Gündem
  • 11.6.2014 19:45

İşten çıkarılan işçiler taşeron eylemi yaptı

Çeşitli memur ve işçi sendikalarının destek verdiği ve yaklaşık 200 kişinin katıldığı eylem DİSK Genel İş Sendikası Mersin Şubesi'nin bulunduğu İstiklal Caddesi girişinde başladı.

"Büyükşehir Belediyesi taşeronda çalışan işten atılan işçiler geri alınsın. İşten atmalar durdurulsun. Kurallı, güvenceli iş istiyoruz" pankartı açan işçiler, sloganlar atarak Atatürk Caddesi'ndeki Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Belediye binası yakınına gelen grubun önü Çevik Kuvvet polisleri tarafından kesildi. Yapılan görüşmelerin ardından polis ekipleri geriye çekilerek grubun binaya yaklaşmasına izin verdi.

İşçiler burada 'İşçilerin birliği sermayeyi yenecek', 'Yaşasın sınıf dayanışması', 'Köle değil, işçiyiz sendika ile güçlüyüz', 'Direne direne kazanacağız' şeklinde sloganlar attı. Eylemde konuşan Genel İş Sendikası Şube Başkanı Kemal Göksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın mazbatasını almasının ardından 'Çalışan kimse işinden olmayacak' dediğini, buna rağmen toplu işten çıkarmaların başladığını belirtti. İşten atılmaların ardından konuyla ilgili görüşmek için Özel Kalem Müdürlüğü aracılığıyla Başkan Kocamaz'dan randevu talep ettiklerini, ancak dönüş olmadığını da ileri süren Göksoy, "Yaşlılarla ilgilenen dost eli projelerinde çalışan 45 işçi işten atıldı. 'İhale süresi bitti' gerekçesiyle sinekle mücadelede çalışan 97 işçinin işine son verildi. Arkasından proje müdürlüğünde çalışan 19 işçi işten atıldı. En son olarak da Basketbol Spor Kulübü'nde çalışan 9 işçinin işine son verildi. İşçiler 'Sıra kimde?' diye düşünmeye ve kaygılanmaya başladılar" diye konuştu.

Başkan Göksoy, Kocamaz ile görüşmek istediklerini, soruna çare bulamamaları halinde eylemlerini kararlılıkla sürdüreceklerini de sözlerine ekledi. Eylemci işçiler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Mustafa İNSAN/MERSİN, (DHA) -

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:17

İLGİLİ HABERLER