Spor
  • 4.6.2023 11:50

Jorge Jesus imzayı attı.. yıllık 10 milyon euro

Jorge Jesus'un yeni takımı belli oldu! İşte yerine gelecek ünlü hoca

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğu Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe'de Portekizli çalıştırıcı Jorge Jesus'un durumu merak ediliyor. Deneyimli teknik adama yapılan teklif ortaya çıktı.Sarı-Lacivertliler'i uzun süredir özlemini çektiği Süper Lig şampiyonluğuna ulaştıramayan Jorge Jesus'un sözleşmesinin uzatılmayacağı konuşuluyor.

 JORGE JESUS: TARAFTARLARIMIZ BİZE KIZGIN VE KIRGIN

Fenerbahçe'nin şampiyonluk umutları az da olsa devam ediyordu. Ancak Galatasaray'ın Ankaragücü'nü yenmesiyle birlikte rüya sona erdi. Şampiyonla deplasmanda karşı karşıya gelecek olan Kanarya'da futbolcuların idmanda son derece moralsiz olması üzerine Jorge Jesus, takıma bir konuşma yaptı. Portekizli teknik adam, "Maalesef ligde hedefimize ulaşamadık. Artık yapacak bir şey yok. Önümüze bakacağız. Taraftarlarımız bize kızgın ve kırgın. Buna hakları var" ifadelerini kullandı.

'ÖNEMLİ OLAN BEN DEĞİLİM'

Brezilyalı hoca, takımın mevcut durumuyla ilgili konuşurken, "Burada önemli olan ben değilim Fenerbahçe. Lig bittikten sonra durumum netleşir. Kafamdaki tek şey Fenerbahçe'nin başarısı. İstiyorum ki takımım kupa finalinde de son dönemdeki oyununu devam ettirsin. Benim şu andaki odağım final maçı. Galatasaray maçına da odaklandım, ama bir numaralı odağım 11'inde oynayacağımız final" dedi ve şunları ekledi:

SUUDİ ARABİSTAN MİLLİ TAKIMI İLE ANLAŞTI

Portekizli teknik adam ise Galatasaray derbisinden zaferle ayrılmak ve Türkiye Kupası'nı da kazanarak, buradaki kariyerine veda etmenin planlarını yapıyor. Brezilya'da çalışmak istediği konuşulan Jesus'un, Suudi Arabistan Milli Takımı ile anlaştığı bilgisine ulaşıldı.

10 MİLYON EURO MAAŞ - 2+1 YILLIK İMZA

Federasyon yetkililerinin, Jesus'la 2+1 yıllık sözleşme karşılığında el sıkıştığı bildirildi. Tecrübeli teknik adama, yıllık 10 milyon Euro verileceği iddia edildi.

SON ADAY MIRCEA LUCESCU

Deneyimli hoca ayrılık planları yaparken, Fenerbahçe'nin de teknik adam arayışları sürüyor. Kanarya'nın, Adana Demirspor'dan Vincenzo Montella ve son olarak Trabzonspor'u çalıştıran Abdullah Avcı'nın yanı sıra Türk futbolunu çok iyi bilen, Mircea Lucescu ile de temasa geçeceği öğrenildi.


77 yaşındaki Rumen teknik adamın, Dinamo Kiev ile sözleşmesi 2024'te bitiyor.

SÜPER LİG'DE İKİ ŞAMPİYONLUK YAŞADI

Mircea Lucescu, Türk futboluna ilk kez 2000 yılında Galatasaray'da göreve gelerek 'Merhaba' dedi. Dört yıl üst üste şampiyon olan ve UEFA Kupası'nı kazanmayı başaran sarı - kırmızılılarda Teknik Direktör Fatih Terim görevinden ayrılarak İtalya Serie A ekibi Fiorentina'nın teknik direktörlüğüne getirilmişti.Sezon öncesi Avrupa Süper Kupası'nda Real Madrid'i 2-1 mağlup ederek Türkiye'ye ikinci Avrupa kupasının gelmesinde rol oynayan Lucescu takımını Şampiyonlar Ligi'nde de çeyrek finale taşımıştı. Ligde ise şampiyonluğu üç puan farkla Fenerbahçe'ye kaptırmıştı.

Güncellenme Tarihi : 4.6.2023 11:53

İLGİLİ HABERLER