
İŞTE TUZAK KURDUKLARI ERKEKLERE ORAL SEKS YAPTIRAN ÇETE ELEMANLARI
Samsun'da internet yoluyla tanıştıkları kişilere kendilerini bayan olarak tanıtan ve buluşma yerinden kaçırdıkları kişileri erkek erkeğe oral sekse zorlayıp çektikleri görüntülerle şantaj yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 15 kişi, sağlık kontrolünden geçirildi.
İddiaya göre, internette, başka bayanlara ait resimleri kendi resimleri gibi göndererek, kendilerini bayan olarak tanıtan erkek çete üyeleri, kandırdıkları erkeklere randevu verip buluşma yerlerinden kaçırdı. Daha sonra kaçırdıkları kişileri götürdükleri evlerde, erkek erkeğe oral seks yaptıran çete üyeleri, bu olayı da kameraya çekti. Görüntüleri CD'ye aktaran çete üyeleri, bu kişileri serbest bıraktıktan sonra para sızdırmak için çekilen görüntülerle şantaj yaptı. Olayla ilgili 4 kişinin Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunması üzerine Başsavcı Ahmet Gökçınar'ın talimatı doğrultusunda polis çalışma başlattı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Özel Hareket Şube Müdürlüğü ekiplerinin de yardımıyla çok sayıda eve operasyon düzenledi.
Olayla ilgili olarak 15 kişi gözaltına alındı. Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan 15 kişiyle birlikte suçta kullandıkları ve şantaj yaptıkları bilgisayar ve mağdurlara ait oral seks içeren görüntüler ele geçirildi. Çete üyelerinin 2002 yılından beri faaliyet gösterdikleri tespit edilirken, gözaltına alınan şahıslarla birlikte 1 adet tabanca, uyuşturucu hap ve esrar ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturmada, 5 mağdurun da polis tarafından ifadeleri alındı.
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, çete üyelerinin kurbanlarının kendilerine başvurmalarını istedi. İl dışından da mağdurların olma ihtimali üzerinde duran polis, soruşturmayı derinleştirdi. Çete üyelerinin kaçırdıkları kişilerin üzerlerinde bulunan cep telefonu, para ve banka kartları ile kredi kartlarını gasp ettikleri, ayrıca çeşitli bankalardan bu kartlarla para çekip polise başvuran 5 mağdurdan yaklaşık 15 bin YTL para temin ettikleri ortaya çıktı. Gözaltına alınan çete üyelerinden Şenol K.'nin (20), bir süre önce M.T.'yi tabancayla yaralama olayına karıştığı ortaya çıktı. M.T.'nin olayın mağduru olup olmadığı araştırılıyor.
Gözaltında bulunan 15 kişi, bugün Samsun Adli Tıp Şubesi'ne götürülerek darp ve cebir izine maruz kalıp kalmadıklarına dair sağlık kontrolünden geçirilip rapor alındı. Zanlıların son derece neşeli olmaları dikkat çekti. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, tekrar Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.