Spor
  • 30.3.2013 11:40

İşte Hiddink'in Türkiye'den aldığı para!..

Milli Takım'ın Dünya Kupası umutları hemen hemen biterken, alınan kötü sonuçların ardından alt yapılar ve sorunlar tartışılmaya başlandı. Sorun "kişiler değil sistemler" diyen Eski Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Milli Takımlar eski sorumlusu Cüneyt Tanman, Radyospor'a önemli açıklamalar yaptı.

Radyospor'da Arkomen'in sunduğu Aydın Cingöz ile Haber Aktif'e katılan Tanman, Türkiye'de futbol gelişimine ayrılan paraların çok yetersiz olduğunu, İspanya, Almanya ve Fransa'nın gelişim konusunda örnek ülkeler olduğunun altını çizdi.

Kişileri konuşarak amaca ulaşmanın çok zor olduğunu ifade eden Tanman, Abdullah Avcı öncesi Milli Takım'ı çalıştıran Hiddink'in Futbol Federasyonu'ndan aldığı ücreti de cümle arasında ifade etti.

İŞTE HİDDİNK'İN MAAŞI!
Türkiye'de futbol gelişim merkezine yeterli kaynağın aktarılmadığını savunan Tanman, geldiği günden beri tartışma konusu olan ancak federasyon tarafından bir türlü açıklanmayan Hddink'in aldığı ücret hakkında cümle arasında bilgi verdi.

Tanman şöyle konuştu: Türkiye'de futbolun gelişimine yeterli kaynaklar ayrılmıyor. Son dönemde futbol gelişim merkezine ayrılan paranın biraz daha arttırıldığını biliyorum. Bizim olduğumuz dönemde futbol gelişime ayrılan para , A Milli Takım Teknik direktörünün aldığı paraya neredeyse eşitti. Hatırladığım kadarıyla fytbol gelişime ayrılan para yaklaşık olarak 20 milyon TL'ydi. Bu neredeyse Hiddink'e ekibi ve masraflarıyla birlikte yıllık verilen paraya denkti."

Radyospor.com
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:44

İLGİLİ HABERLER