Gündem
  • 30.10.2020 23:18

İşte İzmir depreminde ölü ve yaralı sayısı

İzmir deprem son dakika: İzmir'de 6,6 büyüklüğünde deprem! 17 kişi öldü, 709 kişi yaralı

İzmir'de son dakika 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir'in Seferihisar açıklarında olan 6,6'lık depremin ardından İzmir'in Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yıkımın meydana geldiği, enkaz altında vatandaşların olduğu öğrenildi. ABD Deprem Gözlemevi ise depremin 7 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. İzmir'deki depremde 17 kişi yaşamını yitirirken, 709 kişi de yaralandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Şu an için 17 enkazımız var. 4 binamız tamamen çökmüş durumda" bilgilerini verdi...

DEPREMDE TSUNAMİ OLDU!

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'den ilk açıklama geldi. Vali Köşger, Seferihisar'da tsunami olduğunu orada bir vatandaşın yaralandığını açıkladı. 'Kan ihtiyacının olmadığını ifade eden Vali, ulaşamadığımız bina yok.' dedi. Vali Köşger, dört binanın tamamen yıkıldığını belirtirken on binanın da yan yattığını bildirdi.

 

SON DAKİKA: İzmir'deki deprem sonrası 4 kişi hayatını kaybetti 120 kişi yaralandı! Deprem sonrası enkaz altında kalanlar var...

Son dakika bilgisine göre Seferihisar'da 4.8 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi! AFAD, depremin merkez üssünün Seferihisar olduğunu açıkladı.

İzmir'in Bayraklı ilçesi 1593 Sokak'ta deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazından 3 kişi yaralı çıkarıldı.

AFAD'tan deprem sonrası uyarı geldi: "İzmir açıklarında meydana gelen deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir."

BAKAN ALBAYRAK'TAN AÇIKLAMA

"Devletimiz tüm imkanlarıyla milletimiz için seferberdir. İzmir'deki depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah depremlerden ve afetlerden milletimizi muhafaza eylesin."

AFAD: "Depremden etkilenen tüm illerde alan tarama çalışmaları devam ediyor. TSK tarafından havadan tarama çalışmaları yürütülüyor."

Güncellenme Tarihi : 30.10.2020 23:23

İLGİLİ HABERLER