Gündem
  • 9.5.2013 22:39

İzmir'de belediye isyanı!..

Birçok işyerinde su baskını meydana gelirken araçlar yolda mahsur kaldı. Diz boyuna kadar yağmur sularına giren vatandaşlar yetkililere isyan etti.
İzmir’de öğleden sonra kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış şeklinde kendini gösteren yağmur, kentteki yaşamı felç etti. Konak ilçesi Yenişehir semtinde bulunan Gıda Çarşısı’nda yağmur suları göl manzaralarını aratmadı. Su baskınlarından korunmak için iş yerleri önüne konteynır ve kum torbaları ile koyan vatandaşlar; “ Her yağmurda aynı zulmü yaşıyoruz. Maddi zararlarımız büyük. Akşam saati olmuş ancak ne bir İZSU ne bir itfaiye ne de bir yetkili geldi. Bu yaşadıklarımız zulüm” diye konuştular.

ÇİLEYİ ÇEKİRDEK YİYEREK İZLEDİ
Kendi imkanları ile yağmur sularını temizleyen vatandaşlardan bölgede 14 yıldır esnaf olduğunu söyleyen Hayrettin Çelik de; “14 yıldır burada esnaflık yapıyorum. Her yağmurda aynı çile. Bütün maddi zararı cebimizden karşılıyoruz. Yağmurdan dolayı evime gidemiyorum. Böyle bir manzara karşısında ne yapayım ben de çekirdek yiyorum” diye konuştu.
Bazı vatandaşlar da saatlerce trafikte olduklarını belirterek, “Hastalarımız var ancak ulaşım imkanımız yok. Bu nasıl bir rezilliktir” sözleri ile duruma tepki gösterdiler.
İşyerlerinden evlerine yaya olarak gitmek isteyen bazı vatandaşların görüntüleri de deniz kıyısında yürüyüş yapanları anımsattı. Pantolonlarını dizlerine kadar sıyıran ve ellerine tutuşturdukları ayakkabıları ile içinde bulundukları durumu cep telefonları ile yakınlarına bildiren vatandaşlar şaşkın olduklarını söylediler.

10 dakika daha yağsa boğulacaktık!..

İzmirlilerin belediye isyanıİzmir'de şiddetli yağış hayatı felç etti, İzmirliler belediyeye tepki gösterdi.

İzmir’de akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış hayatı tam anlamıyla felç etti.

Şiddetli yağmurda onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı, yollar çöktü, araçlar yolda kaldı.

Yenişehir semtinde bulunan Gıda Çarşısı’ndaki esnafların bir çoğunun işyeri ve deposu sular altında kaldı.

Esnaflar, belediyeye isyan ederek, “10 dakika yağmurda bu hale geldik. Demek ki 20 dakika yağsa bütün çarşı hepimiz boğulurduk.” diyerek tepki gösterdi.

RESTORANA DÜŞEN YILDIRIM YANGINA SEBEP OLDU

İzmir Tire’de sağanak yağış kenti olumsuz etkiledi. Bazı cadde ve sokaklarda mazgallar tıkanırken, Cumhuriyet Caddesi'nde ise suyun basıncından dolayı yolda şişme meydana geldi. Belediye ekipleri kısa sürede müdahale ederek durumu normale döndürdü. Sağanak yağış sonrası Kaplan köyünde bulunan bir restoranın deposuna düşen yıldırım, yangına sebep oldu. Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadı.
Restoranda kimse olmadığı için yıldırımdan bir süre sonra farkedilen yangını gören çevre sakinleri hemen itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Kısa sürede olay yerine ulaşan Tire Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yangına zamanında müdahale ederek ormanlık alana sıçramasını önledi.

DEHŞETE DÜŞÜREN ANLAR AMATÖR KAMERALARA YANSIDI

İzmir’de akşam saatlerine başlayan sağnak yağmur kente su taşkınlarına neden oldu. Sel felaketini andıran görüntüleri vatandaşlar cep telefonlarının kamerasıyla görüntüledi.
İzmir’de akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış bazı cadde ve sokaklarda su taşmasına neden oldu. Bazı noktalarda vatandaşların çektiği görüntüler ise felaketin boyutunu gözler önüne serdi. Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde; taşan su önünde ne varsa götürüyor. Görüntülerde yağmur sularının bir otomobili de sürükleyerek götürmesi yer alıyor.
İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan rakamlara göre ise bir saatlik ölçümlere göre metrekareye en fazla yağış, Adnan Menderes Havalimanı'nda 28.8 kilogram olarak düştü. Güzelyalı Poligon'da metrekareye 15.2 kilogram, Bornova'ya 19.9 kilogram, Tire'ye 12.5 kilogram, Menderes'e 10.2 kilogram yağış düştü.
İzmir'de yağmurun saat 19.30'a kadar sağanak şeklinde sürmesi bekleniyor. Daha sonra yağış kısa süreli devam edecek.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:30

İLGİLİ HABERLER