Spor
  • 2.7.2009 15:23

İŞTE ÜSTÜNEL'İN AĞZINDAN KEİTA TRANSFERİ!..

Haldun Üstünel Keita Transferini Değerlendirdi


Galatasaray futbol şubesinden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Üstünel, Abdul Kader Keita’nın Galatasaray’a transferiyle ilgili Galatasaray TV’ye özel açıklamalar yaptı.


Öncelikle Abdul Kader Keita’nın Galatasaray camiasına hayırlı olmasını diliyoruz. Siz uzun süredir yurtdışındasınız. Önemli bir ismi Galatasaray’a kazandırdınız. Bu konu hakkında neler söyleyeceksiniz, transferin perde arkasından bahseder misiniz?

Öncelikle camiamız ve Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum. Bizim için bir hayli uğraş verdiren bir transfer gerçekleştirdik. Galatasaray’a Keita’yı kazandırdığımız için son derece mutluyuz. Bildiğiniz gibi çok yönlü ve yetenekli bir oyuncuyu kadromuza kattık. Hocamızın bilgisi doğrultusunda transferi gerçekleştirdik. İki yıla aşkın bir süredir bizim de izlediğimiz, takip ettiğimiz bir futbolcuydu. Bu transferi gerçekleştirmek için elimizden gelen her şeyi yaptık. İnşallah hem camiamıza hem de Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum.

Sayın Üstünel transferde gizlilik elbette çok önemli ki siz bu sene bize çokça yaşattınız. Frank Rijkaard’la başlayan Gökhan Zan’la devam eden Mustafa Sarp ve Leo Franco daha önceden de Kewell, Baros transferlerinde de bu gizlilik hep bu şekilde sürdü. Bunun sırrı nedir Sayın Üstünel?

Bizim için transferde gizlilik çok önemli. Bildiğiniz gibi bunlar çok zorlu süreçler. Ne kadar az duyulursa veya duyulmazsa bizim için o kadar rahat çalışma imkanı oluşuyor. Bunu böyle değerlendirmek gerekiyor. Bazı alınganlıklar oluyor. Bu alınganlıklara gerek olmadığı düşüncesi içindeyim. Koşullar böyle gerektiriyor, bizim için pazarlık olsun görüşmeler olsun daha rahat şartlar altında gerçekleşiyor. Onun için bu sistemi biz ön planda tutmaya özen gösteriyoruz.

Biliyoruz ki siz yurtdışında menajerlerle ve başkanlarla birliktesiniz. Transfer bedelleri ve bonservis bedelleri aşılması zor engeller aynı zamanda. Bu süreç çok yıpratıcı bir süreç ki biraz da yıprandığınızı biliyoruz. Bu aşılması zor süreci nasıl atlatıyorsunuz?

Sadece menajerler ve başkanlar bu işin içinde değil oyuncuların aileleri de bu işin içinde. Bu süreçte bir hayli zor çalışma ortamı buluyoruz. Tabii ki çok titiz bir çalışma ortamı gerekiyor. Ve uzun bir süreç oluyor. Ama sonunda o mutluluğu yaşıyoruz. Galatasaray’ın başarısı için çok önemli bir adım attığımızı düşünüyorum.

Bundan bir hafta önce sizin bir demeciniz vardı: “Galatasaray camiasına yakışır bir transfer yapacağız, taraftarımız sabretsin” şeklinde. Sayın Başkan Adnan Polat’ın da bir açıklaması vardı: “Hayat biter transfer bitmez” diye. Şuna dikkat çekmek istiyorum, Keita transferinden sonra başka transferler olacak mı?

Bunları hocamızla oturup tartışıyoruz. Bireysel kararlar almıyoruz. Bu sene böyle bir çalışma başlattık. Hocamızla beraber ortak aldığımız kararlarla hareket ediyoruz. Transferlerimiz bütçemiz doğrultusunda gerçekleşiyor. Bütçemize uygun, Galatasaray’a yakışan futbolcuları kazandırmaya devam edeceğiz.

Son olarak Keita kampa ne zaman katılacak, resmi imza ne zaman ve nerede atılacak?

Önümüzdeki hafta başı kampa katılmasını planlıyoruz. Resmi imzayı da kampta gerçekleştirmek istiyoruz.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:32

İLGİLİ HABERLER