Spor
  • 31.1.2007 04:58

İŞTE F.BAHÇE-G.BİRLİĞİ MAÇININ İLGİNÇ KRİTİKLERİ!..

ATİLLA TÜRKER - HÜRRİYET

Zico sahaya yedek kadroyu sürdü. Seyircisiz oynanan maçta Fırat Aydınus golü vermedi, penaltı noktasını gösterdi. Yozgatlı affetmedi. Mehmet Çakır skoru dengeledi. Semih kaçırdıklarını 89’da unutturdu.

BİZDEKİ de şans işte. Tüm olumsuzluklar bir aradaydı. Her şeyden önce, seyirci yoktu. Seyircisiz bir maçın zevk vermesi mümkün mü? Değil tabi. Buna bir de havanın soğukluğunu ekleyin. İnsanın iliklerine işleyen bir soğuk vardı. Donduruyordu.

Ya Zico’nun kadro tercihine ne demeli. Belli ki tüm futbolcularına çok güveniyor Zico. Bir anda hepsini birden ilk onbirde sahaya sürdü. Tabii bu tercihi çok tartışılır. Öyle ya, bazı maçların telafisi çok zordur. Kolay kolay rizikoya girilmez. Ama Zico girdi. Önemli tüm silahlarını yanında oturtan Zico, çok açık bir şekilde kumar oynadı. Peki ne oldu? Genç oyuncular vasatı aşamadı. Hiç şüphesiz ki, Zico’nun bu tercihi Gençlerbirliği açısından büyük şanstı.

Özellikle ikinci yarıda başa baş bir oyun ortaya koyan konuk ekip, skorda dengeyi sağladıktan sonra savunmasını sağlama aldı. Ancak son dakika içinde Semih’in şık golü ile Fenerbahçe maçtan galip ayrılmayı başardı:2-1

11. dakikada Semih’in vuruşu kaleci Gökhan’dan döndü. 28. dakikada Mehmet Nas’ın ceza alanı dışından sert şutu, az farkla üstten auta çıktı. 34. dakikada Mehmet Çakır’ın ortasına Engin kafa vurdu, kaleci Serdar kornere çeldi. 44. dakikada Tümer’in ortasında Aurelio kafa ile fileleri havalandırdı. Ancak hakem Fırat Aydınus, golden önce Traore, Edu’ya faul yaptığı gerekçesi ile golü vermedi, penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Mehmet Yozgatlı, topu ve kaleciyi ayrı köşelere yolladı:1-0.

Rövanş 28 Şubat’ta

48. dakikada Semih, penaltı noktası üzerinden uygun durumda vurdu, Gökhan önledi. 57. dakikada Eren’in pasını Fenerbahçe savunması seyretti, Mehmet Çakır da güzel bir plase ile eşitliği sağladı:1-1. 64. dakikada Semih, kaleci ile karşı karşıya kalmasına rağmen, topu üstten auta yolladı. ve Semih bu sefer affetmedi. 89. dakikada Aurelio’nun ortasına şık bir kafa vuran Semih, maçın skorunu belirledi: 2-1. Bu sonuçla F.Bahçe, 28 Şubat’taki rövanş için avantaj yakaladı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:28

İLGİLİ HABERLER