İŞTE, SANTOS'UN RAHAT ÇALIM SIRRI...
Fenerbahçeli Andre Santos, rahat çalım atma özelliğini, salonda oynanan “futsal”a bağladı. Beşiktaş derbisi için de, “Bizim için bütün bir sezonun özeti” ifadesini kullandı
Fenerbahçeli Andre Santos, Beşiktaş derbisi öncesinde FBTV’de Feneronline programına katıldı, burada takım arkadaşlarından ve taraftarlardan gelen soruları yanıtladı. Brezilyalı, Beşiktaş derbisi hakkında da konuştu.
İşte Santos’a yanıtları:
* Beşiktaş maçı bütün bir sezonun, bizim için bir özeti. Sezon başında şampiyonluk hedefliyorduk ve bu hedef doğrultusunda hata yapma gibi bir lüksümüz yok.
* Brezilya’nın en büyük derbilerinde forma giydim ama Fenerbahçe formasıyla oynadığım Galatasaray derbisini çok farklı bir yere koyuyorum. Dünya derbileri içinde kesinlikle 1 numara.
* Brezilya’da küçük yaşlardan itibaren Futsal adı verilen salon futbolunu oynanıyor. Ben de uzun yıllar Futsal oynadım. Salon futbolu çok hızlı olduğu ve teknik gerektirdiği için kendimi salon futbolunda bu yönde çok geliştirdim.
* Ben Emre’ye İtalyanca Papito derim. Anlamı saygı duyulması gereken kişi yani Baba demek. Gördüğüm en yetenekli Türk futbolcu Emre’dir.
* Gün içinde sık kullanılan bazı Türkçe kelimeleri biliyorum. Günaydın, afiyet olsun, iyi akşamlar gibi. Bir de en çok duyduğum kelime telefonla birini aradığımda karşıdan gelen ses: “Aradığınız numaraya şu an ulaşılamıyor”
* (Vederson’un sorusu: Futbol kariyerine uzun süre devam edecek mi yoksa mankenlik mi yapacak?) Antrenmana gelirken veya normal yaşantımda tarz giyinmeyi seviyorum. Vederson bana sürekli bu konuda takılıyor.
* (Deivid de Souza’nın sorusu: Futbol kariyerine devam edecek mi yoksa menajer olup Tita’yı mı transfer edecek?) Fenerbahçe’ye yeni transfer olmuştum. Antalyaspor maçı öncesi Tita ile sohbet ederken ona sözleşmesinin ne zaman biteceğini sormuştum. Takım arkadaşlarım bu yüzden bana çok takılmışlardı.
* Andre Santos’a göre dünyanın en iyi onbiri nedir?
Julio Cesar-Alves-Lucio-Lugano-Andre Santos-Xavi-İniesta-Kaka-Messi-C.Ronaldo-Drogba
MİLLİYET
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:39