Gündem
  • 29.1.2023 16:07

İYİ Parti şok etti.. 13 Şubat'ta aday beklemeyin

İYİ Parti Sözcüsü Erhan Usta: 13 Şubat’ta bir ismin çıkacağını öngörmüyorum.

Altılı masada adaylık çıkmazı! 13 Şubat'ı işaret etmişlerdi: İYİ Parti'den yeni çıkış

Türkiye, 14 Mayıs'ta sandığa gitmeye hazırlanırken, 6'lı masada adaylık savaşları gitikçe derinleşiyor. 6'lı masanın son toplantısında aday ismi belirlenemezken bir sonraki toplantının tarihi olan 13 Şubat işaret edilmişti. Ancak, İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, 13 Şubat'ta bir adayın çıkacağını öngörmediğini söyledi.

Son yılların en önemli seçimlerinden biri olan 2023 seçimleri için 14 Mayıs tarihi belirlendi. Ancak muhalefet parti liderlerinin oluşturduğu 6'lı masada yaşanan adaylık savaşı nedeniyle henüz bir isim üzerinde uzlaşı sağlanamadı.

ADAYLIK İÇİN 13 ŞUBAT TARİHİNİ İŞARET ETMİŞLERDİ

Bugüne kadar 11 kez toplantı gerçekleştiren 6'lı masa 26 Ocak'taki son toplantısında ilk kez Cumhurbaşkanı adayını görüştü. Ancak yine beklendiği üzere bir aday belirleyemedi. Toplantı sonrasında yapılan yazıla açıklamada ise 13 Şubat'ta adayın açıklanacağına ilişkin mesajlar verildi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, katıldığı bir canlı yayın programında "13 Şubat günü adayın belirlenmesini bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

"13 ŞUBAT'TA ADAY İSMİ ÇIKMAYACAK"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta'dan tam tersi açıklamalar geldi. Canlı yayın programına bağlanan Usta, 6'lı masanın son toplantısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 13 Şubat'ta yalnızca aday belirleme sürecinin açıklanacağını belirten Usta, "13 Şubat'ta bir ismin çıkacağını öngörmüyorum. 13 Şubat'ta yapılacak olan şey, geçiş yol haritasının açıklanması ve aday belirlemedeki sürecin nasıl olacağına ikişkin mütabakat olacaktır." şeklinde konuştu.

ADAYLIK SAVAŞINDA SON DURUM

6'lı masada İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına net bir şekilde karşı çıktığı biliniyor. Akşener ise, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun aday olması için mücadele veriyor. CHP lideri Kılıçdaroğlu her fırsatta 'Belediye Başkanları görevlerine devam edecek' diyerek kapıları iki isme kapatıyor. Ali Babacan ise son haftalarda yaptığı açıklamalar ile birlikte kendisinin de aday olabileceğini belirtiyor.

Güncellenme Tarihi : 29.1.2023 16:11

İLGİLİ HABERLER