanıyoruz'' dedi.
     
     PARLAMENTO SEÇİMLERİNE DOĞRU
      Bu arada Ermenistan'da, 12 Mayıs'ta yapılacak parlemento seçimleri için 24 parti ve 1 seçim blokunun başvuruda bulunduğu bildirildi.
      Ermenistan Merkez Seçim Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, 27 partiden 3'ünün henüz başvuruda bulunmadığı, bunların da Liberal Kalkınma Partisi, Birleşik Kalkınmacı Komünist Parti ve Ermenilerin Anavatanı Partisi olduğu kaydedildi.
     
     İŞGAL ALTINDAKİ YUKARI KARABAĞ'DA ''BAŞKANLIK SEÇİMİ''
      Azerbaycan'ın, Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ bölgesinde 19 Temmuz'da ''başkanlık seçimleri'' yapılacağı bildirildi.
      İşgal bölgesindeki sözde devletin parlamentosunda bugün yapılan oturumda, seçim tarihinin yanısıra adayların seçimden 90 gün önce propaganda çalışmalarına başlaması da karara bağlandı.
      Yukarı Karabağ'daki işgal yönetiminde ''başkan'' olan Arkadi Gukasyan, 1997'den beri görevini sürdürüyor.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:28

İLGİLİ HABERLER