İŞTE FACİADAN ÖNCEKİ SON FOTOĞRAF!

••1 dk okuma
İŞTE FACİADAN ÖNCEKİ SON FOTOĞRAF!

Hızlı Özet

“Polonya'da karın ağırlığına dayanamayıp çatısı çöken Chorzovv Sergi Sarayı'nda önceki gün festival havası vardı, şimdi can pazarı yaşanıyor.”

Chorzow kentinde yaşanan çatı faciasından geriye, onlarca ölü ve güvercin şovu gösterisi sırasında çekilmiş son eğlence fotoğrafları kaldı. 1300 kişilik kurtarma ekipleri dün gün boyu enkaz altından canlı çıkarmaya çalıştı. Şu ana kadar 66 kişinin cesedine ulaşılırken, 141 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı. Enkaz altında yaklaşık 300 kişinin olduğu sanılıyor ancak ekipler bina altından canlı çıkarma umudunun gittikçe azaldığını söylüyor.

Ülkede yas ilan edildi
Hava sıcaklığının eksi 17 derece olduğu bölgedeki kurtarma çalışmalarını yürüten ekipler, kar altındaki çelik ve beton yığınının da derin dondurucu gibi çalıştığını, bunun hayatta kalma şansını azalttığını söylüyor. Ancak yine de enkaz altında kalanları hayatta tutabilmek için yıkıntılar arasına hiç durmadan sıcak hava pompalanıyor. Büyük üzüntü yaratan olay nedeniyle Polonya'da 1 günlük yas ilan edildi.


(vatan)

Bu haber 1861 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türk hava sahasından korkan Netanyahu'ya 3 ülke kapılarını açtı!
Dünya

Türk hava sahasından korkan Netanyahu'ya 3 ülke kapılarını açtı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye taşıyan uçak, hakkında çıkarılan tutuklama kararına rağmen bir kez daha Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) taraf Avrupa ülkelerinin hava sahalarını kullandı.

Habervitrini9423 Görüntüleme
F-35 krizinde korkulan oldu! Kayıp parçaların kimin elinde olduğu ortaya çıktı
Dünya

F-35 krizinde korkulan oldu! Kayıp parçaların kimin elinde olduğu ortaya çıktı

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre parçalar, Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait bir F-35A'dan sökülerek inceleme, muhtemel onarım veya imha amacıyla mayıs ayı sonunda ABD'ye gönderildi.

Habervitrini11178 Görüntüleme
Gazze Kasabı'na BM'de protesto! Boş salona konuştu
Dünya

Gazze Kasabı'na BM'de protesto! Boş salona konuştu

Birleşmiş Milletler 81. Genel Kurulu'nda konuşma yapmak üzere kürsüye çıkan Soykırımcı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, konuşmasına başladığı sırada salonda hareketlilik yaşandı. Çok sayıda ülkenin temsilcisi, Netanyahu'nun konuşmasını protesto ederek aynı anda salonu terk etti.

Habervitrini11549 Görüntüleme
Mahmud Abbas dünyaya haykırdı: İsrail toprak hırsızlığına devam ediyor
Dünya

Mahmud Abbas dünyaya haykırdı: İsrail toprak hırsızlığına devam ediyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Bileşmiş Milletler 81. Genel Kurulu'na yaptığı hitapta, ABD'nin Filistin Yönetimi yetkililerine üst üste ikinci yıl vize vermeme kararını kınayarak, "Bu hukuka aykırı, cezalandırıcı önlemleri reddediyoruz ve bunların dayandırıldığı suçlamaları ve gerekçeleri de reddediyoruz" dedi.

Habervitrini9763 Görüntüleme