İŞTE ŞİŞLİ KATLİAMININ HİKAYESİ
Polis, sabah Şişli'de bir evde 3 kişinin öldürülmesi ile ilgili önemli ipuçlarına ulaştı. Boğaziçi Köprüsü'nün Beşiktaş çıkışında bir otomobilde ölü bulunan kişinin, Şişli'deki cinayet olayının faili olduğu sanılıyor.
Boğaziçi Köprüsü'nün Beşiktaş çıkışındaki Sait Çiftçi viyadüğünün altında 34 SLK 24 plakalı bir otomobilin içinde cesedi bulunan kişinin üzerinden Halil Gül adına düzenlenmiş bir terhis belgesi ile Halil Öner adına düzenlenmiş bir kimlik bulundu.
Polis yetkilileri, ''bu kişinin kimliğinin Halil Gül olduğunun ve Gaziosmanpaşa'da Savaş Kadakal adlı kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili olarak arandığını, Halil Öner'in ise üvey annesinin kardeşi olduğunun'' tahmin edildiğini bildirdiler.
Yetkililer, ''bu kişinin, Şişli Gülbahar Mahallesi Biberiye Sokak'ta bir evde meydana gelen ve Mahmut Aydın (28), Ayşe Halide Ertül (23) ile kimliği henüz belirlenemeyen bir kadının öldürülmesi, Gültekin Gül'ün (38) de yaralanması olayının faili olduğunun sanıldığını'' anlatarak, bu konudaki soruşturmanın sürdüğünü söylediler.
Bu arada, polisin olay yerindeki çalışmaları tamamlandı.Boş mermi kovanlarının bulunduğu evdeki cesetler de, Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.Öte yandan, olay yerinde faile ait olduğu öne sürülen bir ayakkabı bulundu.
Ruhsat bilgilerine göre başkasına ait olduğu belirlenen otomobilin içinde ölü bulunan ve adının Halil Gül olduğu sanılan kişinin üzerinde ayakkabısının olmadığı da görüldü.
Polis yetkilileri, evde bulunan 6 aylık bebeğin koruma altına alındığını, olayda ölen ve kimliği henüz belirlenemeyen kadının ise yabancı uyruklu olduğunun tahmin edildiğini belirttiler.
Yetkililer, ''cinayetin nedeninin, sokak üzerinde yaralı bulunarak hastaneye kaldırılan Gültekin Gül ile ölenlerin yakınlarının ifadelerinin tamamlanmasından sonra ortaya çıkacağını'' kaydettiler.
Basın mensuplarına olayı anlatan ve açık kimliğini vermek istemeyen bir kişi ise ''aynı apartmanda oturduğunu, sabaha karşı 5-6 el silah sesi duyduğunu ve bunun üzerine cama çıkarak dışarıya baktığını'' bildirdi.
''Evin önünden hızla uzaklaşan kırmızı renkli Honda marka bir otomobil ve evin önünde yaralı bir kişi gördüğünü'' söyleyen bu görgü tanığı, daha sonra polisi aradığını kaydetti.
Görgü tanığı, ''polislerin gelmesinin ardından eve girdiklerinde, mutfakta kafalarından vurulmuş 1 erkek ile 1 kadın, holde de 1 kadın cesedi ile yaralanmamış bir çocuk gördüğünü'' sözlerine ekledi.
BBP'DEN AÇIKLAMA
Öte yandan, Büyük Birlik Partisi (BBP) İstanbul İl Başkanı Emin Emir, ''Şişli'deki olayda yaralanan ve bazı basın kuruluşlarının haberlerinde 'BBP Bayrampaşa İlçe Başkanı olduğunu' belirttikleri kişinin partileriyle hiçbir bağlantısı ve ilgisi bulunmadığını'' açıkladı.
Emir, BBP Bayrampaşa İlçe Başkanı'nın Tacettin Ekinci olduğunu vurgulayarak, 34 SLK 24 plakalı otomobilin de partilerine ait olmadığını kaydetti.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:17