Gündem
  • 29.9.2010 09:27

JİTEM'İN KURUCUSU ALBAY'DAN ŞOK BİR SES KALDI DAHA!

Hizbullah'ı devlet kurdu

Ergenekon sanığı emekli Albay Arif Doğan, yaptığı açıklamada, Hizbullah ile devlet arasındaki ilişkileri deşifre etti.

Doğan, "2000 yılında öldürülen rahmetli Velioğlu'nu (çatışmada öldürülen Hizbullah lideri Hüseyin Velioğlu) tanırdım. Hizbulkontra var olan bir şeydi." ifadelerini kullandı. Taraf'ın haberine göre, Hizbullah'ın devlet tarafından kurulduğu ve desteklendiği iddialarını doğrulayan Doğan, "Ben bir ipucu vereyim; Hizbullah'ı değil de, Güneydoğu illerinde Hizbulkontra'yı araştırın. O zaman ne olduğunu anlarsınız." dedi. Arif Doğan, Hüseyin Velioğlu'nu tanıyıp tanımadığına ilişkin soruya ise şu cevabı verdi:

"Hüseyin Velioğlu'nu iyi tanırım. Kavacık'taki evde öldürdüler. Evi savaş alanına çevirdiler. Temel Cingöz ile benim aramda çekilmiş bir fotoğrafı vardı. Emniyet'in arşivinde vardır o fotoğraf. Ama fotomontajdır. Fakat kendisini tanırım."

Arif Doğan'ın açıklaması, eski emniyet istihbarat dairesi başkan vekili Bülent Orakoğlu'nun iddialarını da doğrulamış oldu. Orakoğlu, 6 Nisan 2009'da Sabah Gazetesi'ne verdiği röportajda şunları söylemişti: "Ben Hatay emniyet müdürü iken, il alay komutanlığına Vicdan Başaran'ın atanması nedeniyle Adana Bölge Komutanı Tuğgeneral Temel Cingöz, kente geldi. Üçümüz yemeğe gittik. Yemek sırasında uzun boylu birisi hep ayakta duruyordu. Koruma zannettim. Ben de, 'Temel Paşa, bu arkadaş neden ayakta duruyor, o da yemek yesin.' dedim.

Temel Cingöz de, 'Gel otur Hüseyin' dedi. Tabii Hizbullah operasyonundan sonra o adamın Hüseyin Velioğlu olduğunu öğrendik. Velioğlu'nun Beykoz'daki operasyonda öldürüldüğüne inanmıyorum..."

Susurluk konusundaki iddialarını da sürdüren Doğan, Abdullah Çatlı, Hüseyin Kocadağ ve Sedat Bucak'ın kendisini ziyarete geldiğini kaydetti. Doğan, şunları söyledi: "Yalova Termal'e geldiler, bir gece kaldılar. Mehmet Özbay, Hüseyin Kocadağ ve milletvekili vardı. Sedat'ı çok iyi tanımam ama babasını iyi tanırdım.

Kazadan sonra Mehmet Özbay'ın Abdullah Çatlı olduğunu öğrendim ve gurur duydum. Kimseyi de ilgilendirmez." Arif Doğan, söz konusu şahısların kendisinden bir talepte de bulunduğunu ancak bunu açıklamayacağını savundu.

Doğan, "Siz Çatlı ile görüşen son devlet görevlisi misiniz?" sorusuna şu cevabı veriyor: "Hayır Mehmet Ağar görüştü en son."

‘Uyuşturucu trafiğini JİTEM yürütüyordu’

Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından JİTEM’ci Emekli Albay Arif Doğan, internete düşen yeni ses kaydında; “İki tane JİTEM vardır, Cemal Temizöz ikincisindendir, biz birincisindeniz.

Bizim faaliyet alanımız tüm Türkiye’dir. Bu ikinci JİTEM’e ilgili ilgisiz, görgülü görgüsüz ve yetkili yetkisiz insanlar doldu. birinci JİTEM, yani esas JİTEM. İkinci JİTEM eşittir g..temdir. 2 tane adamı öldürür gömer. Bir adamı kaçıran, Hizbullah’ın hiç bulunmadığı yerde Hizbullahçılara PKK’lı teslim eden... Mesela nedir Cemal Temizöz Albay. Albaydır o. Albaylığına sonsuz saygım var. Ama JİTEM’ci değil g..temcidir o. Benim emrimde 10 bin kişi vardı. Bunun 620’si kadındı. Faaliyeti sadece doğu-güneydoğu değil, Türkiye çapındaydı. JİTEM’le çalışan bir adamda mutlaka bir pislik vardır. Yoksa onunla çalışmayız” diyor.


“ÇALIŞACAĞIMIZ ADAMI ÖNCE PİSLİĞE BULAŞTIRIRIZ”

Doğan, JİTEM’in çalışacağı adamları nasıl seçtiğine ilişkin olarak şunları anlatıyor: “JİTEM’e hulul ettireceğimiz insanı çok özür dilerim, önce pisliğe bulaştırırız. Bulaştırmasak da pislik yönünü araştırırız. Temiz yönü bize yaramaz.

Onun için JİTEM unsuruyla beraber çalışan adamda bir pislik vardır.”

Doğan, ifşaatlarını şöyle sürdürüyor: “Uyuşturucu trafiğini JİTEM kontrol ediyordu.

Adam uyuşturucudan ağır cezada yargılanıyor. Tamam mı? İki ay sonra adamın duruşmaya çıktığı yok. Dosyası bizde tabiî. Adamı çıkarıyoruz. Gel buraya. Gel p..venk aha dosya bu. Sen anana bilmem ne yapsan buna ulaşamazsın. Sen uyuşturucu trafiğini bize vereceksin. Senin kundaktaki çocuğunun birini öldürtürüm.”

“HER GÜN TIR YAKIYORDUK”

“Hayri Kozakçıoğlu’yla, OHAL valisi, ‘sayın yarbayım’ dedi ‘yaramıza merhem ol’.

Neymiş komutanım, söyleyin de bulayım. Yav dedi, her gün dedi, bir TIR yakıyorlar, anasını satayım. Her gün fırça yiyorum Başbakan’dan Cumhurbaşkanı’ndan. Bir inceleyim, bir bakayım komutanım dedim. Ama bu tarihi hiç unutmuyorum. Çıktım ben. PKK iki günde bir TIR yakıyordu, ben her gün yakıyordum. Onlar eskiden iki günde bir yakıyorlardı, ben her gün bir tane TIR yaktırıyordum. Sonra beni çağırıyor. Yav dedi Kozakçıoğlu, sana dediğimizde bir tane yanıyor, iki tane yanıyor, iki günde bir yanıyordu. Sana söyledik her gün yanıyor. Dedim, sabredin biraz. Ben kestim ama hakikaten onlar çoktan kesmişler. TIR yanması bitti.” ZAMAN/VAKİT

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:14

İLGİLİ HABERLER