Spor
  • 22.5.2022 09:29

İşte Fenerbahçe'nin Devler Ligi'ndeki muhtemel rakipleri

Fenerbahçe, Yeni Malatya deplasmanından 5-0'lık sonuçla ayrıldı. Sarı-lacivertlilerin, Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme turu oynama hak kazınırken muhtemel rakipleri de belli olmaya başladı.

Süper Lig'in son haftasında Fenerbahçe, Yeni Malatyaspor deplasmanına konuk oldu.  5-0'lık skorla sahadan ayrılan sarı-lacivertli ekip,  aldığı bu sonuçla sezonu 73 puanla 2. sırada tamaladı.

Diğer yandan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ön eleme turu oynamaya hak kazandı.

Kasa doluyor

Fenerbahçe aldığı puanların karşılığı alacağı ödülün yanı sıra ekstradan 28.5 milyon TL kazanacak.

Ligde galibiyet başına 2,97 milyon, beraberlikte ise 1.4 milyon lira alan takımlar ikincilik halinde kasalarına ekstradan 28.5 milyon TL koyuyor (Şampiyon 35.6 milyon TL alacak).

 

Fenerbahçe nin Şampiyonlar Ligi ndeki muhtemel rakipleri #1

 

Elense bile kazançlı

Fenerbahçe, ikinci eleme turunda elense bile 350 bin Euro (5.4 milyon TL) alacak, eğer tur atlarsa bu rakam minimum 8.5 milyon TL olacak. Temsilcimizin ikinci ön elemede seri başı olup olmama durumumu hangi takımımızın bu kontenjanı kullanacağına bağlı.

 

Fenerbahçe nin Şampiyonlar Ligi ndeki muhtemel rakipleri #2

 

İkinci ön eleme turundan başlayacak

Sarı-lacivertliler, Türkiye’nin geçen sezonu UEFA ülkeler sıralamasında 13'üncü sırada bitirmesinden dolayı Şampiyonlar Ligi’ne 2. Eleme turundan itibaren katılacak. Yani ekibimizin gruplara kalabilmesi için 3 tur geçmesi gerekiyor.

İlk maç temmuzda oynanancak

Fenerbahçe, Devler Ligi’ne 2. ön eleme turundan başlayacak. Bu turdaki rakip 15 Temmuz’da çekilecek kura çekimiyle belli olacak. İlk maç 19-20 Temmuz’da, rövanş ise 26-27 Temmuz’da oynanacak.

 

Fenerbahçe nin Şampiyonlar Ligi ndeki muhtemel rakipleri #3

 

Muhtemel rakipler

Sarı-Lacivertliler’in iki muhtemel rakibi var. Biri, Mircea Lucescu’nun çalıştırdığı Ukrayna ekibi Dinamo Kiev. Ancak Rusya’nın ülkeyi işgali nedeniyle Ukrayna ekiplerinin Avrupa’da mücadele edip etmeyecekleri, edeceklerse maçlarını nerede oynayacakları belirsiz.

Diğer rakip ise Danimarka 2.’si olacak. Sarı-Lacivertliler’in diğer muhtemel rakibi Midtjylland olacak. Fenerbahçeli Max Meyer’in kiralandığı Danimarka ekibinin kadrosunda Evander, Brumado, Dreyer, Sisto gibi önemli isimler bulunuyor.

Rangers finali kazansaydı daha farklı olabilirdi

Rangers'ın Avrupa Ligi'nde finale çıkması bütün dengeleri değiştirmişti. İskoçya'da ligi ikinci sırada bitiren Rangers, Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri arasında yer alıyor. İskoç takımı Avrupa Ligi'ni kazanmış olsaydı Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacaktı. Bu sebeple Fenerbahçe, Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile birlikte hem turnuvaya ikinci tur yerine üçüncü turdan katılacaktı.

 

Fenerbahçe nin Şampiyonlar Ligi ndeki muhtemel rakipleri #4

 

Süper Lig mesaisi erken başlayacak

Katar'daki Dünya Kupası, sıcaklığının yüksek olması nedeniyle yaz aylarında değil, Kasım ve Aralık'da gerçekleşecek.Avrupa'nın 5 büyük liginde 2022 / 23 sezonunun başlama tarihi açıklandı. Süper Lig'de de başlangıcı 5 Ağustos olarak belirlendi. Yine Premier Lig, Bundesliga ve Fransa Lig 1 de Ağustos'un ilk haftasında start alacak.

Fenerbahçe hazırlıklarına haziranın ilk bölümünde başlayacak

Her yıl Eylül ayı ortasında başlayan Şampiyonlar Ligi grup maçları, 2022/23 sezonunda 6 Eylül'de açılış yapacak. Fenerbahçe, Avrupa maçları takviminden 5-6 hafta önce sezona başlayacak. Bu takvime göre Süper Lig'i ikinci sırada tamamlayacak takım, sezonu Haziran'ın ilk haftalarında açacak.

 

Fenerbahçe nin Şampiyonlar Ligi ndeki muhtemel rakipleri #5

 


 

Güncellenme Tarihi : 22.5.2022 09:30

İLGİLİ HABERLER