Spor
  • 29.9.2010 12:53

İŞTE RİJKAARD'IN MAÇ RİTMİ EKSİK DEDİĞİ 5 FUTBOLCUSU!..

Galatasaray’ın hocası Rijkaard, Büyükşehir maçının ilk devresindeki iyi futbolu 90 dakikaya yaymak istediklerine dikkat çekti, “Arda, Misimovic, Lorik Cana, Pino ve Aydın gibi maç ritmleri eksik oyuncularımız da yüzde 100’e çıkmalılar” dedi.

Kardemir Karabükspor mesaisini sürdüren sarı-kırmızılı takım, basına kapalı yapılan antrenmanda taktik ağırlıklı çalışmalar gerçekleştirdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, GSTV’de yayınlanan, “Soru-Cevap” programına konuk olurken çarpıcı tespitlerde bulundu.
Sakatların iyileşmesiyle tercih yapmakta zorlanmaya başladığını belirten Hollandalı hoca, bazı oyuncuların maç ritmlerinin eksik olduğunu söyledi. Rijkaard, “Büyükşehir maçının özellikle ilk yarısındaki iyi futbolu 90 dakikaya yaymamız gerekiyor. İlk yarıda 3-0 öne geçince, ikinci yarıda düşüş oldu. Futbolcuların maç ritimlerini tamamlamaları da lazım. Arda, Misimovic, Lorik Cana, Pino ve Aydın gibi maç ritmi eksik olan futbolcuların yüzde 100’e çıkmalarını istiyoruz. O zaman takıma çok büyük katkıları olacak” diye konuştu.

‘Aydın ayrıcalık katıyor’
Büyükşehir karşısında kanatlarda Pino ve Aydın gibi süratli oyuncuları tercih ettiğini hatırlatan Rijkaard özellikle Aydın’a övgü yağdırdı. Sarı-kırmızılı teknik adam, “Aydın takıma ayrıcalık katıyor. Son maçta da mücadele gücü ortadaydı ve çok top kaptı. Topla belki çok iyi değildi, ama maç ritmini yakaladıkça daha da iyi olacak” dedi.
Tecrübeli teknik adam, son 2 maçta 11’de şans tanıdığı Serkan Kurtuluş’tan da memnun olduğunu vurguladı. Rijkaard, “Serkan iyi bir rakibe karşı oynamasına rağmen başarılı oldu ve daha da başarılı olacak. Pino ile birlikte öne doğru oynayarak rakip defansı sindirdi” ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:13

İLGİLİ HABERLER