Gündem
  • 24.2.2024 20:00

İtalyanlar Filistin'e destek için genel greve gidiyor.. Zafere kadar Filistinlilerle

Gazze'deki savaşın devamını kınamak için İtalya'da ulaşımda genel grev çağrısı: Zafere kadar Filistinlilerle

İtalya Ulaştırma Bakanlığı'ndaki kamu ve özel sektör çalışanlarının da aralarında bulunduğu sendikalar ve işçi örgütleri, Gazze'de devam eden soykırımı protesto etmek için 23 Şubat 2024 Cuma günü 24 saatlik ulusal genel greve katılma kararı aldı. İtalya Ulaştırma Bakanlığı'nın internet sitesinde bildirilene göre.

İtalyan web sitesi Masterx , bu grev çağrısına SI Cobas, ulaştırma ve lojistik işçileri için AL Cobas, Gıda ve Tarım Örgütü'nde Çalışan Şoförler ve İşçiler Federasyonu ve Slaberolcobas'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sendika örgütünün katıldığını söyledi. Slaiprolcobas, SGC Genel Sınıf Sendikası, LMO Metal İşçileri Sendikası ve SOA.

Sendikalar, grevlerini duyuran bildiride şu ifadelere yer verdi: "Dünyanın farklı bölgelerdeki şiddetli çatışmaların yol açtığı küresel bir çatışma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu günümüzde, Filistin'de ve tüm savaşlarda ateşkes kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir."

Açıklamada, ekonomi ile savaş arasındaki yakın ilişkiye vurgu yapıldı ve savaş endüstrilerinin çatışmaların devam etmesinden elde ettiği kazanımlar eleştirildi.

"Zafere kadar Filistinlilerin yanındayız"

Açıklamada ayrıca, "İtalyan ve Avrupa ekonomisi, devam eden savaşlar nedeniyle giderek daha fazla sarsılıyor, zaten enflasyon nedeniyle az sayıda işçinin ücretleri çökmüş durumda, tüketimin azalması ve istihdamın azalması nedeniyle birçok fabrika kapılarını kapatmış durumda." Güvenlik azaldı. Ancak İtalya, Ukrayna ve İsrail'de olduğu gibi doğrudan veya Lübnan ve Kızıldeniz gibi dolaylı olarak çeşitli savaş cephelerine müdahil olmaktan çekinmiyor." Gazze'deki soykırıma, zafere kadar Filistinlilerin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Yeniden silahlanmaya ve askeri operasyonlara hayır!”

Ulaştırma işçileri sendikalarının bu grevin en önde gelen katılımcıları olduğu açıktır, ancak demiryolu makinistleri sendikaları greve katılımlarını henüz açıklamamış olsalar bile, bunun yansımaları tren trafiğine de yayılabilir. Roma, Napoli ve Milano'daki sürücü sendikaları greve katılımlarını doğrulamasa da büyük şehirlerde metro, tramvay ve otobüs seferleri de kesintiye uğrayabilir.

 

Güncellenme Tarihi : 25.2.2024 14:13

İLGİLİ HABERLER