Dünya
  • 22.1.2008 00:00

JAPONLARIN BALİNA KATLİAMINA GREENPEACE ENGELİ!

Greenpeace gemisi Esperanza, balinaların kesildiği fabrikanın gemisi Nisshin Maru'yu 10 gündür yakından takip ederek tüm av operasyonunu engellemiş oldu.
Balinaların kesildiği fabrika gemisi takip dolayısıyla görevini yerine getiremediği için şimdiye dek hiç balina öldürülmedi.

Esperanza'da bulunan Greenpeace Japonya Kampanya sorumlusu Sakyo Noda, "Greenpeace buraya avcılığı barışçıl yollarla durdurmak için geldi. Ancak avcılığı durdurmak için Esperanza'nın avcı gemiyi yakından takip etmesi ve tüm dünyanın gözünün avcı geminin üzerinde olması yeterli değil" dedi.

Noda, "Tokyo avcılığı bu sezon tamamen durdurmak için çağrıda bulunmalı ve avlanma son bulmalı" diye konuştu.

Japon Hükümeti'ne balina avcılığı programı nedeniyle yapılan baskılar artarak devam ediyor. Bu baskı Greenpeace Japonya Balina Projesi Lideri Junichi Sato'nun Japon işadamlarına, avcılığın ülkenin uluslararası itibarına zarar vermesiyle ilgili yazdığı açık mektuptan sonra daha da arttı.
Eski balinacılık şirketlerinden Nippon Suisan Kaisha, "Balina ticaretine dahil olmak büyük bir risk" dedi.

Balina avcılığı, Japon şirketleri ve Japonya için olumsuz bir imaj yaratıyor.
Greenpeace Japon ürünlerinin boykot edilmesini desteklemese de, eğer Japonya Güney Okyanusu'nda balina avcılığına devam ederse, Japonya'nın tüm dünyada tüketiciler tarafından boykot edilme olasılığı çok büyük.
Greenpeace yetkilileri, Greenpeace'in Japonya karşıtı olmadığının altını çizerek, Japon kültürüne karşı yapılan genel boykotları desteklemediğini, ancak hükümetin balinacılık konusundaki politikasını değiştirmek adına kampanyalar yürüttüğünü vurguladı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 14:13

İLGİLİ HABERLER