Asayiş
  • 29.4.2015 12:27

İşte Fethullahçıların FİRAR krokisi

Sahte belgeyle hapisten kaçırılmak istenen 75 kişinin firar planına TAKVİM ulaştı. Tutuklular Silivri’den çıkabilseydi Mersin ve Girne üzerinden Londra’ya uçacaktı!


Paralel Yapı’nın ikinci yargı darbe girişiminin perde arkasını, TAKVİM ortaya çıkardı. Hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer’in yetkileri dışında korsan tahliye kararı çıkararak bugüne dek yapılan Paralel Yapı operasyonlarında tutuklanan 75 kişinin Londra’ya kaçırılacağı öğrenildi. Aralarında eski emniyet mensupları Yurt Atayün, Ömer Köse, Ali Fuat Yılmazer ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da bulunduğu 75 kişinin tahliyesi için paralel plan 23 Nisan’da işlemeye başladı. Fethullah Gülen’in Pensilvanya’dan vaaz kılıfında gönderdiği sohbetle harekete geçen İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ve İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer, korsan bir operasyonla kendi yetkileri olmamasına rağmen hiçbir dosyayı okumadan 75 kişinin tahliyesine karar verdi. Aynı anda bu kararın geleceğini bilen paralel yayın organları algı operasyonu yaparak sabaha kadar insanları Silivri’ye çağırdı. Savcılığa takılan karar eğer uygulansaydı, 75 kişi Türkiye’den yurt dışına kaçırılacaklardı.

İŞTE KAÇIŞ ROTASI

rota

YAT BİLE AYARLANDI

TAKVİM’in ulaştığı kaçış planına göre Silivri’den sahte belgelerle tahliye edilen 75 kişi önce hızla Mersin’e götürüleceklerdi. Mersin Yat Limanı’nda bekleyen özel bir yata bindirilecek olan örgüt elemanları KKTC’nin Girne kentine ulaştırılacaktı. 75 tutuklunun bundan sonraki durağı ise İngiltere olacaktı. Özel bir uçakla KKTC’den havalanacak olan 75 kişi bu şekilde Londra’ya ulaşacak, Türkiye’yi karalama propagandalarına burada devam edeceklerdi.

(Mevlüt YÜKSEL/TAKVİM)

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:46

İLGİLİ HABERLER