Spor
  • 26.4.2022 12:03

Jackson Muleka Süper Lig'i sallıyor! Saat başı gol atıyor...

Kasımpaşa'nın golcüsü Jackson Muleka Süper Lig'i sallıyor! Saat başı gol atıyor...

Kasımpaşa'nın devre arasında kiralık olarak kadrosuna kattığı Jackson Muleka, geldiği günden bu yana oynadığı futbol ve attığı gollerle rakamları alt üst etti. Şimdiden ara transfer döneminin en verimli transferi olan 22 yaşındaki futbolcunun yolunun Türkiye'ye düşmesinin hikayesi bir hayli ilginç. Kasımpaşa CEO'su Serkan Reçber, bu göreve gelmeden önce 2019 yılında TRT'de Jackson Muleka'yı yere göğe sığdıramamış ve bir iddiada bulunmuştu...

Spor Toto Süper Lig 34. hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Kasımpaşa karşıya geldi. Vodafone Park'ta oynanan karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılan taraf, 3-0 gibi net bir skorla Kasımpaşa oldu.

Konuk takıma galibiyeti getiren golleri 28 ve 82. dakikalarda Jackson Muleka ile 45+1'de Ben Ouanes kaydetti. Ev sahibi ekip ise müsabaka boyunca birçok gol pozisyonuna girmesine rağmen skor üretmeyi başaramadı.

Alınan bu sonucun ardından Kasımpaşa son 7 maçta 6 galibiyet elde etti ve puanını 47'ye yükseltti. Ev sahibi Beşiktaş ise yeni teknik direktörü Valerien Ismael yönetiminde ilk kez yenildi ve 51 puanda kaldı.

GOLLER NASIL OLDU?

28. dakikada Kasımpaşa sol kanattan köşe vuruşunu paslaşarak kullandı. Doğucan’ın sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada Spajic’in kafayla indirdiği topa yakın mesafeden şutunu çeken Muleka topu ağlara gönderdi. 0-1

45+1. dakikada Hadergjonaj’ın kendi yarı alanından savunma arkasına gönderdiği topla ceza sahası yayı üzerinde buluşan Ben Ouanes’in aşırtma vuruşunda top Ersin’in üzerinden ağlarla buluştu. 0-2

82. dakikada Umut Meraş'ın sol tarafta kaptırdığı topla başlayan pozisyonda Hajradinovic topu hızla ceza sahasına gönderdi. Savunmanın arkasında meşin yuvarlakla buluşan Muleka düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 0-3

JACKSON MULEKA SERİYE BAĞLADI

Devre arasında kiralık olarak Kasımpaşa'ya gelen Jackson Muleka, gösterdiği performansla şimdiden Süper Lig'in en etkili hücum oyuncuları arasına girmeyi başardı.

Opta verilerine göre; 22 yaşındaki golcü, 2014/15 sezonundan bu yana ilk 10 Süper Lig maçında en fazla gole katkı sağlayan oyuncu oldu (11 gol & 3 asist). Muleka ayrıca bu sezon Mame Thiam'ın (Kayserispor) ardından Beşiktaş'a deplasmanda iki gol atan ikinci oyuncu oldu.

14 GOLDE DİREKT ETKİ

Devre arasında geldiği Kasımpaşa'da forma giydiği 10 Süper Lig maçında 11 gol atan Jackson Muleka, takım arkadaşlarına da 3 gol attırdı. Böylece 10 maçlık Kasımpaşa kariyerinde 14 gole doğrudan etki etmiş oldu.

 

Güncellenme Tarihi : 26.4.2022 12:06

İLGİLİ HABERLER