Dünya
  • 22.8.2009 13:13

JİRİNOVSKİ, TÜRKİYE'NİN YASAĞINI ÖVDÜ

Rusya Türkiye'de sigara yasağına karşı çıkan bar ve kafe sahiplerinin protestolarını eleştiren Jirinovski, Türkiye'nin bu uygulamasını doğru bulduğunu kaydetti.

Jirinovski, "Tüm dünya sigarayı bırakıyor. Bar ve kafe sahipleri sigara yasağına karşı protesto eyleminde bulunuyor. Bu ahlakdışı! Sizlere sesleniyorum: İnsanların sağlığını düşününüz. Bar ve restoranlarda "Sigara içilir" ve "Sigara içilemez" özel yerlerin ayrılması derde deva değil. Türkiye'nin sigara yasağı tam doğru bir uygulama." dedi.

Türkiye'de uygulamaya konulan sigara yasağını öven Jirinovski, "Türkiye uygar bir Avrupa medeniyeti olmak istiyorsa, elbette bu tür insan sağlığını tehdit eden maddelere karşı önlem alacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre tüm dünyada 2009'da yaklaşık 5 milyon kişi sigaraya bağlı hastalıklar nedeni ile hayatını kaybedecek. Önlem alınmazsa 2020 yılında bu rakamın 8-10 milyona çıkmasından endişe ediliyor.

Rusya gelişmiş ülkeler içinde sigaranın en ucuz olduğu ülke. ABD ve Kanada'da bir paket sigara yaklaşık 8 dolara satılırken, Rusya'da filtresiz paketi 30 cente sigara alabilmek mümkün. Trafik kazalarında ortalama 100 bin kişinin bir yılda hayatını kaybettiği ülkede, sigaraya bağımlı hastalıklar nedeni ile de 400 bin kişi hayatını kaybediyor.

(CİHAN)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:36

İLGİLİ HABERLER