Dünya
  • 29.8.2011 14:00

''KADDAFİ, HALA BİR TEHDİT''

DOHA (A.A) - Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen, Libyalı muhaliflere destek veren ülkelerin savunma bakanları toplantısında konuşan Abdülcelil, NATO'ya da UGK'yı desteklemeyi sürdürme çağrısında bulundu.
Abdülcelil, ''NATO ve müttefiklerinden bu zorbaya karşı aralıksız koruma çağrısında bulunuyorum'' dedi.
Kaddafi'yi yakalamak ve doğduğu kent Sirte'yi ele geçirmek için çabalarını sürdüren UGK'dan dün yapılan açıklamada, Kaddafi'nin nerede olduğuna ilişkin sağlam bir bilginin bulunmadığı belirtilmiş ve Kaddafi'yi ölü veya diri getiren kişiye 1,3 milyon dolar ödülün yanı sıra cezai takibat affı getirileceğini duyurmuştu.

-Libya'daki NATO operasyonu-

Toplantıda söz alan NATO Ortak Operasyonlar Komutanlığı Komutanı Oramiral Samuel Locklear, Kaddafi rejiminin çökmek üzere olduğunu ve NATO'nun, Kaddafi rejimini çökertme operasyonu sonuçlanana kadar muhaliflere eşlik etmeyi sürdüreceğini ifade etti.
''Çembere alınmış Kaddafi yanlısı güçler her gün azalmaya devam ediyor. Rejimin artık sonuç üzerinde etkili bir operasyon başlatma kapasitesi bulunmuyor'' diye konuşan Locklear, NATO'nun, Libyalı muhaliflere destek vermek amacıyla ağırlıklı olarak, seçilmiş hedeflere yönelik bombalamayı içeren operasyonu sürdürmek için 27 Eylül'e kadar geçerli bir görev emri bulunduğunu belirtti.
Locklear, NATO'nun görev emrinin uzatılması için NATO üyelerinin yeni bir konsey toplantısı düzenlemesinin gerekeceğini kaydetti.
NATO'dan yapılan açıklamada, Libya'daki NATO operasyonunda 5000'den fazla askeri hedefin yok edildiği bildirilmişti.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:29

İLGİLİ HABERLER