Gündem
  • 29.1.2024 14:54

KAAN gök vatana kavuşuyor!

Merakla beklenen tarih belli oldu:Dünyada sayılı ülkede var
Türk savunma sanayiinin gözbebeği olarak görülen projelerden biri olan Milli Muharip Uçak KAAN'da ilk uçuş için geri sayım başladı. Dünyada sayılı ülkede bulunan teknolojiye sahip olan KAAN, ilk defa 1 Mayıs 2023 tarihinde kamuoyuna tanıtılmıştı. Milyonların heyecanla ve gururla beklediği KAAN'ın ilk uçuş tarihi belli oldu. İşte KAAN'ın dikkatleri üzerine çeken özellikleri...

KAAN PROJESİ NEDİR?

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının envanterinden 2030'lu yıllardan itibaren kademeli olarak devreden çıkartılması düşünülen F-16 uçaklarının yerini alabilecek, yurt içi imkân ve kabiliyetler ile tasarlanan ve geliştirilen bir savaş uçağının üretilmesi ve bu uçağı tasarlayıp geliştirebilecek insan gücü ve altyapının oluşturulması amacıyla başlatılan KAAN Geliştirilmesi Projesi'nde ana yüklenici firma olarak Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) bulunmaktadır.

'2070'E KADAR ENVANTERDE YER ALACAK'

KAAN'ın Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının envanterinde bulunan diğer savaş uçakları, İnsansız Hava Araçları (İHA) ve Havadan İhbar ve Kontrol (HİK) gibi platformlar ve tedarik edilmesi planlanan diğer unsurlarla ortak çalışabilir şekilde görev yapması ve üretilecek uçakların 2070'lere kadar Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alması öngörülmektedir.

KAAN NE ZAMAN UÇACAK?

Milli Muharip Uçak KAAN'ın ilk uçuşu için geri sayım başladı. Mart ayı bitmeden Milli Muharip Uçak KAAN, ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Milyonlarca kişi KAAN'ın ilk uçuşu için Mart ayını bekleyecek.

Güncellenme Tarihi : 29.1.2024 14:57

İLGİLİ HABERLER