Sağlık
  • 31.1.2021 17:59

İşyeri Hekimi ile Çalışanları Risklerden Korumak

İşyerlerinde görev yapan her kişinin sağlık durumlarının devamlı olarak kontrol altında tutulması ve gerekli durumlarda müdahalelerin yapılması gerekir. İşyeri sahipleri çalışanların bu sağlık durumlarını karşılama konusunda yeterli bilgi sahibi olmadıkları için bu alanda işyeri hekimlerinin bir hizmeti bulunmaktadır. İşyeri hekimi çalışanların sağlık durumlarını kontrol etmek ve müdahalelerde bulunmanın yanı sıra işyerlerinde çalışanların sağlıklarını tehlikeye atan etkenleri de belirler. Belirlenen etkenlerin çalışanların sağlığına zarar vermeden hızlıca ortadan kaldırılması için işyeri sahipleri ile ortak çalışmalar yürütülmektedir.

İşyeri hekimi çalışmaları işyeri sahiplerinin sıklıkla takip ettikleri konuların başında yer almaktadır ve bu konuda oldukça sıkı bir araştırma yapılması da önemli olmaktadır. İşyeri hekimi görevlendirmesi yapan OSGB firmaları da işyeri sahipleri ile sık sık iletişim halinde olmaktadır. Özellikle son dönemlerde bakanlık tarafından getirilen zorunluluklardan sonra işyerlerinde işyeri hekimi bulundurmayanlara önemli cezalar da uygulanmaktadır.

İşyeri Sahipleri Neden İşyeri Hekimi Çalışmalarına Önem Göstermeli?

İşyeri hekimi, işyerindeki insanların sağlık durumlarını riske eden etkenleri belirleyip işyeri sahibine rapor halinde sunmaktadır. İşyeri sahibinin de de bu rapor eşliğinde belli başlı çalışmalar yapmaları gerekir. Bu çalışmalar neticesinde ise insan sağlığını tehlikeye atan faktörlerin ortadan kaldırılması hedeflenmektedir. İşyeri hekimleri ise sadece raporlar sunmakla kalmayıp hem bu işlemlerde teknik bilgileri ile destek sağlamaktadırlar hem de bu faktörlerin ortadan kaldırılıp kaldırılmadıklarını da denetleme fırsatı bulmaktadırlar. İşyeri sahiplerinin bu raporlar neticesinde bir çalışmadığı bulunmadığı taktirde işyeri hekimi bu durumu yüksek mercilere iletmekte ve daha sonrasında işyerlerine önemli yaptırımlar da uygulanmaktadır.

İşyeri hekimi çalışmalarına dikkatlice bakılacak olursa bu alanda çok fazla detaylı çalışmanın olduğu da görülebilir. Bu nedenle de işyerlerinde hem yöneticiler hem de çalışanlar için işyeri hekimi hizmetinin sunulmasının ciddi faydaları vardır.

İş Güvenliği Uzmanı Hizmeti Sayesinde Güvenilir Çalışma Ortamları Oluşturmak

İşyeri içerisindeki çalışma ortamlarında farklı nedenlerden ötürü çalışanları risk altına alan bazı etkenler oluşabilmektedir. Bu etkenleri ortadan kaldırabilmek için kaynağının da iyi bir şekilde analiz edilmesi gerekeceği için işyeri sahiplerinin yapabilecekleri türden bir konu değildir.  Bu alanda hizmet veren iş güvenliği uzmanı, insanların çıplak gözle görmelerinin imkanı olmayan pek çok faktörü kullanmış olduğu özel cihazlar ile görüntüleyebilir. Bunun yanı sıra tecrübeli iş güvenli uzmanlarının çalışmaları sayesinde, çalışanların hayatını tehlikeye atan bütün etkenler hızlı bir şekilde ortadan kaldırılmaktadır. Bu anlamda iş güvenliği uzmanlarının önemli görevleri bulunduğun dolayı iş güvenliği uzmanı seçimi yapmak da zaman gerektiren bir iş olmaktadır. İş güvenliği uzmanı hizmeti alabilmek için araştırmalarını sürdüren işyeri sahipleri https://www.yontemakademi.com.tr/is-guvenligi-uzmanligi-hizmeti sitesini de detaylı olarak incelemektedirler.

Güncellenme Tarihi : 2.2.2021 18:09

İLGİLİ HABERLER