ŞAM - Suriye Başbakanı Naci Itri, Türkiye'nin, tüm dünyaya İsrail'in bölgede barış çabalarını baltalayan taraf olduğunu gösterdiğini söyledi.
Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, Halep'te düzenlenen "Suriye-Türkiye ilişkileri ve Gelecek" konulu sempozyumun açılış konuşmasını yapan Itri, Türkiye'nin Arap davalarına (Filistin sorunu) yaklaşımını takdirle karşıladıklarını belirterek, "Türkiye'nin Suriye-İsrail dolaylı barış görüşmelerinde oynadığı arabulucu rolünü takdir ediyoruz. Türkiye, tüm dünyaya İsrail'in bölgede barış çabalarını baltalayan taraf olduğunu göstermiştir" dedi.
"Türkiye'nin bu tutumunun ve rolünün Suriye tarafından desteklendiğini" belirten Itri, Suriye'nin BM'den, İsrail'in Gazze'ye yardım filosuna saldırısını araştıracak bir soruşturma komisyonu kurulmasını ve Gazze ablukasının kaldırılması için gösterilen çabanın yoğunlaştırılmasını istediğini hatırlattı.
Itri, Türkiye ile Suriye arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin önündeki engellerin kaldırılması için cesur kararlar alınması ve hızlı icraatlarda bulunulması gerektiğini belirterek, "İki ülke arasındaki işbirliğine güç katmak için ilişkilerimizi resmi düzeyden halk düzeyine de indirmemiz gerekiyor" diye konuştu.
Sempozyuma Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Asistanı Hasan Türkmeni, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Danışmanı Erşat Hürmüzlü ile çok sayıda Suriyeli ve Türk yetkili katıldı.
ITRİ: "İSRAİL BÖLGEDE BARIŞI BALTALAYAN TARAF"

Hızlı Özet
“Suriye Başbakanı Naci Itri, Türkiye'nin, tüm dünyaya İsrail'in bölgede barış çabalarını baltalayan taraf olduğunu gösterdiğini söyledi.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İngiliz eski bakan evinde ölü bulundu, cinayet soruşturması başlatıldı
İngiltere'de eski bakan ve deneyimli siyasetçi Ann Widdecombe, evinde ölü bulundu. Ağır yaralanmalara maruz kaldığı belirtilen 78 yaşındaki siyasetçinin ölümüyle ilgili cinayet soruşturması başlatılırken, 26 yaşındaki bir şüpheli gözaltına alındı.

Trump ateşkes konusunda noktayı koydu! İran'ın kararı bekleniyor
ABD Başkanı Donald Trump, "İran müzakerelere devam edilmesini istedi. Biz de bunu kabul ettik ancak, ABD onlara kesin bir dille ateşkesin sona erdiğini bildirdi" dedi.

İran müzakere iddialarını yalanladı! ABD ile diplomatik belirsizlik sürüyor
ABD Başkanı Trump'ın İran ile ateşkesi sonlandırdıklarına dair açıklamasının ardından gözler yeniden bölgeye ve Tahran'dan gelecek mesajlara çevrildi. İran'ın müzakere heyetine yakın bir kaynağın aktardığına göre, ABD ile gelecek hafta görüşme yapılacak iddiası yalanladı.

Sele kapılan çiftlikte çoğu zehirli kobra olmak üzere 900 yılan kaçtı..
Edinilen bilgilere göre, kaçan sürüngenlerden birinin ısırması sonucu bir kişi hastaneye kaldırıldı.