Spor
  • 2.4.2013 09:52

İşte Mourinho'nun G.Saray planı!..

İlk 11’deki 9 ismi belirleyen Portekizli çalıştırıcı, G.Saray’ı baskılı oyunla sindirmeyi planlıyor. 

 İspanyol basınında yer alan haberlere göre eflatun-beyazlılarda teknik direktör Jose Mourinho 11’ini hemen hemen belirlemiş durumda… Kalede Lopez’de karar kılan ve tercihiyle polemik yaratan Portekizli çalıştırıcı, savunma hattını Arbeloa, Ramos, Pepe, Coentrao olarak belirledi. Mou, milli takımdan sakat döndüğü için Zaragoza önünde dinlendirdiği Portekizli Coentrao’yu bu kez 11’e koyacak. Savunmanın önünde her zamanki gibi Khedira ile Xabi Alonso oynayacak. Di Maria, Mesut ve Ronaldo forvetin arkasındaki üçlüyü oluşturacak. En önde ise ya Higuain ya da Benzema forma giyecek. Ancak Fransız forvetin, ilk 11’e daha yakın olduğu konuşuluyor.

EVİNDE 16 MAÇTA 49 GOL ATTI

Mourinho’nun takımını, Cimbom’a karşı Bernabeu’da her rakibe olduğu gibi baskılı oyun sistemiyle oynatması bekleniyor. Özellikle oyunu kesinlikle rakip sahaya yığmayı planlayan Portekizli çalıştırıcı bu hamlesiyle Aslan’ı hataya zorlamayı hedefliyor. Los Galacticos, Devler Ligi’nde Bernabeu’daki hücum gücüyle dikkat çekiyor. Mourinho yönetiminde Avrupa’da evinde 16 mücadeleye çıkan Real Madrid bu karşılaşmalarda maç başına 3 gol ortalamasını geçti ve toplam 49 gol attı. Real’in evindeki en farklı galibiyeti 6-2’lik skorla Dinamo Zagreb’e karşıydı.

GÖZÜ ‘SIR’ÜN REKORUNDA

Jose Mourinho için Galatasaray maçlarının bir başka önemi var. Eğer Real Madrid, Cimbom’u elerse Portekizli çalıştırıcı, Şampiyonlar Ligi’nde 7. yarı finaline ulaşacak ve Manchester United’ın çalıştırıcısı Sir Alex Ferguson’u yakalayacak. Daha önce Porto ile 2004, Chelsea ile 2005, 2007, Inter ile 2010 yıllarında ilk dört fırsatını yakalayan ünlü teknik adam Real Madrid’in başında da son iki sezondur yarı finale yükselmişti. Ferguson, M.United ile 7 yarı finali bulunuyor.

 

AMK
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 16:39

İLGİLİ HABERLER