İYİ Parti içindeki suikast girişiminde bomba detaylar!

2 dk okuma
İYİ Parti içindeki suikast girişiminde bomba detaylar!

Hızlı Özet

İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Ayşen Kurt hakkında sosyal paylaşım sitesi üzerinden "3 kuruşa yaşlı koca bulan kadın utan kendinden kişiliksiz.

İYİ Parti içindeki suikast girişiminde bomba detaylar! Parola: Çocuklar denize girdi mi?

İYİ Parti eski İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, partinin GİK üyesi Ayşen Kurt’u sosyal medyada hedef aldıktan sonra, Kurt’un eşi Yahya Kurt tarafından 20 milyon lira karşılığında tetikçi tutularak öldürülmesi planlanmıştı. Ergen’in bacaklarından vurulmasıyla başlayan soruşturmada tüm organizasyon deşifre edilerek tüm sanıklar cezalandırıldı. Tetikçilere ödeme yapan Yahya Kurt’un, “Çocuklar denize girdi mi?” diyerek ölüm emrini sorguladığı ortaya çıktı. Mahkeme, Kurt’un 10 yıl hapis cezasını ev hapsinde geçirmesine karar verirken, avukatının, bu ev hapsinin otelde geçirilmesi yönündeki talebi tartışma yarattı. Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı sonucu Kurt, cezaevine konuldu.

İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Ayşen Kurt hakkında sosyal paylaşım sitesi üzerinden "3 kuruşa yaşlı koca bulan kadın utan kendinden kişiliksiz. Manavgat'ta sana hava yok, nefes yok. Eyrelti gelin arşiv ile iş yapmak boynumuzun borcu bu saatten sonra kim deli görecez Hürrem Sultan" şeklinde paylaşım yaptı. Ayşen Kurt'un eşi Yahya Kurt, eşinin telkinleri sonrasında Ergen'in öldürtmek için plan yaptı.


SİLAH TUTUKLULUK YAPTI

Yahya Kurt, daha önceden tanıdığı Ahmet Çelik'i çağırıp Ergen'in öldürülmesi için talimat verdi. Üstelik kimlik bilgileri yazdığı kağıdı Çelik'e teslim etti. Ahmet Çelik ise eylemin gerçekleştirmesi için Remzi Ulu, Ergün Göreayı ve Selahattin Oğuz ile görüştü. Remzi, Ergün ve Selahattin birlikte keşif faaliyeti yapıldıktan sonra düğmeye basıldı. Hüseyin Ergen Side Mahallesinde otomobil içerisinde eşini beklediği sırada Selahattin Oğuz aracın yarı açık camından Ergen'e silahı doğrulttu. Yaklaşık 4 kez silahın tetiğine bastı ancak silahın tutukluluk yapıp ateş almadı. Ergen panikle araçtan inip kaçmaya başlayınca Selahattin Oğuz arkasından tabancayla ateş açtı. Mermilerden birkaçı çevrede duran araçlara isabet ederken, Ergen sağ ve sol bacaklarından vuruldu.

Yaşananların hemen ardından Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Yapılan güvenlik kameraları incelemelerinde tabancayı kullanan Selahattin Oğuz'un kendisini yaklaşık 200 metre kadar ileride bekleyen Ergün Göreayı'nın kullandığı araçla olay yerinden uzaklaştığı görüldü. Yapılan çalışmalarda Ergün Göreayı kullandığı otomobil ile Kemer İlçesinde yakalandı. Olay yerinden Kemer'e kadar olan güzergahta yaptırılan kamera incelemelerinde ise Ergün'ün tetikçi Selahattin Oğuz'u Kepez İlçesinde havaalanını geçtikten sonra bir üst geçidin bulunduğu alanda bıraktığı belirlendi.

Bu haber 2907 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

YENİ Parti'ye yapılan toplam bağış beklenenin altında kaldı
Gündem

YENİ Parti'ye yapılan toplam bağış beklenenin altında kaldı

YENİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ceylan "YENİ Parti'nin dayanışma kampanyasında 50 günde 158.202 bağışçımız, üyelerimizle birlikte toplam 561.631.100 TL bağış ve aidat desteği sağlamıştır" diye yazdı.

Habervitrini11947 Görüntüleme
Gürsel Tekin'in görevine son verildi ama gitmiyor
Gündem

Gürsel Tekin'in görevine son verildi ama gitmiyor

CHP İstanbul İl Kongresi ile ilgili tedbir kararı kaldırıldı. İstanbul 45. Asliye Hukuk, Gürsel Tekin ve heyetinin görevini sonlandırdı.

Habervitrini9986 Görüntüleme
Mehmet Uçum'dan Öcalan mesajı: Komisyonda görev verilecek
Gündem

Mehmet Uçum'dan Öcalan mesajı: Komisyonda görev verilecek

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, seçimlere ilişkin konuşup "Seçimlerin 16 Nisan 2028 yılında yapılmasını öngörüyorum. Sayın Recep Tayyip Erdoğan son kez aday olacaktır" dedi. Uçum ayrıca Öcalan'a Terörsüz Türkiye sürecinde kurulan Silahsızlanma ve Stratejik Koordinasyon Alt Komisyon'unda görev verileceğini açıkladı.

Habervitrini14695 Görüntüleme
Ratko Mladiç görselli çorap için bakanlık harekete geçti
Gündem

Ratko Mladiç görselli çorap için bakanlık harekete geçti

Ticaret Bakanlığı, üzerinde 'Made in Türkiye' ibaresi ve savaş suçlusu Ratko Mladiç'in görselinin bulunduğu çorabın Sırbistan'a ihraç edildiğine ilişkin paylaşımlar üzerine Bayrampaşa'daki firmada denetim yapıldığını açıkladı. Denetimde söz konusu ürüne rastlanmazken, firma hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Habervitrini13787 Görüntüleme