BAĞDAT - Irak'ın yeniden yapılandırılmasından sorumlu Amerikalı Emekli General Jay Garner, Irak'ta beklenen geçici hükümetin planlarını açıkladı.
Bağdat'ta gazetecilere açıklama yapan Garner, devrik rejime muhalefet eden ve ülkedeki farklı kesimleri temsil eden 9 kadar Iraklının geçici hükümette görev yapabileceğini ifade etti. Garner, ''Sanırım 7, 8, 9 liderin, yönetim için ortak çalıştığını görebileceksiniz'' dedi. Emekli general, ortak liderlik için muhtemel adayların Kürdistan Demokratik Partisi Lideri Mesut Barzani, Irak Ulusal Kongresi Lideri Ahmed Çelebi, Kürdistan Yurtseverler Birliği lideri Celal Talabani, Irak Milli Sözleşme'den İyad Alevi, Irak İslam İhtilali Yüksek Konseyi'nden Abdülaziz El hakim olduğunu kaydetti.
Garner, bu adayların Sünnileri temsilen bir aday daha konması ve Hristiyanların da temsil edilecek şekilde genişletilebileceğini söyledi. Amerikalı general, geçici hükümetin Mayıs ayı içinde kurulabileceğini ifade etti.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:55