Gündem
  • 29.2.2016 09:22

İşte hainlere karşı kahramanlık destanı yazan gaziler

Doğu ve Güneydoğu’da güvenlik güçleri canı pahasına savaşıyor. Bu zorlu mücadelede çok sayıda kahramanlık hikâyesi yaşanıyor. Bunlardan birinin başrolünde ise Şırnak’ın İdil ilçesinde bir özel harekât polisi yer alıyor. Söz konusu polis operasyon sırasında örgüt üyelerinin attığı el bombası ile boynundan yaralanıyor.
 

BOYNUNDA ŞARAPNEL PARÇASI 
 Boynuna isabet eden şarapnel parçası, riskli olması nedeniyle çıkarılmadı. Bunun kendisine zarar vermeyeceği belirtilen ve tedavisinin ardından rapor verilerek eve gönderilmek istenen özel harekât polisi evine dönmek istemedi. Taburcu edilen polis, yeniden operasyon bölgesinde görev aldı. Yaralandığını ailesine söylemeyen özel harekât polisi, “Şarapnel parçası hâlâ boynumda ama şu anda sağlık açısından bir sıkıntım yok” dedi.

 

MİĞFERDE MERMİ İLE ÇARPIŞTI
 Bir başka destan ise TSK tarihinde bir ilk... Dağlıca’daki Kurmay Yarbay İlker Çelikcan’ın da aralarında olduğu 16 askerin şehit edilmesinin ardından, bölgede başlatılan operasyonda yaşanan bir olayı, dünyaca ünlü yönetmen Steven Spielberg’in Oscarlı filmi “Er Ryan’ı Kurtarmak”dan örnekler vererek şöyle anlatıyor, “Hain bir terörist mermisi Başçavuş Volkan’ın kaskının önünden girdi. Onu şehadete taşımıyor ama kafa derisinin büyükçe bir parçasını sıyırıyor ve kaskın içine saplanıp kalıyor. Kahramanımız yaralanmasına rağmen görevine kaldığı yerden devam ediyor. Genç astsubay bu görevden sonra kısa süreli bir tedavi görüyor ve farklı bir yerde göreve katılıyor.”
 

BU YARAYLA GAZİ OLUNMAZ
Diğer kahramanlık ise Diyarbakır’dan... Sur’da önceki gün şehit olan Piyade Üsteğmen Enes Demir iki ay önce Cizre’de bir çatışmada yaralandı. Ancak gazilik beratını, “Bu kadar yarayla gazi olunmaz” diyerek reddetti. Ardından görev için Sur’a gitti. Enes Demir burada binaya yerleştirilen patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu enkaz altında kalarak şehadet şerbeti içti. Onun bu mücadelesini en iyi özetleyen “Devremizin en iyi subayıydı. O örnek bir askerdi” sözleri ile silah arkadaşları açıklıyor.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 15:59

İLGİLİ HABERLER